V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Hlavním úkolem záclon je chránit místnost před pohledy kolemjdoucích a zároveň blokovat vnikání nadměrného množství světla do místnosti. Samozřejmě mohou být také dekorativním prvkem, který oživí obytný prostor.
    Odborný článek 207
    Zavesy
    Máme 24 realizátorů v oblasti Záclony:

    1. Výběr záclon

    Záclony jsou obvykle posledním prvkem, který do prostoru vnášíme, takže se musíme ujistit, že odpovídají nábytku a čalounění v prostoru. Můžete si vybrat z různých barev, struktur, tlouštěk a typů záclon.

    Při výběru záclon se musíme zaměřit na jejich barvu a strukturu a také se ujistit, že plní svou funkci. Pokud mají sloužit pouze jako dekorace, jejich tloušťka nehraje velkou roli, ale pokud chceme regulovat množství procházejícího světla, musíme jejich výběr přizpůsobit funkci. Silnějšími a tmavšími prvky můžeme místnost zcela zatemnit, zatímco ty tenčí a světlejší zajistí přirozené světlo potřebné například pro práci.

    01.jpg

    2. Druhy záclon

    Záclony se liší způsobem upevnění na stěnu. Rozlišujeme klasické záclony na stahovací pásce nebo ty zavěšené na kroužcích s háčky nebo klipy... Záclonové tyče, garnýže, závěsné lišty, kolíčky pro zavěšení a roztažení záclon mohou být vyrobeny z různých materiálů - dřeva, kovu, plastu… v různých velikostech a tvarech. Sáhnout můžeme také po dekoračních záclonách, které jinou funkci prakticky nemají. Dokonce ani nemusí viset u okna. Na trhu jsou k mání také panelové záclony, kde je látka ve formě pruhů (panelů), které se pohybují doleva a doprava.

    3. Látky na záclony

    Záclony mohou být vyrobeny z přírodnějších materiálů, jako je len, bavlna, hedvábí, umělé materiály nebo směsi různých materiálů. Materiál ovlivňuje hmotnost, zda budou ladně padat, jaké budou mít záhyby a zda jejich barvy rychle vyblednou. Pokud chceme průhlednější a lehčí záclony, měli bychom zvolit hedvábí, ale pokud chceme silnější a méně průhledné, můžeme zvolit len nebo dokonce plyš.

    02.jpg

    Pokud se rozhodnete pro koupi záclon, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také dodavatele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v našem ceníku řemesel.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

     

    Odborný článek 207
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Záclony?

    Máme 24 realizátorů v oblasti Záclony:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 24 realizátorů v oblasti Záclony
    9.4
    0

    Studiolo


    9.6
    0

    Žaluzie Spáčil


    10
    1

    Ivo Krechler


    9.5
    0

    DAVERIK - stínící technika


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena