V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Nerezová zábradlí a ploty se sklem, dřevem a ocelí

    Tento článek si přečetlo více než 629+ uživatelů
    Nerezová zábradlí jsou odolné vůči korozi, vlhkosti a nečistotám. Při minimální péči a údržbě se těší velmi dlouhé životnosti. Zábradí z nerezu lze kombinovat se sklem, dřevem a jinými kovy, čímž získáte velmi krásná, originální a nevšední stylová řešení.
    Odborný článek 629
    Nerezovy plot
    Máme 70 realizátorů v oblasti Nerezové zábradlí:

    1. Nerezová zábradlí

    Nerezová zábradlí, stejně jako všechny ostatní, musí především poskytnout bezpečí. Pokud jsou umístěny venku, musí být velmi odolné, protože jsou neustále vystaveny atmosférickým vlivům, jako je slunce, vítr a déšť. Shromažďuje se na nich prach, sůl a další nečistoty a jejich čištění a údržba vyžaduje spoustu času. Tomu všemu se vyhnete, rozhodnete-li se pro nerezové zábradlí. Nerez je vlastně druh oceli, který se vyznačuje vysokou odolností proti korozi a mimořádně dlouhou životností.

    Nerezové zábradlí se používá na balkony, terasy, vnitřní i venkovní schodiště, galerie, zahrady... Povrch nerezové oceli je leštěný, čili prakticky lesklý jako zrcadlo. Může být také matný, práškově lakovaný podle vzorníku RAL nebo dodatečně chráněný žárovým zinkováním. Ne každá nerezová ocel je dostatečně kvalitní. Zábradlí musí být pečlivě vyrobeno z řádně vyleštěného materiálu bez viditelných svarů, které jsou náchylné ke korozi. Údržba nerezového zábradlí je velmi jednoduchá a vyžaduje čištění vlhkým hadříkem několikrát ročně.

    Nerezové zábradlí se skleněnou výplní
    Nerezové zábradlí se skleněnou výplní

    Nerez lze bez problému kombinovat s jinými materiály, takže zábradlí může působit velmi originálně a dekorativně. Jeho výplň může být z nerezových trubek, tvrzeného skla, ocelových výpletů, dřeva nebo děrovaných plechů. Rukojeti mohou být také kovové nebo dřevěné.

    2. Nerezové zábradlí na schodiště

    Schodišťové zábradlí z nerezové oceli koresponduje se schody v interiéru i exteriéru a lze jej použít i pro vnitřní balkóny a galerie. Nejprve se musíte rozhodnout, jaký typ nerezové oceli chcete, a poté, zda chcete, aby byl povrch hladký a reflexní nebo matný a zakalený. Poté zvolíte výplň - nerezové trubky lze umístit svisle, vodorovně nebo úhlopříčně; pokud je výplň ze skla a plot z nerezové oceli, bude celá konstrukce působit lehce a průhledně. Sklo bývá tvrzené a vrstvené. Oblíbenou volbou jsou také ocelová oplechovaná zábradlí. Důležitý je také hmatový kontakt se zábradlím. Můžete si vybrat mezi dřevěnou nebo nerezovou dotykovou částí.

    Nerezové zábradlí na schodišti
    Nerezové zábradlí na schodišti

    3. Nerez v exteriéru

    Kvůli dešti, větru a slunci musí být nerezové zábradlí pro venkovní schodiště instalováno s velkou opatrností. V první řadě musí být dobře provedeny spoje oceli a dalších materiálů, jinak může docházet k zadržování vlhkosti a nečistot, které povedou k poškození zábradlí. Tyto prvky se skvěle hodí na terasy, běžné i francouzské balkony, ale i pro jiné venkovní konstrukce.

    Plot z kombinace nerezové oceli vyžaduje minimální údržbu a vydrží roky
    Zábradlí z kombinace nerezové oceli vyžaduje minimální údržbu a vydrží roky

    Balkonový plot může být vyroben prakticky pouze z nerezové oceli. Jsou k mání nerezová balkonová zábradlí (kulatá nebo hranatá), balkonová zábradlí s nerezovým oplechováním, zábradlí z nerezových panelů, pokud chceme omezit nežádoucí pohledy zvědavých kolemjdoucích a sousedů. Velmi časté jsou také kombinace nerezové oceli a dřeva, nerezové oceli a cihel, nerezové oceli a skla nebo kovových či kompozitních panelů apod.

    Pokud se rozhodnete pro instalaci nerezového plotu či zábradlí, můžete nás také kontaktovat na Daibau.cz. Na našich stránkách naleznete další rady týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Cenové informace si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 629
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Nerezové zábradlí?

    Máme 70 realizátorů v oblasti Nerezové zábradlí:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 70 realizátorů v oblasti Nerezové zábradlí
    9.5
    0

    Truhlářství Vinaře


    8.6
    0

    Pavel Kandr


    9.4
    0

    Truhlářství Havalec


    9.7
    0

    ObaHome


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena