V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    10 vskutku nádherných bazénů

    Tento článek si přečetlo více než 788+ uživatelů
    V posledních letech se jeví, že každé léto je teplejší než to předchozí, a tak stále více lidí hledá řešení, která by jim umožnila osvěžit se a vyhnout se „pekelným“ vedrům. Jednou z nejoblíbenějších možností je instalace bazénu, který kromě ochlazení nabízí i zábavu pro děti i dospělé a možnost sportovního vyžití. Našli jsme pro vás 10 neuvěřitelně krásných bazénů. Jsme si jisti, že tyto nikdy nevyjdou z módy. Můžete mezi nimi najít takový, který se bude ideálně hodit pro vaši zahradu.
    Odborný článek 788
    bazen 1
    Máme 109 realizátorů v oblasti Bazény:

    Nekonečné bazény

    Některé trendy nikdy nevyjdou z módy a jedním z nich jsou takzvané nekonečné (infinity) bazény. Jsou to bazény, které končí na samém okraji kopce nebo útesu, takže to vypadá, jako by tam žádný okraj ani nebyl. Tyto bazény jsou obzvláště oblíbené a atraktivní, pokud jsou u moře, protože z dálky působí dojmem, že nekonečná hladina moře splývá s vodou v bazénu a naopak - že se bazén vlévá do moře.

    bazen 1.jpg

    bazen 2.jpg

    Plavecké bazény

    Pro stavbu bazénu se většina lidí rozhoduje hlavně proto, že se chtějí v létě osvěžit v příjemně chladivé vodě, jiní kvůli dětem, a další jelikož je plavání jejich ústřední pohybovou aktivitou, kterou provozují několikrát týdně. Pokud jste tedy vášnivý plavec, pak je tato volba pro vás jako stvořená. Jde o úzkou, ale dlouhou konstrukci obdélníkového tvaru, která umožňuje kvalitní plavání „délek“ dle sportovních norem, byť jde o menší plochu a množství vody než v „opravdových“ bazénech.

    bazen 3.jpg

    zdroj: masaznibazeni.si
    zdroj: masaznibazeni.si

    Osvětlené bazény

    Navzdory mnoha názorům osvětlené bazény nejsou jen atrakce večírků a společenských oslav. Noční osvětlení je atraktivní a vnáší do prostoru nádech romantiky, ale má svou funkci, protože umožňuje bezpečné koupání a užívání si ve večerních a nočních hodinách, kdy se mnozí neodvažují vstoupit do vody. Osvětlení ovlivňuje nejen samotný bazén, ale i okolní atmosféru, ať už se nachází na terase nebo v zahradě. Spolu s venkovním osvětlením tvoří reflektory v bazénu nádhernou, až mystickou scénu.

    bazen 5.jpg

    Pískové bazény

    Pískové bazény jsou relativní novinkou na trhu. Jedná se o bazény, jejichž povrchovou vrstvu tvoří zhutněný písek, takže má člověk dojem, že jde vlastně o přírodní výtvor, podobný pláži. Neměly by se zaměňovat s jinými druhy jako jsou skutečné přírodní bazény nebo s ty s pískovou filtrací. Pískové bazény jsou spíše vizuální a zážitkovou atrakcí než přírodní stavbou, která má za cíl pouze učinit celé místo více exotické a luxusní.

    U tohoto typu bazénu je poslední, finální vrstva obložení zasypána pískem, takže je vidět na všech vnitřních plochách a působí jako písek přírodní, i když ve skutečnosti jde pouze o technologickou simulaci. Takový bazén stále vyžaduje veškerou bazénovou technologii od filtrů až po běžné chlorování a vzhledem k hrubému povrchu jsou náročnější na čištění než běžná zařízení.

    zdroj: bazeni.com
    zdroj: bazeni.com
    zdroj: bazeni.com
    zdroj: bazeni.com

    Bazény s dřevěným obložením

    Nezbytným prvkem každého bazénu je podlaha kolem něj, protože by měla umožňovat volný a zároveň bezpečný pohyb, sezení nebo ležení na lehátkách. Kvůli příjemnému pocitu pod nohama a vysoké estetické hodnotě lidé často volí dřevo, které se na rozdíl od kamene či betonu v létě nepřehřívá. Vizuálně dotváří a obohacují celou nemovitost. Kombinace podlahy s ostatními dřevěnými prvky v okolí domu, jako jsou terasy, balkony, veranda nebo i dřevěná fasáda, zajišťuje harmonii a sklad celého architektonického konceptu.

    bazen 8.jpg

    Přírodní bazény

    Vzhledem k rostoucímu povědomí o nutnosti chránit přírodní prostředí se stále více lidí rozhoduje pro takzvané přírodní bazény, kterým se též říká biobazény. Jedná se o zařízení, které fungují na principu přírodních vod a jsou čištěny přírodní cestou. Na jejich dně se proto nachází bohatý a rozmanitý biotop, který přebírá roli umělých filtrů a chlóru a neustále čistí vodu. Přírodní bazény splňují kritéria i těch nejnáročnějších zákazníků, kteří chtějí bazén šetrný k životnímu prostředí, který dokonale zapadne do prostředí a napomáhá i místní fauně.

    bazen 10.jpg
    zdroj: ellicar.co.uk
    bazen 11.jpg
    zdroj: loral.si

    Věčná klasika

    Proč to komplikovat, když nemusíte - klasické bazény jsou vždy dobrou volbou, hodí se do každé zahrady a uspokojí nejrozmanitější potřeby svých majitelů. Můžete v nich plavat, skákat, cachtat se v nich a řádit se svými dětmi. Klasické bazény jsou jednoduché, kruhového čtvercového nebo obdélníkového tvaru. Velikostí se přizpůsobují přírodním podmínkám a rozměrům pozemku. Obklopené zelení jsou jako stvořené pro letní osvěžení, a navíc jsou cenově dostupné.

    bazen 12.jpg
    zdroj: loral.si

    Koupací jezírka a rybníky

    V posledních letech jsou stále oblíbenější koupací jezírka a rybníky. Jedná se o typ zcela přírodních bazénů s přírodním, vodním biotopem. Dno a stěny těchto jezírek a rybníků jsou osázeny vodními rostlinami, které filtrují vodu přirozenou cestou. Koupání v takovém prostředí je vhodné pro lidi s kožními problémy, protože zde není třeba přidávat chlór. Velkou výhodou takových bazénů je, že nepotřebují betonové stěny, ale pouze určitým způsobem zhutněný terén.

    Jedinou slabinou těchto zařízení je poněkud složitější údržba, která vyžaduje péči o rostliny, které v bazénu žijí. Může se stát, že vlivem nepříznivých povětrnostních nebo biochemických podmínek začnou rostliny chřadnout a uvadat.

    zdroj: theswimmingpondcompany.co.uk
    zdroj: theswimmingpondcompany.co.uk
    bazen 14.jpg
    zdroj: ellicar.co.uk

    Bazény v úrovni terénu

    Bazény na úrovni terénu se od těch s přelivem liší vymezením okraje konstrukce. Voda se vypouští do přepadového žlabu umístěného po obvodu bazénu. Tyto bazény jsou obzvláště elegantní, protože absencí klasického přelivu je hranice mezi okolím a bazénem sotva viditelná. 

    Bazény s vířivkou

    Na konec zde máme jedno z nejluxusnějších řešení - bazén s vířivkou. Jacuzzi / hot tub je velmi příjemná záležitost v přechodných obdobích, kdy mohou být teploty nižší; dokáže vás zahřát nebo uvolnit a po sportovních aktivitách dokonce přispívá k rychlejší regeneraci svalů. Vzhledem k tomu, že do bazénu budete každopádně investovat spoustu peněz, bude vás instalace vířivek stát méně než jen samotná výroba jacuzzi vany. Ve skutečnosti „zabijete dvě mouchy jednou ranou“ - budete mít bazén pro osvěžení v největších vedrech, a když bude trochu chladněji, budete se moci ohřát a relaxovat.

    bazen 16.jpg

     

    Odborný článek 788
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Bazény?

    Máme 109 realizátorů v oblasti Bazény:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 109 realizátorů v oblasti Bazény
    9.9
    0

    MONTYFAJ, s.r.o.


    9.5
    0

    MAJSPOL.CZ s.r.o.


    9.4
    0

    ANIMATRANS s.r.o.


    9.5
    0

    STAVOSAN PLZEŇ s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena