V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Venkovní zábradlí z nerezové oceli

    Tento článek si přečetlo více než 929+ uživatelů
    Balkony nebo terasy jsou architektonické prvky, pro které je povinná existence zábradlí, které slouží ochraně lidí před nehodami, nežádoucími pohledy ale i slunečními paprsky a deštěm. Nezanedbatelná není ani funkce ozdoby fasády. Nerezové zábradlí lze kromě balkónu či terasy instalovat i na venkovní schodiště. V tomto textu si povíme o výhodách a nevýhodách tohoto prvku.
    Odborný článek 929
    nerezove zabradli na schodech
    Máme 70 realizátorů v oblasti Nerezové zábradlí:

    1. Co je nerezová ocel?

    Nerezová ocel (korozivzdorná ocel, angl. stainless steel) je slitina, ve které je alespoň 50% železa. Hlavní charakteristikou nerezové oceli je odolnost vůči korozi a kyselinám, což prakticky znamená, že ani po mnoha letech působení vody se neobjeví žádné známky rzi. Odolnost oceli proti korozi je dosažena přídavnými komponentami. Je založena na schopnosti tzv. pasivace povrchu železa. Nerezová ocel je považována za velmi odolný materiál přírodního složení.

    2. Jaká výška zábradlí zajišťuje bezpečnost?

    Pokud je výškový rozdíl od země k balkonu větší než metr, je nutné mít zábradlí. Jeho výška není libovolná záležitost. Balkonové zábradlí by mělo mít minimálně 90 cm, ale může být i vyšší.

    nerezove-zabradli-na-schodech.jpg

    Zábradlí z nerezové oceli lze zajistit skleněnými panely jako výplněmi připevněnými k nerezovým sloupkům. Kromě ochrany osob tento typ zábradlí také chrání prostor před větrem. Pokud nechcete, aby byl balkon zcela uzavřený, můžete mezi nosné prvky zábradlí použít nenosné nerezové výplně. Takové nenosné panely se šroubují nebo svaří k nosné konstrukci. Zároveň je velmi důležité, aby sloupky byly v dostatečně malé vzdálenosti, aby mezi nimi nemohly proklouznout děti ani domácí mazlíčci. Proto se doporučuje maximální vzdálenost do 10 cm. Při instalaci je třeba věnovat zvláštní pozornost tomu, aby byly všechny části konstrukce řádně přišroubovány nebo svařeny.

    3. Výhody nerezového zábradlí

    Venkovní nerezové zábradlí má řadu výhod, kvůli kterým se zákazníci rozhodnou právě pro něj. Jedná se o snadné čištění a údržba (postačí čisticí prostředek na sklo nebo speciální hadřík na leštění nerezu), odolnost proti povětrnostním vlivům (do nerezu se přidávají přísady, díky kterým je odolnější), dlouhá životnost, možnost kombinace se dřevem, nemusíte se bát vytváření skvrn na podlahových krytinách, pevnost a stabilita. Vnější chromované zábradlí navíc nevyžaduje pravidelné každoroční natírání nebo broušení.

    4. Nevýhody nerezového zábradlí

    Vnější nerezový zábradlí má také své slabiny, mezi které patří odrážení slunečních paprsků, které lze částečně zmírnit volbou matného nerezu, i když je náročnější na údržbu. Na druhou stranu, špatně vyrobené nerezové zábradlí může rezivět. Mezi slabiny patří především vysoká počáteční cena a vysoká cena případných oprav, pokud se jim musí přistupovat jako výškovým pracím.

    5. Cena nerezového zábradlí

    Cena takového zábradlí se odvíjí od kvality a chemického složení nerezové oceli. Ceny nerezových zábradlí se pohybují mezi 1000 a 2000Kč /m. Při výběru typu nerezu je třeba dbát na to, aby byla odolná vůči kyselinám. Při montáži je třeba dávat si pozor, aby všechny šrouby byly nerezové, a ne obyčejné, tedy železné, jinak brzy zkorodují.

    Pokud se rozhodnete pro instalaci nerezového zábradlí, můžete nás také kontaktovat na Daibau.cz. Na našich stránkách naleznete další tipy a rady související s tímto tématem, ale také poskytovatele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 929
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Nerezové zábradlí?

    Máme 70 realizátorů v oblasti Nerezové zábradlí:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 70 realizátorů v oblasti Nerezové zábradlí
    9.8
    0

    Rastislav Herák


    9.4
    0

    Roman Šubrt


    9.6
    0

    WELLE-RENOVIERUNGSSYSTEME CS-MARKETING, spol. s r.o.


    8.6
    0

    Pavel Kandr


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena