V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Nejběžnějším způsobem vytápění je klasické radiátorové vytápění. V současné době se stále více lidí rozhoduje pro podlahové vytápění. Existuje také stěnové vytápění (wall heating), které se snadno instaluje a vyznačuje se také nízkou spotřebou.
    Odborný článek 86
    stenove topeni
    Máme 26 realizátorů v oblasti Nástěnné přímotopy, stropní vytápění:

    1. Stěnové vytápění - charakteristika

    Stěnové vytápění je velmi výhodné zejména proto, že topným prvkem je celá stěna, která vyzařuje teplo po celém svém povrchu. Kromě toho je samotný systém navržen tak, že stěna v zimě vytápí místnost a v létě ji lze využít k chlazení. 

    Stěnové vytápění lze ovládat a regulovat pomocí termostatu, takže se teplota mění podle toho. Nejzajímavější na tomto systému je, že vzduch v takto vytápěné místnosti je mnohem příjemnější, protože není zcela vysušený. Navíc v blízkosti stěn neproudí studený vzduch, který by je ochlazoval a zvyšoval riziko vzniku plísní. Povrchová vrstva stěn může být jakákoli podle vašeho výběru, protože neexistují žádná omezení týkající se typu a složení materiálu. V neposlední řadě je cena stěnového vytápění přijatelná, náklady na údržbu jsou nízké a nízká je i spotřeba energie.

    01.jpg
    Stěnové vytápění 

    2. Stěnové vytápění - na co si dát pozor?

    Problém se stěnovým vytápěním může nastat, pokud budova není dostatečně izolovaná, protože pak teplo vzniklé vytápěním uvnitř místnosti vychází na druhou stranu, přes stěny. Montáž na stěnu zabírá hodně místa a stěnové vytápění se nesmí překrývat s jinými instalacemi. Stěna, ve které je tento druh instalace položen, musí být zcela volná, takže vedle ní nesmí být umístěn nábytek. Nástěnné vytápění lze instalovat v novostavbě nebo jej lze instalovat při rekonstrukci, a to v suchém i mokrém provedení. Suché provedení stěnového vytápění se realizuje před instalací sádrokartonu nebo jiných desek. U mokrého provedení stěnového vytápění se trubky připevní ke stěně a zalijí omítkou.

    Pokud se rozhodnete pro stěnové vytápění, můžete nás také kontaktovat na Daibau.cz. Na našich stránkách naleznete další tipy a rady související s tímto tématem, ale také dodavatele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 86
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Nástěnné přímotopy, stropní vytápění?

    Máme 26 realizátorů v oblasti Nástěnné přímotopy, stropní vytápění:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 26 realizátorů v oblasti Nástěnné přímotopy, stropní vytápění
    9.4
    0

    5P Technologies


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena