V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Rekonstrukce bytu nebo domu je komplexní projekt, který je v některých případech náročnější než samotná výstavba. Je důležité vědět, kdy má smysl se pro rekonstrukci rozhodnout a jak práci dotáhnout do konce. A co cena...vyplatí se to vůbec? V jakých případech byste se měli rozhodnout pro rekonstrukci bytu, jak tyto práce probíhají a co mezi ně spadá?
    Odborný článek 206
    rekonstrukce domu
    Máme 1064 realizátorů v oblasti Rekonstrukce bytu:

    1. Rekonstrukce bytu

    Rozhodnutí o druhu rekonstrukce vašeho domova vždy ovlivňují různé faktory. Většinou závisí na aktuálním stavu bytu, ale i na tom, zda se do něho teprve chystáte nastěhovat nebo už v něm bydlíte. Podle toho rozlišujeme různé typy renovací, o kterých si povíme níže.

    Částečně zařízený, nový byt

    Prvním typem rekonstrukce je byt, který je nový a jen částečně zařízený, takže proto, aby ožil a stal se opravdovým domovem, potřebuje jen vybavení a dekoraci. Přestože se jedná o minimální zásah do bytu, je nutné si uvědomit, že je třeba provést hodně drobných prací, kterými můžete změnit tvar, podobu a kvalitu vnitřního prostoru.

    Nezařízený, nový byt

    Druhý typ rekonstrukce bytu zahrnuje zcela nový byt, ve kterém byly dokončeny pouze hrubé práce, jako jsou zdi a podlahy, stejně jako všechny typy instalací. V tom případě se jedná o rozsáhlejší zásah, který vyžaduje plán a harmonogram jednotlivých prací. Doporučujeme proto v této fázi spolupracovat s architektem nebo interiérovým designérem, který vám poradí s organizací, výběrem materiálů, barev a typem úprav.

    Zařízený byt, který nevyhovuje vašemu životnímu stylu a návykům

    Dalším typem rekonstrukce je úprava zařízeného bytu, který však nesplňuje vaše kritéria a nepodporuje váš životní styl. Proto bychom tento typ renovace mohli nazvat předělávkou interiéru, pokud se ovšem nerozhodnete pro výměnu podlahové a stěnové krytiny nebo dokonce nové uspořádání místnosti, což ve většině případů znamená demolici stěn. Tento typ rekonstrukce je považován za ještě složitější než předchozí, a kromě architekta je vítán i názor stavebního inženýra, který nejlépe ví, jak určit, které zdi jsou vhodné k demolici, samozřejmě za předpokladu, že nejsou nosné.

    Starý byt

    Je jen otázkou času, kdy bude stará zchátralá stavba vyžadovat rekonstrukci. Starý byt je bytová jednotka, která bude vyžadovat: výměnu vodovodních rozvodů, oken a dveří, obkladů stěn a podlah, nábytku a vnitřního vybavení. Nejvíce tedy stojí kompletní rekonstrukce bytu a do takové práce má jistě smysl zapojit architekta nebo interiérového designéra, který vám poradí s výběrem materiálů, barev, dekorací, designem interiéru apod.

    2. Kolik může rekonstrukce bytu stát?

    Cena přestavby závisí především na aktuálním stavu a velikosti bytové jednotky, což následně ovlivňuje rozsah prací. Cenu rekonstrukce bytu ovlivňuje i kvalita vybraných materiálů, dodavatel, ale i nepříznivé povětrnostní podmínky, které mohou realizaci projektu prodloužit.

    Poznámka: Uvedené ceny jsou průměrné a vztahují se na byt o velikosti cca 65 m2.

    Částečně zařízený, nový byt

    V případě částečně zařízeného nového bytu, kdy je součástí rekonstrukce pouze individuální vybavení interiéru a dekorace, je třeba vyčlenit přibližně 130.000Kč, samozřejmě v závislosti na množství a kvalitě vybavení a materiálů.

    adaptace-domu.jpg

    Nezařízený nový byt

    V případě nezařízeného nového bytu o rozloze 65 m2 jsou náklady výrazně vyšší. Náklady na rekonstrukci nezařízeného nového bytu, které zahrnují veškeré vybavení interiéru a nábytek, se v závislosti na množství a kvalitě vnitřního vybavení, materiálů, podlahových krytin pohybují kolem 350.000Kč.

    Zařízený byt, který nevyhovuje vašemu životnímu stylu a návykům

    Ještě více peněz může stát rekonstrukce již zařízeného bytu, který nevyhovuje vašemu životnímu stylu. Rekonstrukce již zařízeného bytu zahrnuje tyto práce: demolice příček, přemístění některých instalací, výměnu vnitřního vybavení, podlahových a stěnových krytin. Za tento typ prací je třeba vyčlenit cca 400.000Kč, což může být i výrazně více v závislosti na rozsahu bouracích a stěhovacích prací, množství a kvalitě vnitřního vybavení a instalovaných materiálů na podlahové a stěnové krytiny.

    Starý byt

    V případě kompletní rekonstrukce, adaptace a renovace bytu ve staré zástavbě systémem "na klíč" se cena pohybuje mezi 7000 a 15000 Kč/ m2. Za kompletně zařízený byt o velikosti cca 65 m2 tedy dáte skoro milion. Tato částka však může být samozřejmě vyšší, záleží na velikosti bytu, použitých materiálech a podobně. Největší náklady na kompletní rekonstrukci bytu představuje kompletní výměna instalací, zejména v koupelně a kuchyni.

    Pokud se rozhodnete pro rekonstrukci bytu, můžete nás kontaktovat také na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také stavební firmy, architekty a interiérové designéry, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 206
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Rekonstrukce bytu?

    Máme 1064 realizátorů v oblasti Rekonstrukce bytu:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 1064 realizátorů v oblasti Rekonstrukce bytu
    9.6
    0

    Pavel Kavka


    9.7
    0

    TIMO profistavby s.r.o.


    9.4
    0

    Nevych s.r.o.


    9.2
    0

    LEKASTAV s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena