V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Pracovní plošiny, teleskopické manipulátory, vysokozdvižné vozíky a další podobné stroje jsou ideálními pomocníky ve skladech a při stavebních pracích. Pokud potřebujete instalovat kabely na strop, stavíte halu, budujete ocelovou konstrukci nebo dřevěnou střešní konstrukci, lze tyto práce provést poměrně rychle a bezpečně pomocí pracovních plošin, které umožňují rychlý přesun z jednoho místa na druhé. Dnes se jejich prodejem, servisem a pronájmem zabývá mnoho společností.
    Odborný článek 272
    druhy pracovnich plosin
    Máme 29 realizátorů v oblasti Půjčovna dodávek, kamionů:

    1. Proč dát přednost stavebním plošinám před lešením?

    Ve stavebnictví je důležité efektivní provádění činností na staveništích. Důležitou roli přitom hrají pracovní plošiny, které umožňují bezpečnou a pohodlnou práci a flexibilitu. Pokud jde o lešení, před přemístěním na jiné místo je nutné jej nejprve smontovat a poté demontovat. Nebude-li správně smontované, hrozí riziko pádu celého prvku. Náklady na pronájem pracovní plošinu jsou nižší. U lešení je třeba k nákladům na pronájem připočítat náklady na zaměstnání pracovní síly, která lešení sestaví a upevní.

    2. Výhody stavebních plošin

    Pokud si potřebujete pronajmout pracovní a montážní plošiny, půjčovny vám je dodají přímo na staveniště nebo na určené místo. 

    Vzdušné pracovní plošiny zajišťují snadnější manipulaci ve výškách při různých stavebních pracích. Můžete si pronajmout vysokozdvižné pracovní plošiny s různými pracovními výškami. 

    Pracovní plošiny jsou vhodné pro různé projekty nejen venku, ale i v interiéru.
    01.jpg
    Různé výškové pracovní plošiny jsou velmi dobrými pomocníky při montážních, elektrikářských, malířských a stavebních pracích ve výškách

    3. Typy pracovních plošin

    Pro provádění stavebních prací se používají různé typy stavebních pracovních plošin. Protože bezpečnost práce je mimořádně důležitá, plošiny, které si společnosti pronajímají, jsou pravidelně udržovány (kontrolovány, opravovány atd.). 

    Nůžkové plošiny jsou vhodné pro práce, kde pracovní prostor umožňuje vertikální pohyb stroje směrem nahoru. Díky velké plošině a vysoké nosnosti lze těmito stroji přepravovat velké množství materiálu. 

    Sloupové plošiny jsou určeny pro ty, kteří provádějí různé údržbářské práce a řeší problém s přepravou stroje na pracoviště.

    Kloubové plošiny mají díky kloubovému ramenu velkou variabilitu pracovního diagramu.

    Teleskopické plošiny jsou skvělou volbou, pokud obsluha potřebuje pracovat ve větší vzdálenosti od základny, kde terén a jiné překážky brání práci v blízkosti stroje, protože nabízejí velký boční dosah. Zaručují bezproblémové použití i na nerovném terénu. Rameno koše umožňuje optimální polohování.

    Přívěsné plošiny jsou vhodné zejména pro práci v obtížném terénu, kde je sklon svahu větší než 5°.

    Materiálové plošiny jsou vlastně přídavné stroje, které pomáhají při výškových pracích dopravovat materiál až do výšky 8 m.

    Pásové plošiny jsou plošiny pohybující se na pásovém podvozku.

    4. Pracovní plošiny pro elektrotechnický průmysl

    Pokud potřebuje namontovat kabely, rozváděče nebo pojistkové skříně na stěnu nebo strop, můžete použít pracovní plošiny.

    Plošiny umožňují přesun z jednoho montážního bodu na druhý bez zdlouhavého zvedání a spouštění a rychlé a bezpečné provedení všech potřebných prací.  

    K tomuto účelu jsou vhodné například nůžkové plošiny. Poskytují dostatek prostoru pro personál a materiál při provádění nových instalací. K dispozici jsou plošiny s různou pracovní výškou (od 6,5 do 27m). 

    Teleskopické výsuvné pracovní plošiny jsou vhodné pro použití při údržbě a různých opravách, protože umožňují vyhnout se různým překážkám. K dispozici jsou stroje s pracovní výškou od 11 do 20m. Existují také úzké verze těchto strojů, které lze používat ve stísněných podmínkách. Tento typ pracovní plošiny umožňuje rychlé a přesné umístění pracovního koše.

    Automobilové pracovní plošiny jsou ideální pro údržbu pouličního osvětlení. Vozík umožňuje rychlé a snadné přemisťování od jedné lampy ke druhé. Přeprava pracovní plošiny je velmi rychlá a údržba osvětlení probíhá bezpečně a bez problémů.

    5. Různé typy konstrukcí

    Pracovní plošiny jsou také ideální pro stavbu hal nebo střech a jiných konstrukcí z kovu nebo dřeva. Díky použití pracovních plošin je možné rychle a bezpečně montovat lepené nosníky, upevňovat prefabrikované střešní prvky na nosníky, montovat stěnové prvky, tašky, okapy... 

    02.jpg

    K provádění těchto prací lze použít různé typy stavebních plošin v závislosti na situaci a potřebách staveniště

    6. Instalace protipožárních zařízení

    Ať už se jedná o kouřový detektor, elektronickou požární signalizaci nebo sprinklerové systémy, pracovní plošiny mohou být ideální pomůckou v této oblasti.

    Pro tyto práce jsou vhodné například nůžkové pracovní plošiny, protože umožňují dopravit dostatečné množství materiálu přímo pod strop. Pracovní plošiny mohou být navíc vybaveny výsuvnou částí pro zvětšení pochozí plochy, což umožňuje, aby na instalaci pracovalo několik pracovníků současně.  

    Teleskopicky kloubové pracovní plošiny umožňují rychlé a přesné polohování pracovního koše. Tyto plošiny umožňují absolutní mobilitu při údržbě. Právě proto, že umožňují obcházení překážek, lze snadno a jednoduše provádět i údržbu bezpečnostních systémů instalovaných nad strojním zařízením.

    7. Pracovní plošiny HVAC

    Pokud jde o tzv. HVAC (Heating, ventilation, and air conditioning) máme co dočinění kabely a potrubími, ventilačními kanály, stropním topením... Pomocí pracovních plošin lze všechny tyto procesy provádět efektivněji a hospodárněji. Umožňují rychlé a snadné dosažení jednotlivých montážních bodů.

    Nůžkové pracovní plošiny lze použít i k provádění těchto prací právě proto, že se vyznačují velkou plošinou a vysokou nosností a poskytují dostatek prostoru pro řemeslníky a materiál. To umožňuje, aby práce provádělo současně více osob. Teleskopické kloubové pracovní plošiny jsou vhodné pro údržbu a montáž mezi vazníky a prvky nosné konstrukce. Rychlé a flexibilní manévrování je možné i ve stísněných prostorách.

    Je důležité, aby všechny stavební plošiny měly kvalitní obsluhu. Společnosti, které se zabývají pronájmem stavebních plošin, nabízejí pronájem s obsluhou nebo nabízejí odborné školení pro pracovníky, kteří budou pronajaté zařízení obsluhovat.  

    Kromě toho vám poradí, která stavební platforma bude pro danou práci nejvhodnější. V současné době se mnoho společností, které provádějí různé práce ve stavebnictví, snaží nejen zvýšit efektivitu, ale také snížit náklady.

    Pracovní plošiny mohou být důležitým nástrojem právě proto, že umožňují rychlé, včasné a bezproblémové provádění prací ve výše uvedených oblastech a navíc šetří čas i peníze.

    Pokud se rozhodnete pro pronájem pracovních plošin, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také půjčovny stavebních strojů, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v našem ceníku řemesel.

    Váš tým,
    DaiBau.cz

    Odborný článek 272
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Půjčovna dodávek, kamionů?

    Máme 29 realizátorů v oblasti Půjčovna dodávek, kamionů:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 29 realizátorů v oblasti Půjčovna dodávek, kamionů
    9.4
    0

    START Zelený s.r.o.


    9.5
    0

    Pavel Červenka


    9.4
    0

    Zemní práce Divišov


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena