V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Kancelářské židle pro lepší zdraví a produktivitu

    Kancelářské židle jsou jedním z nejdůležitějších kusů nábytku. Jejich nákup je důležité rozhodnutí, které výrazně ovlivní váš pracovní výkon. Pro sedavé zaměstnání jsou nezbytné kvalitní kancelářské židle. Jsou součástí každé kanceláře, i té domácí. Mají významný vliv na naše zdraví a produktivitu.
    Odborný článek 107
    kancelarske zidle
    Máme 226 realizátorů v oblasti Interiérový design:

    1. Které kancelářské židle jsou pro vás vhodné?

    Kancelářské židle jsou nejdůležitějším kusem nábytku v každé kanceláři, protože mohou výrazně ovlivnit držení těla při práci, pohodlí a v konečném důsledku i pracovní tempo a produktivitu. Pokud jste unavení, má to vliv nejen na vaši práci a výkonnost, ale také na vaše zdraví. Proto je velmi důležité vybrat si židli, kterou budete používat pravidelně a rádi. Kromě funkčnosti je samozřejmě třeba věnovat pozornost také designu. Správné kancelářské židle mohou totiž zkrášlit kancelář nebo domácí pracovnu.

    01.jpg
    Špatný výběr kancelářské židle má špatný vliv na držení těla, zdraví, pohodlí a v konečném důsledku na pracovní tempo a produktivitu uživatele

    Chcete-li si vybrat správnou kancelářskou židli, musíte nejprve znát své potřeby. Záleží na profesi a řadě dalších faktorů. Výběr kancelářské židle závisí také na tom, jak dlouho na ní budete sedět a pracovat, protože některé židle jsou vhodné pro krátkou dobu, ale při dlouhém sezení mohou vaše tělo zatěžovat.

    2. Ne všechny židle jsou kancelářské

    První moderní kancelářskou židli vytvořil Charles Darwin. Uvědomil si, že práce se lépe odvádí, když se pohodlně sedí. Dobře designované židle pomáhají uživatelům vytvářet lepší fyzickou a duševní rovnováhu. Proto musí být především pohodlné a funkční.

    V současné době se kancelářské židle vyrábějí s několika povinnými a několika volitelnými prvky: hydraulicky výškově nastavitelný sedák, nastavitelná opěrka zad v bederní oblasti (dolní části páteře), opěrka hlavy, područky, kolečka, židle se synchronní, asynchronní nebo houpací mechanikou atd. Tyto vlastnosti kancelářských židlí poskytují uživateli větší pohodlí a zdravé pracovní prostředí. Aby se předešlo různým zdravotním problémům spojeným se sezením, vytvořili designéři ergonomické varianty. Po několika desetiletích vývoje se kancelářské židle skutečně zdokonalily a jsou k dispozici v mnoha verzích.

    02.jpg
    Kancelářské židle musí být pohodlné a funkční

    3. Kancelářské židle - typy

    3.1 Ergonomické kancelářské židle

    Klekací židle

    Tyto židle nemají opěradlo, ale přesto pomáhají zlepšit držení těla. Tzv. klekačka má nohy nebo podpěrnou konstrukci v úhlu 60 až 70°, na rozdíl od běžných židlí, které svírají úhel 90°. Jsou vhodné pro středně dlouhou práci u stolu.

    03.jpg

    Sedák ve tvaru sedla

    Tento sedák je skvělou volbou pro krátkou práci u stolu nebo počítače. Pomůže posílit zádové svaly. Jeho základna je vybavena kolečky a hydraulickým mechanismem pro nastavení správné výšky. Takováto židle umožňuje sedět ve větší výšce a úhel mezi koleny a boky je 135° namísto 90°. K použití takové židle budete potřebovat také o něco vyšší stůl. Budete také potřebovat čas, abyste si na tento typ židle zvykli.  

    Nastavitelné (polohovatelné) kancelářské židle

    Kancelářská židle s područkami a podnožkou je vhodnou volbou pro osoby se zdravotními problémy. Na rozdíl od všech ostatních typů a modelů kancelářských židlí je velmi pohodlná. Pomáhá snižovat celkovou únavu a zklidňuje bolavé zádové svaly po náročném dni. Váš stůl by měl být také polohovatelný a držení těla na takové židli by mělo být také správné, aby se narušený zdravotní stav nezhoršoval.

    3.2. Ředitelské kancelářské křeslo

    Tyto kancelářské židle se tak nazývají proto, že byly kdysi určeny především pro ředitele a manažery firem. Dnes je používá téměř každý a jsou k vidění v každé kanceláři. Od jednodušších kancelářských židlí se liší tím, že jsou větší a celkově pohodlnější a umožňují delší sezení. Sedadla a opěradla mají extra silné polstrování, možnost nastavení do správné výšky (často mají ergonomické polštáře ve výšce bederní části páteře). Područky lze nastavit podle výšky stolu a ulevit tak ramenním svalům. Opěrka hlavy zajišťuje správnou polohu hlavy a ulevuje krčním svalům.

    05.jpg

    3.3 Konferenční židle

    Tyto židle se nejčastěji používají v čekárnách a konferenčních místnostech. Dlouhé sezení na nevhodných židlích může být únavné. Různá setkání a přednášky vyžadují velkou pozornost a soustředění. Proto je důležité, aby konferenční židle byly především pohodlné. Důležitý je také materiál, ze kterého jsou vyrobeny. Kvalitní látka na sedáku a kovová základna jsou tou nejlepší kombinací. Důležitá je také opěrka zad.

    konferencne-stolicky.jpg

    Odborný článek 107
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Interiérový design?

    Máme 226 realizátorů v oblasti Interiérový design:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 226 realizátorů v oblasti Interiérový design
    8.9
    0

    247DESIGN.CZ


    9.2
    0

    Ing. arch. Rychtařík Zdeněk


    9.5
    0

    RAAN atelier s.r.o.


    9.8
    0

    NADOP-VÝROBA NÁBYTKU, a.s.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena