V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Potěr je mimořádně důležitou součástí dokončovacích stavebních prací. Používá se totiž k vyrovnávání takřka všech povrchů a je základem pro rovné a stabilní podlahy. Jaké typy potěru známe a kolik stojí?
    Odborný článek 236
    samonivelacni poter.JPG
    Máme 102 realizátorů v oblasti Cementový potěr:

    1. Typy potěru

    Klasický potěr se lije přímo na beton (podlahovou desku, podklad). Nejběžnějším typem v bytových a občanských stavbách je tzv. plovoucí potěr, který je od podlahové desky oddělen vrstvou o tloušťce nejméně 4 mm. K tomuto účelu se nejčastěji používá polystyren. Minimální tloušťka potěru se pohybuje od 4 do 5 cm. Jako mezivrstva se používá polyethylenová fólie, která musí být položena bez přerušení. Pásy fólie použité pro plovoucí potěr se musí překrývat.

    Izolační vrstva musí mít tloušťku alespoň 1 cm a obvykle se instaluje tlakově odolný polystyren o tloušťce 4 až 6 cm.

    2. Typy pojiv

    Běžně se používají cementové potěry. Jejich základem je písek, pojivem je cement a do směsi se přidává i voda. Pro tyto potěry jsou v závislosti na použití důležité chemické přísady, například cementosulfáty. Neubližuje jim vlhkost a lze je použít jak v exteriéru, tak v interiéru. Potěry lze míchat ručně nebo strojově. Strojní příprava potěru je vždy lepší a zaručuje správnou homogenitu a kvalitu.

    3. Vyztužení potěru

    Pevnost potěru v tahu vyžaduje vyztužení, proto se doporučuje vyztužit každý potěr silnější než 4,5 cm. Při lití potěru se obvykle používá svařovaná síť. Tím se prakticky jistě zabrání vzniku jakýchkoliv trhlin.

    Kovová a polypropylenová vlákna jsou na trhu novinkou. Vlákna se přimíchávají přímo do potěrové směsi. Potěr s polypropylenovými nebo kovovými vlákny má po celé délce stejnou pevnost v tahu, takže možnost vzniku trhlin je velmi malá.

    4. Cena potěru

    Cena potěru závisí na výrobě, tloušťce samotného potěru a samozřejmě na objednaném množství. Cena klasického potěru o tloušťce 4-5 cm se pohybuje mezi 250 a 300Kč/m2.

    Pokud se rozhodnete pro výrobu potěru, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také podlaháře, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    poter.jpg

    01.jpg

    02.jpg

    Odborný článek 236
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Cementový potěr?

    Máme 102 realizátorů v oblasti Cementový potěr:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 102 realizátorů v oblasti Cementový potěr
    9.3
    0

    Bekam.cz s.r.o.


    9.4
    0

    JETOMA GROUP s.r.o.


    9.3
    0

    TRI FLOOR s.r.o.


    9.3
    0

    Lukáš Vaňásek


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena