V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Extrémní teploty vzduchu - tropické letní y a noci - se během léta objevují stále častěji a jsou už prakticky nesnesitelné. Proto se rozhodujeme pro instalaci klimatizace v našich bytech, domech, kancelářích a dalších místnostech. Při výběru klimatizace doporučujeme zaměřit se na značky, které nabízejí řadu užitečných funkcí pro její správný chod. To umožní ušetřit na provozu a hlavně se vyhnout negativním dopadům na naše zdraví.
    Odborný článek 180
    klimatizace
    Máme 185 realizátorů v oblasti Klimatizace:

    Klimatizace je zařízení sloužící k regulaci teploty, vlhkosti, čistoty a distribuce vzduchu. Nasává vzduch z vnějšího prostředí, který je dále filtrován a podle potřeby ohříván nebo ochlazován, zvlhčován, odvlhčován a posílán dále do interiéru. Různé filtry umožňují dosáhnout zdravého a kvalitního klimatu v prostoru.

    1. Jaký by měl být rozdíl mezi venkovní a vnitřní teplotou?

    Obecně platí, že rozdíl teplot mezi interiérem a exteriérem by neměl překročit pět až sedm stupňů. Pokud je například venku 32°C, což je u nás téměř běžná letní teplota, měla by být vhodná teplota v klimatizovaném prostoru přibližně 25 až 27°C.  Často je to právě nesprávné zacházení s klimatizací a nevhodné nastavení teploty, které může způsobit zdravotní potíže. Zároveň je vhodné udržovat optimální vlhkost v místnosti mezi 50 a 60%. Pokud je vlhkost vyšší, vnímáme i teplo jako vyšší, než je reálné. Dobrá klimatizace umožňuje snížit vlhkost na ideální úroveň. Díky této funkci klimatizace můžete ochlazovat vzduch i bez snížení teploty v místnosti.

    2. Správné nastavení proudění studeného vzduchu

    Pro klimatizaci je také velmi důležité správné nastavení proudění studeného vzduchu. To souvisí s regulační funkcí lopatek, které lze nastavit tak, aby chladný vzduch rozváděly rovnoměrně po celé místnosti (rovnoměrné chlazení), nebo lze proud vzduchu nasměrovat na jedno konkrétní místo. V žádném případě by vzduch neměl proudit přímo na člověka! Některé typy klimatizačních jednotek mají jedinečnou funkci vícezónového chytrého oka, která sleduje osoby v prostoru a automaticky od nich usměrňuje proudění vzduchu. Pokud v místnosti není nikdo déle než 10 minut, může se klimatizace sama přepnout do úsporného režimu s nižším chladicím výkonem.

    3. Nastavení časovače

    V létě, kdy venku zuří nesnesitelná vedra, je možné využít funkci časovače, kterou mají všechny lepší modely klimatizací. Díky této funkci se můžete po práci vrátit domů do ideálně vychlazeného domova. Jedná se o účinnější a úspornější způsob provozu klimatizace. Nastavení časovače je velmi snadné, stačí na klimatizaci zvolit čas, kdy se má jednotka zapnout a vypnout, a doma na vás bude čekat příjemný chládek. V současné době jsou k dispozici také klimatizace, které mají vestavěné wi-fi a umožňují ovládání se online. To znamená, že klimatizaci můžete ovládat kdykoli a odkudkoli, stačí vám k tomu pouze připojení k internetu.

    01.jpg

    Pro milovníky chytrých technologií bude jistě zajímavá funkce IFTTT ("If this then that"), která dokáže zapnout klimatizaci na základě interakce s jinými technologiemi, například se senzorem v garáži.   

    4. Klimatizace pro nerušený spánek

    Pokud je třeba klimatizaci zapínat v noci, když spíte, je třeba pořídit klimatizaci, která vás nebude rušit. Při výběru klimatizace se ujistěte, že má noční režim a minimální hlučnost.

    Pokud se rozhodnete pro koupi klimatizace, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také dodavatele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v našem ceníku řemesel.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 180
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Klimatizace?

    Máme 185 realizátorů v oblasti Klimatizace:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 185 realizátorů v oblasti Klimatizace
    8.7
    0

    TEPLO-DOMA.CZ


    9.1
    0

    Pavel Kozák


    9
    0

    Klimaland s.r.o.


    9.2
    0

    AUDY - therm s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena