V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Geotextilie je vlastně speciální tkanina používaná ve stavebnictví, především pro stabilizaci a filtraci půdy. Používá se především při zemních pracích. 
    Odborný článek 191
    geotextilie
    Máme 752 realizátorů v oblasti Zemní a výkopové práce:

    1. Kde se geotextilie obvykle používá?

    Geotextilie je plošný nebo trojrozměrný, propustný, polymerní materiál, používaný v kontaktu se zeminou nebo jinými materiály při využití v geotechnice a stavebním inženýrství, jako podklad při zemních pracích, při stavbě silnic, parkovišť, tunelů a dalších inženýrských staveb. Geotextilie se používá pro zpevnění zeminy, separaci nebo filtraci, odvodnění nebo ochranu.

    Své uplatnění najde také při stavbě budov, pro zpevnění terénu nebo protierozní ochranu, pro filtraci nebo účinné oddělení vrstev půdy. Používá se také k odvodnění a ochraně proti vodě. Geotextilii lze položit pod laminátové podlahy nebo i obecné ochraně podlah. V neposlední řadě ji lze použít k ochraně povrchů při malování. Na zahradách se může používat k zabránění růstu plevele, např. kolem zahradních cest, k ochraně rostlin a proti mnoha druhům hlodavců a jiných škůdců. Zabrání také růstu plevele v zahradních jezírkách.

    2. Jaké druhy geotextilie jsou k dispozici

    Na trhu je mnoho výrobců a dodavatelů, kteří nabízejí různé typy tohoto materiálu hojně používaného ve stavebnictví.

    Jednou z nich je geotextilní membrána vyrobená převážně z tepelně upraveného polypropylenu. Membrána je chemicky inertní a šetrná k životnímu prostředí. Slouží k zabránění úbytku nosné vrstvy, drenážní vrstvy nebo k přenosu zatížení na drenážní vrstvu. Materiál umožňuje nepřetržitý odtok vody a je odolný proti pronikání kořenů rostlin. Cena tohoto materiálu se pohybuje kolem 30Kč /m2.

    Lze také použít speciální typ plsti nebo membrány z polypropylenu (PP) nebo polyesteru (PES). Díky surovině, ze které je vyrobena, geotextilie dobře snáší jak zásadité prostředí (PP), tak kyselé prostředí (PP a PES) a je odolná vůči plísním a bakteriím. Nadměrné vystavení ultrafialovému záření však může způsobit její rozklad

    3. Cena geotextilie

    Cena geotextilií se pohybuje od 20 do 30Kč /m2. Geotextilie může mít tloušťku 1 až 6 mm. Používá se v drenážních systémech, k hydroizolaci, jako podklad pro laminát a také jako ochrana na zahradách.

    Existuje také tzv. netkaná geotextilie z kontinuálních polypropylenových přízí, které jsou dodatečně mechanicky vyztuženy. Tento materiál se používá ve stavebnictví při výstavbě inženýrských staveb a budov. Plní funkci separace, filtrace, odvodnění nebo ochrany. Cena této geotextilie se pohybuje kolem 35Kč /m2.

    Pokud se rozhodnete pro geotextílii, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také stavební firmy, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    01.jpg

    02.jpg

    03.jpg

    Odborný článek 191
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Zemní a výkopové práce?

    Máme 752 realizátorů v oblasti Zemní a výkopové práce:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 752 realizátorů v oblasti Zemní a výkopové práce
    9.5
    0

    STAKAP s.r.o.


    10
    1

    Pavel Valter


    9.9
    0

    STAVBY KOŤÁTKO s.r.o.


    9.6
    0

    RD-STAVBY.com s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena