V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Stěny se špiní zcela běžně. Nejčastěji se tak děje v oblasti kolem vypínačů, ale stopy na stěnách může zanechat například i stěhování nábytku. Otisky prstů (rukou) jsou patrné ve všech obytných prostorách. Zvýšená vlhkost navíc způsobuje vznik plísní. Omyvatelné barvy na stěny lze otřít mokrým hadříkem, aniž by se barva jakkoli poškodila! Tento typ barvy je ideální volbou pro malování vnitřních stěn a stropů v kuchyních, dětských pokojích a dalších prostorách s vysokými nároky na odolnost. Tím se vyhnete každoročnímu malování místností. Váš domov bude neustále krásný a čistý.
    Odborný článek 241
    omyvatelna barva
    Máme 1252 realizátorů v oblasti Malování, malíř pokojů:

    1. Výhody omyvatelných barev

    Omyvatelná barva je ideální pro kuchyně, koupelny, chodby... Nemusíme myslet na náročné čištění kuchyňských obkladů, které se obvykle nacházejí na stěnách mezi kuchyňskou linkou a závěsnými skříňkami. Keramika je stále nejběžnějším obkladem stěn v koupelnách. Stěny, které jsou v neustálém kontaktu s vodou (stěny vedle vany, sprchy nebo umyvadla), jsou zcela nebo částečně obloženy keramickými obklady, ale ten zbytek se dá klidně natřít omyvatelnou barvou.

    2. Nevýhody omyvatelných barev

    Nevýhodou používání omyvatelných nátěrů na stěny je, že stěny méně dýchají, což může způsobit vznik plísní. Je pravda, že plísně lze ze stěn natřených omyvatelnou barvou odstranit, i když to není vždy snadné, ale dopad plísní na životní podmínky a zdraví by se neměl zanedbávat. Rozhodně nemá smysl omyvatelnou barvou malovat stěny obývacího pokoje. Doporučuje se natírat pouze ty stěny nebo části stěn, kde se skvrny vyskytují s větší pravděpodobností.

    iStock-1170506385.jpg

    3. Aplikace omyvatelných barev

    Omyvatelné barvy na stěny jsou k dispozici v různých odstínech a vyrábějí je různí výrobci. Jsou k dispozici v matném i lesklém provedení. Nabízí vysoké krytí i ve velmi intenzivních odstínech. Pokud se chystáte vymalovat vnitřní stěny, upozorněte na to také prodejce. Omyvatelné barvy lze použít na různé podklady, od sádrokartonu až po zděné stěny omítnuté a připravené k malování. Tyto barvy lze použít i na tapety! V některých případech je však dobré zvážit, zda není třeba stěny před nátěrem vyrovnat nivelační hmotou.

    4. Omyvatelná barva - cena

    Ceny se liší v závislosti na výrobci a specifických vlastnostech barvy. Pokud jde o malování bílou omyvatelnou barvou, včetně práce a materiálu, počítejte s tím, že malování v jedné vrstvě stojí cca 55 Kč /m2 (bez základního nátěru), malování ve dvou vrstvách stojí cca 65 Kč/m2 (bez základního nátěru).

    Odborný článek 241
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Malování, malíř pokojů?

    Máme 1252 realizátorů v oblasti Malování, malíř pokojů:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 1252 realizátorů v oblasti Malování, malíř pokojů
    9.8
    0

    KomplexniCisteni.cz


    9.6
    0

    Petr Bauer


    9.2
    0

    Petr Štursa - Malby a nátěry


    8.8
    0

    Ladislav Ambros MALBY-NÁTĚRY


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena