V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Podlahové vytápění je stále populárnější, čemuž jistě nahrává fakt, že je nenáročné na používání, nezabírá v místnostech žádné místo a ke svému fungování nepotřebuje přídavná topidla. Klasické trubkové (vodní) podlahové vytápění zvyšuje tloušťku podlahy, což budete subjektivně vnímat jako nižší strop. Proto je v některých případech ideální (a možná jediné) řešení elektrické podlahové vytápění.
    Odborný článek 340
    elektricke rohoze
    Máme 68 realizátorů v oblasti Elektrické podlahové topení:

    1. Co je elektrické podlahové vytápění?

    Elektrické podlahové vytápění je druh podlahového vytápění, který umožňuje rovnoměrné rozložení tepla po celé ploše místnosti. Lépe vytápěný prostor znamená příjemnější podmínky pro život a větší komfort. Tento způsob vytápění lze bez problémů využít i v hlubokých mrazech, žádná jeho část není náchylná k zmrznutí. Nejste navíc závislí na topné sezóně, můžete jej zapnout kdykoliv vám vyhovuje.

    2. Montáž elektrického podlahového vytápění

    Elektrické podlahové vytápění lze snadno instalovat pod keramické, PVC (vinylové) nebo dřevěné podlahové krytiny. Může být instalován ve všech místnostech, v jakémkoli obytném prostoru. Pod keramickou dlažbu se pokládají topné rohože, pod PVC a parkety topné fólie.

    3. Výhody a cena elektrického podlahového vytápění

    Investice do elektrického podlahového vytápění je oproti klasickému podlahovému vytápění menší. Instalace a zapnutí jsou jednoduché, protože nevyžaduje další stavební práce a samotný systém funguje tak, že vytopí místnost velmi rychle (klasický systém potřebuje alespoň 4 nebo 5 hodin). Při použití elektrického podlahového vytápění je vzduch vlhčí, protože podlaha je vytápěna na nižší teplotu než u klasického podlahového vytápění, takže vysoušení vzduchu v místnosti je nižší.

    Topná rohožka pro elektrické podlahové vytápění
    Topná rohožka pro elektrické podlahové vytápění

    Teplota podlahy nepřesahuje 27°C a lze ji regulovat v každé místnosti zvlášť. Ideální volba pro takový způsob vytápění je v koupelnách, protože umožňuje rychlé vysychání mokrých povrchů. Elektrické podlahové vytápění je vynikajícím, efektivním a praktickým řešením, snadno se s ním manipuluje a nevyžaduje žádné další úsilí. Cena metru čtverečního elektrického podlahového vytápění se pohybuje mezi 1000 a 2500Kč v závislosti na zvoleném systému, včetně materiálu a montáže. Samozřejmě doporučujeme, abyste se do práce nepouštěli sami, pokud nemáte patřičné znalosti a zkušenosti, zejména pokud je zapotřebí topení nainstalovat do koupelny a kuchyně. Najměte si tedy raději odborníky, kteří budou vědět, jak vše udělat rychle, efektivně a hlavně co nejbezpečněji. Mějte na paměti, že kombinace vody a elektřiny vždy představuje určité riziko.

    Pokud se rozhodnete pro instalaci elektrického podlahového vytápění, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další tipy související s tímto tématem, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 340
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Elektrické podlahové topení?

    Máme 68 realizátorů v oblasti Elektrické podlahové topení:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 68 realizátorů v oblasti Elektrické podlahové topení
    9.7
    0

    Fin - stal s.r.o.


    9.4
    0

    Vladimír Prášil


    9.6
    0

    Stanislav Bečvář


    8.9
    0

    Kamil Vít


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena