V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Pokud chcete zachovat svou zahradu vždy krásnou a svěží budete potřebovat zavlažovací systém. Ruční zalévání není ideální řešení, jelikož se jedná o poměrně časově i fyzicky náročnou práci. Navíc nebudete vždy doma a zahrada potřebuje největší péči v létě, kdy pravděpodobně budete na dovolené. Zahradu a trávník můžete zavlažovat několika způsoby. Tímto článkem se pokusíme usnadnit vám rozhodování.
    Odborný článek 285
    sprinklery
    Máme 61 realizátorů v oblasti Zelená střecha:

    Postřikovače a trysky

    Aby zavlažovače správně fungovaly, potřebují přiměřené množství vody a dostatečný tlak. Podzemní vodovodní potrubí nebo hadice se napojí na strategicky rozmístěné postřikovače, které by měli zasáhnout co největší plochu zahrady. Pro obytné, komerční a sportovní zelené plochy (trávníky) se nejčastěji používají výsuvné zavlažovací trysky. Výhodou tohoto systému je rovnoměrné a dostatečné zavlažení bez suchých ploch nebo vzniku kaluží.

    Kapková závlaha - nejšetrnější řešení

    Kapková závlaha dostává vodu přímo ke kořenům rostlin. Její výhodou je, že šetří vodu, a tím i peníze. Má však i své nevýhody, např. rozklad listí na zahradě je u těchto systémů pomalejší. V tomto systému musíme použít speciální potrubí nebo hadice s vestavěnými kapkovači a speciálním ventilem, který reguluje tlak v potrubí.

    Zavlažovací systémy - cena

    Je velmi těžké odhadnout cenu kompletně instalovaného systému. Abychom se dostali na konečnou cenu celého projektu, je nutné provést zaměření terénu a návrh systému. Neexistují dvě stejné zahrady, takže nejlepší bude poradit se se zahradníkem, krajinářským architektem nebo jiným odborníkem. Hadice, spojky, držáky na hadice, postřikovače, zavlažovače apod. váš však jistě vyjdou přes 10.000Kč.

    zavlazovaci-system.jpgPokud se rozhodnete pro instalaci zavlažovacího systému, můžete nás kontaktovat také na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další rady a tipy související s tímto tématem, ale také dodavatelé těchto systémů, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    zavlazovaci-system-horizontalni.jpg

    Odborný článek 285
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Zelená střecha?

    Máme 61 realizátorů v oblasti Zelená střecha:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 61 realizátorů v oblasti Zelená střecha
    8.8
    0

    positive design s.r.o.


    9.5
    0

    Gardenex


    9.3
    0

    LAPY Zahradnictví s.r.o.


    9.9
    0

    KDK eko IZOL - CZ s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena