V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Slyšeli jste o 3D vizualizaci? Donedávna byl architekt zároveň umělcem, od kterého se očekávalo, že vypracuje plány nového domu a nakreslí jeho náčrty. Jeho kouzelným nástrojem byla tužka. Obvyklým způsobem komunikace mezi klientem a architektem byly hrubé náčrtky. Všemocným a všudypřítomným nástrojem je dnes počítač, bez něhož se téměř nic neobejde, a totéž platí i pro architekty. Počítačové technologie mimo jiné změnily způsob vnímání objektů ve fázi plánování a designu.
    Odborný článek 104
    render
    Máme 106 realizátorů v oblasti 3D modelování, renderování:

    1. Co je 3D vizualizace?

    Architektura začíná náčrtem (skicou). Skica je součástí tvůrčího procesu architektonického plánování. Tímto způsobem architekt koncipuje dům, vytváří náčrty, půdorysy, řezy, konstrukční prvky, stavební části atd. Plány a náčrty slouží částečně ke komunikaci mezi architektem a klientem, ale především jsou to pokyny a návody pro dodavatele a poskytovatele služeb. Pravděpodobně jsme slyšeli rčení: "Obrázek vydá za tisíc slov." Pro 3D obrázek to platí trojnásob.

    3D vizualizace je trojrozměrný obraz / schematické znázornění vašeho budoucího obydlí. Zobrazuje vnitřní a vnější prostor, který projektant nakreslí pomocí počítače. Pro průměrný rodinný dům ůže nakreslit desítky nebo stovky náčrtů. Poté vybere ty nejpůsobivější, vytvoří 3D render (něco podobného jako filmový trailer) a ukáže ho zákazníkovi. Požadované snímky může zpracovat pomocí různých grafických programů a filtrů a získat skutečnou animaci prostoru. Zákazníci, kterým takovou vizualizaci ukáže, budou mít dojem, že skutečně vidí svůj dům a stojí ve svém budoucím obývacím pokoji.

    2. Proč je vizualizace tak důležitá?

    3D vizualizace výrazně usnadnila komunikaci mezi architektem a klientem a zkrátila samotný proces plánování.

    Ne každý si dokáže představit své budoucí bydlení a to ani z plánů, půdorysů nebo dvourozměrných obrázků. Jakmile uvidí však uvidí 3D model, který ukazuje budoucí dům z různých úhlů a perspektiv, vše pochopí mnohem snáze. Architekti mohou podrobně vysvětlit a ukázat své představy a zákazníci mohou okamžitě zjistit, zda splňují jejich představy. Vizualizace přesně zobrazuje určité architektonické nebo stavební prvky, materiály, velikosti, barvy, uspořádání - zkrátka vše, co potřebujete, abyste viděli, jak vše vypadá v reálném prostoru. Vizualizace tak snižuje případná nedorozumění na minimum; za zmínku jistě stojí, že v této první fázi výstavby (plánování) lze vše velmi snadno a rychle bez problémů změnit. Následné změny po zahájení stavby stojí ve většině případů mnoho peněz a nervů.

    3. Cena

    Cena 3D prostorového zobrazení závisí na úrovni kvality vizualizace, počtu obrázků, velikosti objektu apod. Ceny 3D renderů nebo vizualizací objektů a vývoje 3D modelů začínají na 2000Kč a mohou dosáhnout až 10.000Kč /obrázek. Cena makety 3D modelu závisí na velikosti, použitém materiálu nebo složitosti modelu a v průměru se pohybuje mezi 8000 a 15.000Kč.

    Pokud se rozhodnete pro vytvoření 3D modelu, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také architektonické kanceláře, se kterými spolupracujeme a které na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v našem ceníku řemesel.

    Váš tým,

    DaiBau.cz 

    Odborný článek 104
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti 3D modelování, renderování?

    Máme 106 realizátorů v oblasti 3D modelování, renderování:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 106 realizátorů v oblasti 3D modelování, renderování
    9.5
    0

    ERCÉ stavby s. r. o.


    9.6
    0

    Ateliér Velehradský, s. r. o.


    9.6
    0

    Project A plus, s.r.o.


    9.7
    0

    Master Design s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena