V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Před pokládkou podlahové krytiny, ať už parket nebo keramické dlažby, je třeba řádně připravit podklad tj. vrstvu mezi podlahou a betonovou deskou. Nejklasičtějším řešením je mokrý cementový potěr, který se vyrábí z cementu, písku a vody. V tomto textu se podíváme na to, jak se potěr vyrábí a na co si při jeho výrobě dát pozor.
    Odborný článek 252
    strojovy cementovy poter
    Máme 105 realizátorů v oblasti Cementový potěr:

    1. Potěr - složení a provádění prací

    Před vylitím potěru se nejprve položí zvuková a tepelná izolace (např. polystyren). Strojně nanášený potěr by se neměl dotýkat stěn, měl by od nich být oddělen několika centimetry polystyrenové izolace. Jedná se o tzv. dilataci, která umožňuje materiálu rozpínat se a smršťovat v důsledku teplotních výkyvů. Taková podlaha se nazývá plovoucí. Tímto se zabrání šíření nárazového zvuku konstrukcí do sousedních místností a také přestupu tepla do nevytápěných podlah nebo garáží.

    01.jpg
    Potěr by měl být proveden v létě, kdy rychleji schne

    Na pochozí izolační desky se položí fólie, aby se zabránilo pronikání vlhkosti z potěru do izolace. Následuje zpevněný potěr o tloušťce 4 až 7 cm a konečná vrstva podlahy. Potěry se dnes převážně zhotovují pomocí speciálních strojů, které míchají a rozvádějí beton do požadované oblasti. Cementový potěr je ideální v případě podlahového vytápění.

    2. Jak dlouho musí potěr schnout?

    Před položením finální podlahové krytiny je důležité, aby potěr řádně vyschl. Jeden centimetr potěru schne přibližně týden, takže silnější vrstva potěru schne několik týdnů. Doporučuje se, aby se tyto práce prováděly na jaře nebo v létě, při vyšších teplotách. Zima je pro tento typ potěru zcela nevhodná.

    Doba schnutí potěru závisí na materiálu podlahy: v případě použití keramické dlažby, kamene a mramoru je doba schnutí 20 až 30 dní; pokud se jedná o parkety nebo laminát, je potřeba počkat 45 až 60 dní.

    3. Potěr - cena

    Cena cementového strojního potěru závisí na mnoha faktorech, včetně velikosti a tvaru plochy, druhu potěru, použitých materiálech a náročnosti aplikace. V České republice se ceny mohou pohybovat v rozmezí od 150 Kč do 300 Kč za metr čtvereční.

    Je třeba mít na paměti, že tyto ceny jsou pouze orientační a mohou se lišit v závislosti na konkrétní situaci a dodavateli služeb. Je proto důležité získat několik nabídek od různých dodavatelů a porovnat ceny a kvalitu jejich služeb.
    Pokud se rozhodnete pro stavbu cementový potěr, můžete nás také kontaktovat na Daibau.cz. Na našich stránkách naleznete další tipy a rady související s tímto tématem, ale také podlaháře, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 252
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Cementový potěr?

    Máme 105 realizátorů v oblasti Cementový potěr:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 105 realizátorů v oblasti Cementový potěr
    9.3
    0

    Lukáš Vaňásek


    9.3
    0

    TRI FLOOR s.r.o.


    9.4
    0

    JETOMA GROUP s.r.o.


    9.4
    0

    J.T.S. podlahy s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena