V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Samolepky na zeď: proč jsou skvělým řešením pro oživení stěn?

    Samolepky na zeď jsou stále oblíbenější. Lze je zalepit na zeď nebo třeba skříň a slouží zejména jako zajímavá dekorace. Motivy na nich jsou různé. Můžete si vybrat text (verše, citáty, přísloví…), přírodní motivy, stromy nebo různé abstraktní varianty. Nesmírně populární jsou v bytech, které se pronajímají krátkodobě.
    Odborný článek 139
    nalepky na stenu
    Máme 324 realizátorů v oblasti Lepení tapet:

    1. Proč jsou samolepky super?

    1.1 Snadno se aplikují

    Samolepky na zeď se snadno aplikují a nahrazují ruční zdobení povrchů. Stačí odlepit samolepku z podkladu, nalepit ji na zeď a je hotovo. Místo, kde bude samolepka nalepena, doporučujeme označit tužkou a po nalepení samolepky setřít stopy čistou gumou. V opačném případě může dojít k tomu, že samolepka nebude umístěna vodorovně. Protože špatně nalepenou samolepku nelze jednoduše odlepit a znovu nalepit na zeď, budete se s ní muset smířit nebo ji vyhodit a použít novou.

    1.2 Snadno se odstraňují

    Bojíte se, že za pár let změníte názor a samolepka na zeď se vám už nebude líbit? Nebo chcete samolepky umístit do dětského pokoje a myslíte si, že dítě z motivů vyroste? Samolepky na zeď jsou skvělou volbou pro trvalou i dočasnou výzdobu stěn, protože je lze snadno odstranit, když zestárnou. Pomalu a opatrně odlepte samolepku ze zdi a dávejte pozor, abyste s ní nestrhli s ní i část omítky. Vyvarujte se prudkých a rychlých pohybů.

    1.3 Dobrá cena a široký výběr

    V porovnání s jedinečnými nástěnnými malbami, mozaikami a podobně jsou samolepky na zeď cenově velmi dostupné. V obchodech je k dispozici široká a rozmanitá nabídka od různých nápisů až sportovní motivy a květinové vzory. Někteří prodejci nabízejí také výrobu unikátních samolepek, ale ty jsou samozřejmě o něco dražší. Motivy se dají snadno nakreslit v programu (např. Adobe Illustrator) a soubor odeslat výrobci. Pokud si uděláte pouze náčrtek, musí ho do programu přenést sám a často se stává, že nevyjde podle našich představ.  

    Pokud nevíte, jak samolepku na zeď v určitém programu nakreslit, a nemáte ani možnost ovlivnit její tvorbu, bude nejlepší zvolit hotovou samolepku, abyste se vyhnuli nepříjemným překvapením.
    01.jpg
    Samolepky na zeď se od tapet liší hlavně tím, že nepokrývají celou stěnu. Na rozdíl od tapet je můžeme aplikovat sami

    2. Jak se samolepky umisťují na zeď?

    Samolepky na zeď neznají hranice. Samolepky lze umístit téměř na všechny typy vnitřních stěn a omítek. Lze je snadno nalepit na hladké stěny, sklo, keramiku nebo dveře. Nedoporučuje se je umisťovat na hrubé, drsné, reliéfní nebo kamenné zdi. Při správné aplikaci bude samolepka zdobit stěnu nebo povrch po mnoho let. Samolepkám na neomítnuté stěny, jako jsou stěny z pohledového betonu, cihel a dřevěných desek, je třeba se vyhnout, protože některé typy těchto výrobků mají poměrně agresivní lepidlo, které zanechává na podkladu stopy. Na omítnutých stěnách to není problém, protože lepidlo lze v případě potřeby odlepit, stěnu znovu vyrovnat a vymalovat, zatímco na stěnách z přírodních materiálů zůstane viditelná stopa lepidla navždy.

    3. Jaký motiv samolepky na zeď zvolit?

    3.1. Samolepky by měly odpovídat barvě interiéru

    Výběr motivů je individuální rozhodnutí. Pokud se rozhodnete pro barevné samolepky, dbejte na to, aby se barvy k sobě hodily. Například kombinace černé a žluté barvy je vizuálně velmi výrazná až toxická, a proto se nehodí do obytných prostor, kde trávíte většinu dne. Motivů je mnoho, měly by být přizpůsobeny vašim přáním a vkusu. Pokud máte trochu designérského talentu, můžete si vzhled samolepky nakreslit sami ve vhodném grafickém programu. Velmi oblíbené jsou přírodní motivy. Samolepka na zeď může mít podobu realistického nebo stylizovaného stromu, který zdobí celou stěnu v místnosti.

    Můžete navrhnout nejen hezkou, ale i praktickou samolepku na zeď se seznamem domácího pořádku nebo domácích prací. Můžete si vytvořit seznam jednotlivých úkolů, seznam toho, kdo uklízí, kdo vaří, pere...

    3.2 Samolepky by měly odrážet vaši identitu 

    I citáty, verše nebo básně, které zdobí stěnu, mohou reprezentovat vás a vaši rodinu. Na stěny má smysl nalepit texty básní, které ilustrují důležité události ve vašem životě, myšlenky a citáty lidí, které rádi sledujete, a řídit se jejich radami. Samolepky na zeď vám umožní dodat vašemu domovu skutečný nádech útulnosti a učinit ho naprosto jedinečným. Nesmíte to však přehánět. Celý byt polepený samolepkami bude působit přeplácaně až kýčovitě.

    3.3 Dětské samolepky 

    Pro děti jsou nejoblíbenější a nejatraktivnější samolepky v podobě animovaných postav, měst, aut, hradů, pohádkových výjevů, zvířat atd. Na strop můžete nalepit samolepky s motivy hvězd a měsíce, které vašemu dítěti navodí skutečnou vesmírnou atmosféru. Můžete se také rozhodnout pro poněkud neutrálnější samolepky, které vaše dítě tak rychle nepřeroste a budou se mu líbit po mnoho let.

    02.jpg
    Abstraktní samolepky na zeď jsou neutrálnější a hodí se na delší dobu. Z realistických motivů vaše děti za pár let vyrostou nebo se jim přestanou líbit
    Odborný článek 139
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Lepení tapet?

    Máme 324 realizátorů v oblasti Lepení tapet:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 324 realizátorů v oblasti Lepení tapet
    9.1
    0

    Zdeněk Zima


    9.6
    0

    FIX servis, s.r.o.


    9.4
    0

    Filip malby - nátěry s.r.o.


    9.2
    0

    Kreativní malby


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena