V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Povrchová úprava a údržba kovových konstrukcí

    Kovové konstrukce mohou zahrnovat střechy, přístřešky, schodišťová zábradlí, kovové dveře a nejrůznější další věci. Jejich výhodou je, že se poměrně snadno instalují a nejsou příliš drahé. Potřebují ale řádnou a pravidelnou údržbu.
    Odborný článek 170
    kovove konstrukce
    Máme 131 realizátorů v oblasti Kovové konstrukce:

    1. Nátěr kovových konstrukcí

    Kovové konstrukce se nejčastěji ošetřují nátěrem, který zabraňuje rezivění. Natírání je poměrně náročná práce, protože se nejprve musí odstranit všechny nečistoty, poté rez (např. broušením), a nakonec musíme konstrukci natřít antikorozním prostředkem.

    Na trhu je skutečně nespočet ochranných antikorozních nátěrů kovů, i když ve většině případů se používají pouze dva. Výrobky na bázi olejů, známé také jako antikorozní barvy, lze zakoupit ve specializovaných prodejnách s širokou nabídkou barev a laků. Obvykle se mísí se syntetickou pryskyřicí nebo lněným olejem. Pro výrobky s příměsí lněného oleje je charakteristické, že schnou o něco déle, takže je třeba počkat alespoň 8 dní, než je možné je natřít nebo nalakovat. K dispozici jsou také výrobky na bázi pryskyřice. Nevýhodou těchto produktů je, že jsou vyrobeny na umělé bázi. Na druhé straně na barvení nemusíte dlouho čekat, protože velmi rychle schnou, někdy postačí i několik hodin.

    iStock-1164582524.jpg

    2. Barvení střešních žlabů

    Barvení střešních žlabů je o něco obtížnější než barvení jiných kovových konstrukcí. Práce se totiž provádí ve výškách, což nikdy není nejbezpečnější varianta. Nejprve je třeba kov očistit a poté před barvením použít základní nátěr. Jakmile je tato první ochranná vrstva zcela suchá, lze ji natřít a poté mořit nebo naopak nejprve mořit a poté natřít (např. pryskyřičným lakem), v závislosti na požadovaném výsledku nebo na doporučení výrobce.

    3. Barvení topidel

    Barvení topných zařízení (radiátorů a potrubí) je poněkud odlišné, protože z logiky věci vyzařují teplo. Řada ochranných prostředků není odolná vůči vysokým teplotám. Topidla by neměla být natírána antikorozními prostředky, protože ty nesnášejí vysoké teploty.

    Pokud se rozhodnete pro povrchové úpravy kovové konstrukce, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také řemeslníky, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v našem ceníku řemesel.

    Váš tým,
    DaiBau.cz

    Odborný článek 170
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Kovové konstrukce?

    Máme 131 realizátorů v oblasti Kovové konstrukce:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 131 realizátorů v oblasti Kovové konstrukce
    9.7
    0

    GEOSA, spol. s r.o.


    10
    1

    Martin Vavruška


    9.5
    0

    Česal elektro s.r.o.


    9.8
    0

    STAVO KAMENÍK s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena