V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Krásný vzhled a rovnost podlahové krytiny je výsledkem kvalitního a dobře připraveného podkladu. Ten musí být stabilní, pevný, rovný a hladký, ať už se na něj pokládá keramický obklad, parkety nebo třeba lino. Ideálního vyrovnání podkladu se dosáhne použitím samonivelační vyrovnávací hmoty.
    Odborný článek 107
    samonivelacni poter
    Máme 168 realizátorů v oblasti Samonivelační potěr:

    1. Samonivelační stěrka

    Samonivelační vyrovnávací stěrka je ideální materiál pro vyrovnávání podlah a jejich opravy v interiéru i exteriéru. Jedná se o směs cementu, lepidla a dalších přísad, kterou lze použít k vyrovnání podlahy před pokládkou laminátu, dlažby, parket nebo jiných druhů podlahových krytin.

    2. Výhody

    Jednou z hlavních výhod použití vyrovnávací hmoty je snadné použití. K aplikaci není třeba žádné speciální nářadí ani zkušenosti se stavebními pracemi, protože hmota se nanáší na podlahu a po nanesení se sama rozlije. Kromě toho rychle schne a je zpracovatelná již po několika hodinách, což umožňuje rychlé dokončení renovace podlahy. Zde je seznam hlavních výhod:

    • Snadné použití:
    • Rychlé schnutí
    • Hladký povrch
    • Dlouhá životnost
    • Cenová výhodnost
    • Šetrnost k životnímu prostředí

    Samonivelační podlahová vyrovnávací hmota je cenově výhodnou alternativou k jiným metodám vyrovnávání podlah, jako je například zhotovení nového potěru. Navíc je recyklovatelná a neobsahuje škodlivé chemikálie, takže je šetrná k životnímu prostředí i k lidskému zdraví.

    3. Druhy hmot

    V závislosti na vašich specifických potřebách a požadavcích existují různé typy směsí. Některé jsou určeny k vyplnění drobných či velkých nerovností, jiné k vyrovnání podkladu nebo výškových rozdílů. Existují speciální hmoty, které jsou vhodné pro vlhké místnosti, jakou jsou koupelny nebo prádelny. Některé nivelační hmoty jsou vhodné i pro venkovní použití. Před výběrem konkrétního typu se poraďte se zkušeným prodejcem, architektem nebo stavebním odborníkem.

    4. Příprava podkladu pro vyrovnání

    Před aplikací stěrky je důležité, aby byl podklad důkladně očištěn a vysušen. Pro dobrou přilnavost a rovnoměrné rozložení hmoty musí být podklad suchý, pevný, čistý a zbavený prachových částic, smítek a chuchvalců.

    01.jpg
    Vynikající konečný vzhled a kvalita podlahové krytiny je výsledkem kvalitního a dobře připraveného podkladu

    5. Postup aplikace

    Aplikace je jednoduchá, je však důležité dodržovat pokyny výrobce. Spotřeba směsi je vypočtena přibližně na 1,5 kg/m2 na milimetr tloušťky. Směs se prodává ve formě prášku v pytlích nebo kbelících, proto je třeba ji nejprve dobře promíchat s vodou pomocí elektrického míchadla, aby nevznikaly hrudky nebo bubliny. Připravená směs se začne nanášet v nejnižším bodě podkladu. Vyrovnávací hmota se obvykle nanáší stěrkou (hladítkem). Tloušťka finální vrstvy se pohybuje od 2 do 10 mm nebo od 10 do 30 mm v závislosti na typu podlahy. Po aplikaci je nutné počkat, až zcela zaschne a vytvrdne. To obvykle trvá jen několik hodin, poté je substrát vhodný k dalšímu zpracování.

    6. Dodavatelé a výrobci

    Na trhu je mnoho výrobců, kteří nabízejí různé výrobky pro vyrovnávání podlah v interiéru. 

    Pokud si koupíte kvalitní hmotu a aplikujete ji podle doporučení výrobce, vytvoříte podmínky pro pevnou a dlouhotrvající podlahu, do které se vám vynaložené úsilí a investice vyplatí.

    7. Složení samonivelačních směsí

    Samonivelační hmota může obsahovat složky, které jí dodávají pružnost, pevnost, tvrdost, nepropustnost, vodotěsnost, paropropustnost, odolnost proti opotřebení nebo mrazuvzdornost, speciální hydraulická pojiva atd. Některé materiály jsou vhodné pouze pro podlahové vytápění, některé snesou větší zatížení (nábytek, průmyslové stroje) a velkou frekvenci používání, některé obsahují cementy nebo polymery různých vlastností. 

    8. Cena

    Cena samonivelační podlahové vyrovnávací hmoty závisí na mnoha faktorech. Nejlepší je poptat se u několika výrobců a prodejců stavebních materiálů, abyste získali nejlepší cenu.

    Průměrná cena se může pohybovat od 1000 za 1500Kč za 25 kg pytel v závislosti na typu a výrobci.

    Odborný článek 107
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Samonivelační potěr?

    Máme 168 realizátorů v oblasti Samonivelační potěr:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 168 realizátorů v oblasti Samonivelační potěr
    9.5
    0

    SpourStav s.r.o.


    9.8
    0

    Martin Tomis


    10
    4

    Malířské a lakýrnické práce


    9.2
    0

    František Kotyz - podlahářství


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena