V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Z vašeho balkónu je krásný výhled, byla by tedy škoda ho „přepůlit“ plným zábradlím. Chcete, aby do interiéru pronikalo co nejvíce přirozeného světla? Přejete si bazén oplotit minimalisticky a decentně? Chcete, aby bylo zábradlí schodiště zcela nenápadné? Toho všeho lze docílit zábradlím vyrobeným ze skla. Než však učiníte konečné rozhodnutí, zvažte všechna pro a proti.
    Odborný článek 157
    sklenene zabradli
    Máme 126 realizátorů v oblasti Skleněné zábradlí:

    1. Skleněná zábradlí

    Skleněná zábradlí jsou vyrobena z tvrzeného skla, které je čtyřikrát odolnější proti nárazu než sklo běžné, má vyšší pevnost v tahu, je odolnější proti ohybu a teplotním změnám. V případě rozbití se tvrzené sklo neroztrousí na stovky drobných a ostrých kousků. Rozpadne na malé neostré kvádříkové střípky a tím se výrazně sníží pravděpodobnost poranění. Navíc i přes rozbití zůstane většina skla na fólii, která stojí mezi dvěma nalepenými vrstvami, a nerozsype se tak po místnosti. Na zábradlí doporučujeme sklo o tloušťce minimálně 8 mm, což znamená, že celé zábradlí bude mít minimálně 16 mm. Existují různé typy tohoto typu prvku v závislosti na tom, jak je instalován. Nejčastěji se připevňují na kovový rám nebo podpěry. Chcete-li, aby bylo sklo vsazeno do kovového rámu (samonosné skleněné zábradlí), musíte se o tom rozhodnout včas - nejlépe již ve fázi návrhu a nejpozději před litím podlah. Instalace na kovové podpěry nevyžaduje předchozí přípravu, takže její instalace je možná i po již hotové hrubé zednické práci.

    zabradli-ze-skla.jpg
    Skleněné zábradlí je elegantní a moderní

    2. Výhody 

    Skleněné zábradlí opticky zvětšují prostor. Krátké balkony s nimi vypadají delší, úzké schody širší... Navíc nebrání výhledu, takže se můžete kochat nádhernou scenérií vašeho okolí a do domu nebo bytu se dostane mnohem více světla. Další dobrou vlastností skleněných zábradlí je, že se díky své průhlednosti a neutrálnímu designu hodí ke každému architektonického stylu. Sklo je vyrobeno tak, aby vydrželo prakticky vše, takže zábradlí bude mít dlouhou životnost. Jeho údržba a čištění je poměrně snadné. Jednou za měsíc vyčistěte sklo měkkou houbou, saponátem a vodou. Posléze ho utřete papírovými utěrkami. Kovové části by měly být pravidelně natírány prostředky na ochranu proti korozi. Sklo dává mimořádné možností pro oplocení bazénu. Především kvůli tomu, že nezakrývá výhled do prostoru, když si tam hrají děti, a zvyšuje tak jejich bezpečnost. Na druhou stranu je sklo odolné vůči chlóru, solím a dalším chemickým sloučeninám, což ho dělá výborným materiálem pro venkovní konstrukce.

    3.jpg
    Sklo je ideální pro oplocení bazénu

    3. Nevýhody

    Ptáci, hmyz a zvířata si někdy skla nevšimnou a mohou do něj narazit a zranit se. Hodně záleží na úhlu, pod kterým dopadá slunce. Další nevýhodou je, že se musí čistit obě strany skla, což může být problém, pokud je zvenčí obtížný přístup (vysoké podlaží). Pak je potřeba si najmout službu, která se zabývá výškovým čištěním, což se může pěkně prodražit. Třetí nevýhodou jsou případné škrábance. Okna nikdy nečistěte ostrými předměty, protože je můžete poškrábat!

    4.jpg
     Pokud je přístup k vnějšímu skleněnému zábradlí obtížný, měli byste si na čištění najmout profesionální službu
    Odborný článek 157
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Skleněné zábradlí?

    Máme 126 realizátorů v oblasti Skleněné zábradlí:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 126 realizátorů v oblasti Skleněné zábradlí
    9.5
    0

    Ondřej Štěpánek


    9.7
    0

    S-O-D Holding s.r.o.


    9.2
    0

    Sklenářství Praha s.r.o.


    9.4
    0

    Sklo-konstrukce, s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena