V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Stínění se nepoužívá pouze na okna, ale také na větší prosklené fasády a střechy. Zabraňuje přímému pronikání slunečního světla a záření do prostoru, a tím i přehřívání místností, zejména v létě. Na trhu je velký výběr interiérových stínicích prvků, která se liší materiálem, vlastnostmi i cenou.
    Odborný článek 93
    stinici prvky
    Máme 160 realizátorů v oblasti Vnitřní stínící prvky:

    1. Interiérové stínicí prvky

    Žaluzie

    Interiérové žaluzie jsou jedním z nejpraktičtějších, a především cenově nejdostupnějších stínicích systémů. Pomocí nich můžete regulovat světlo v místnosti. Vnitřní žaluzie umožňují výhled z místnosti i při částečném zatemnění. Lze je vyrobit na míru i pro atypická okna (okna nepravidelného tvaru).

    Klasické žaluzie

    Množství světla, které se dostane do místnosti, závisí na úhlu sklonu lamel, který je nastavitelný. Žaluzie jsou spojeny šňůrkou, pomocí které je lze zvedat a spouštět. Lamely vnitřních žaluzií jsou obvykle vyrobeny z lakovaného hliníku o šířce 16 mm nebo 25 mm, ale existují i různé barvy a textury, které podstatně ovlivňují vzhled interiéru a barvu dopadajícího světla.

    01.jpg
    Hliníkové žaluzie jsou jednou z nejčastějších možností interiérových stínidel

    Plisované rolety

    Plisované rolety jsou vyrobeny z jemně plisovaného plátna. Díky jejich konstrukci je lze snadno nastavit a lze je použít v domácnosti nebo v komerčních prostorách pro zatemnění nebo dekoraci. Jsou vhodné pro velká, malá i střešní okna standardních i atypických tvarů. Existují různé způsoby zavírání a otevírání plisovaných rolet. Lze na okno připevnit na libovolném místě: dole, nahoře, na boku nebo dokonce uprostřed. Můžete si také vybrat z velké škály látek, tvarů a barev.

    02.jpg
    Plisované rolety

    Vnitřní screenové rolety

    Tento typ stínění se vyznačuje speciálním typem tkaniny (plátna) a ukončovací lištou. Vnitřní screenové rolety se vyznačují moderním designem a velkým výběrem nehořlavých a odolných materiálů. Screenové rolety nepropouštějí UV záření, poskytují dodatečnou tepelnou izolaci a možnost venkovní nebo vnitřní instalace. Kromě základního ručního ovládání pomocí řetízku nebo ovládací tyčky mají možnost motorového automatického ovládání.

    03.jpg
    Screenové rolety jsou účinné a elegantní

    Screenové rolety - vnitřní systém

    Instalace okenních stínidel pro vnitřní systém může být provedena různými způsoby jak venku, tak uvnitř na stěnu nebo strop pomocí šroubů nebo konzol. 

    Screenové rolety - vnitřní systém s mini krytem

    Jedná se o mimořádně flexibilní, moderní a sofistikovaný systém. Kromě látky (plátna) a dokončovací lišty je k dispozici také kryt, který je k dispozici v různých barvách.

    "Screen box" kazetový systém - vnitřní a vnější systém

    Tento typ interiérového stínicího systému se skládá z boxu (krytu), který se skládá ze dvou částí: pevné a pohyblivé. Pevná část kazety má nosnou funkci, ke které jsou připevněny držáky, pomocí kterých systém funguje, osa a tkanina. Kazetu lze namontovat přímo na strop nebo na stěnu pomocí různých držáků.

    "Screenový" solární vnitřní systém

    Systém střešních oken je speciálně navržen pro největší prosklené plochy. Jedná se o systém, jehož mechanismus je založen na kombinaci 2 kazet. Na jedné straně je motor a na druhé pružina. Pružina a motor jsou propojeny bočními vedeními. Mechanismus je ovládán ovládací tyčí nebo elektromotorem.

    Vertikální žaluzie

    Vertikální žaluzie se používají k zastínění větších okenních otvorů. Jsou vhodné pro komerční prostory a byty. Jsou považovány za praktickou ochranu před sluncem a nežádoucími pohledy. Ovládací mechanismus je velmi jednoduchý a slouží k otevírání a zavírání lamel, které regulují tok světla. Vodicí prvky jsou vyrobeny z hliníku, který přispěje k estetickému vzhledu vašeho prostoru. Další zvláštností vertikálních žaluzií je, že je lze otáčet o 180°. Jejich údržba a výměna je snadná. K dispozici jsou různé materiály lamel a všechny představitelné barevné odstíny.

    Panelové závěsy

    Panelové závěsy jsou na první pohled velmi podobné vertikálním žaluziím, jen lamely panelových závěsů jsou o něco širší. Panelové závěsy jsou určeny pro střední a větší prosklené plochy, mohou také rozdělit větší prostory. Dosáhneme tak většího soukromí. Panelové závěsy jsou kromě stínění také pěkným dekorativním doplňkem prostoru.

    04.jpg
     Panelové závěsy jsou vždy zajímavé

    2. Ceny vnitřního stínění

    Interiérové žaluzie - cena

    Cena vnitřních žaluzií závisí na velikosti zastíněné plochy, materiálu žaluzií, tvaru okna, kvalitě a samozřejmě na dodavateli. Žaluzie účinně snižují náklady na chlazení, protože zabraňují přehřívání a umožňují vytvořit dostatečné osvětlení a produktivní kancelářské prostředí. Cena klasických interiérových hliníkových žaluzií se pohybuje kolem 1300Kč /m2. 

    Plisované rolety - cena

    Cena plisovaných žaluzií závisí na velikosti zastíněné plochy, materiálu žaluzií, dekoru, kvalitě a samozřejmě na výrobci. Za průhledné plisované závěsy zaplatíte asi 900Kč /m2, cena zatemňovacích závěsů je asi 1000Kč /m2, plisované závěsy pro střešní okna stojí 1100Kč /m2. 

    Vertikální žaluzie - cena

    Cena vertikálních žaluzií závisí na velikosti stíněné plochy, materiálu lamel, kvalitě a samozřejmě na dodavateli. Cena klasických bílých vertikálních žaluzií se pohybuje kolem 300Kč /m2. 

    Panelové závěsy - cena

    Cena panelových závěsů závisí na velikosti stíněné plochy, materiálu panelu, dekoru, garnýži, kvalitě a samozřejmě na dodavateli. Před instalací zvažte, jaký typ světla chcete v místnosti mít. Rozptýlené světlo procházející poloprůhlednými lamelami je vhodné zejména pro kanceláře. Cena klasických panelových závěsů se pohybuje kolem 1000Kč /m2. 

    Pokud se rozhodnete pro vnitřní stínění, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také firmy, se kterými spolupracujeme a které na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v našem ceníku řemesel.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 93
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Vnitřní stínící prvky?

    Máme 160 realizátorů v oblasti Vnitřní stínící prvky:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 160 realizátorů v oblasti Vnitřní stínící prvky
    9.8
    0

    SILERMONT s.r.o.


    9.5
    0

    PORTA Styl s.r.o.


    9.5
    0

    Bape - Zdeněk Pecen


    9.2
    0

    Jakub Grygar


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena