V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Když se řekne kov, většina lidí si představí ocel nebo železo. Ocel není kov sám o sobě, je vlastně slitina s dominantním podílem železa. Kovové ploty se používají uvnitř i vně obytných a komerčních budov. Účelem kovových plotů je hlavně ochrana před pádem z výšky. Používají se především k ochraně balkonů, domů nebo zahrad.
    Odborný článek 280
    kovove ploty
    Máme 115 realizátorů v oblasti Kovové ploty:

    1. Vlastnosti kovového plotu

    Pokud se rozhodnete pro plot z oceli, doporučujeme nerezovou, jelikož obsahuje chrom. Chrom způsobuje, že se na oceli vytváří samočinná ochranná vrstva a nerezaví, a také zvyšuje pevnost oceli. Velkou výhodou nerezové oceli je její odolnost vůči korozi a teplu a také její estetický vzhled. Velkou nevýhodou je však její cena, která je zhruba o 30 % vyšší než cena obyčejné oceli.

    Pokud se rozhodnete pro ocelový plot, musíte být připraveni na jeho údržbu. Doporučuje se, aby byl klasický ocelový plot nejprve chráněn pískováním a později opracován práškovým lakováním. To zajistí snadnější údržbu a méně nátěrů v průběhu let. 

    Díky vlastnostem svého materiálu vyvolává ocelový plot pocit stability a pevnosti. Z oceli můžeme vytvořit nespočet tvarů. V každém případě je nutné zohlednit přání klienta a čeho chce plotem dosáhnout.

    01.jpg

    2. Výhody kovového plotu

    Velkou výhodou kovových plotů, ve srovnání s tradičními dřevěnými, je jednoduchá údržba. Venkovní kovové ploty se čistí vodou a hodně pomůže vysokotlaký vodní čistič, zatímco v interiéru se takové ploty čistí přípravky na sklo nebo nerez.

    3. Nevýhody kovového plotu

    Při nárazech u ocelových plotů dochází k mechanickému poškození, které nemá nic společného s kvalitou materiálu. Ocel sice odolává mechanickému poškození mnohem lépe než plast nebo dřevo, ale není vůči němu zcela imunní. Na druhou stranu oprava mechanického poškození je téměř nemožná, často se musí vyměnit celý poškozený dílec.

    4. Kovový plot - cena

    Cena kvalitního ocelového plotu o výšce 1 m s dodávkou a montáží se pohybuje od 2.000 do 3000Kč /m.

    Pokud se rozhodnete pro instalaci stínicích prvků, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také dodavatele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v našem ceníku řemesel.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 280
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Kovové ploty?

    Máme 115 realizátorů v oblasti Kovové ploty:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 115 realizátorů v oblasti Kovové ploty
    9.5
    0

    Zámečnictví Vaněček s.r.o.


    9.6
    0

    BML STAVBA spol. s r.o.


    9.6
    0

    DF Servis, s.r.o.


    9.7
    0

    Zámečnictví Urban


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena