V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Jaro je tady. Lidé po dlouhé zimě chtějí trávit čas venku a pokud možno poznávat nové lidi a bavit se. Vzhledem k tomu, že jaro a léto jsou ideálními obdobími pro večírky různého druhu, připravili jsme pro vás několik návrhů, jak si zařídit terasu, tak, aby se na ní vaši kamarádi a známí cítili vždy uvolněně, ale i aby splňovala vaše každodenní potřeby.
    Odborný článek 375
    Party terasa
    Máme 222 realizátorů v oblasti Úprava zahrady:

    1. Vytvořte zastínění

    Dobré zastínění terasy je povinné, protože jen tak to bude příjemné místo, kde se budete rádi zdržovat delší dobu. Na výběr je několik možností: např. standardní slunečníky, které mají středovou tyč, nebo modernější verze s boční tyčí, což dává více možností pro rozmístění stolu a židlí pod slunečník. Jedním z nejlepších řešení jsou markýzy nebo plachty, které lze natáhnout mezi stromy nebo konstrukci domu.

    Terasa-pro-zabavy.jpg
    Slunečníky s boční tyčí umožňují flexibilnější uspořádání zahradního nábytku
    01.jpg
    Plátno lze natáhnout mezi stromy nebo konstrukci domu v několika vrstvách, takže budete mít stín po celý den

    2. Ponořte se do zeleně

    Ani toto kvalitní zastínění se nedá srovnat se stínem, který poskytují stromy. Teplota pod korunami stromů je vždy o několik stupňů nižší než pod deštníkem nebo markýzou. Lehátko a stůl doporučujeme přesunout do trávy pod košatý strom a vytvořit tak různá místa k sezení; den můžete trávit ve stínu stromu a večer na terase zastíněné pergolou.

    02.jpg
    Stín, který vytváří zeleň, se nedá s ničím srovat

    3. Venkovní polštářky

    Všichni jsme viděli terasy, které vás svou výzdobou a prostředím jednoduše lákají k posezení s přáteli. Komfort je velmi důležitý prvek každé terasy, a lze dosáhnout pomocí pár jednoduchých triků. První je, že křeslo nebo lehátko „obalíte“ spoustou polštářků. Polštáře všech velikostí, barev a vzorů zajistí nejen pohodlné ležení či sezení, ale také vytvoří barevnou a hravou atmosféru. Nezapomeňte, že dnes existují potahy speciálně vyrobené pro exteriér, které jsou odolné proti větru a dešti.

    04.jpg

    03.jpg
    Ztělesnění komfortu

    4. Jídelní stůl pro více hostů

    Občas se stane, že potřebujete uspořádat večeři pro velký počet lidí. Můžete se setkat s mnoha organizačními problémy a jedním z největších je velikost jídelního stolu a počet židlí. Tento druh výzvy lze rychle a relativně snadno vyřešit přidáním několika různých stolů, např. do písmene U nebo L, aby na sebe všichni hosté viděli a mohli si povídat. Když jsou stoly přikryty ubrusy, rozdíly mezi nimi ani nebudou vidět, i když kompozice různých stolů a židlí na zahradě působí retro a vytváří velmi zvláštní atmosféru.

    06.jpg

    05.jpg
    Kombinace různých židlí a stolů je vhodným řešením pro příležitostné velké večírky nebo početnější hosty

    5. Květin není nikdy dost

    Může se zdát paradoxní zdobit terasu obklopenou stromy a keři, květinami v květináčích. Nemějte ale strach, pro otevřená prostranství platí zásada, že květin není nikdy dost. Není nic krásnějšího než sedět u stolu s vázami naplněnými čerstvě řezanými květinami z vlastní zahrady. Rostliny ze zahrady si tak přenesete do svého každodenního života, protože si můžete vychutnat jejich vůni a pohled na ně při obědě nebo čtení knihy.

    07.jpg
    Řezané květiny ve váze zpestří vaše letní večery

    6. Lehátko je základ

    I když máte velký jídelní stůl, neměli byste zapomínat na další druhy zahradního nábytku. Stůl je nezbytný prvek pro večeření a interakci i s větším počtem lidí, ale pokud preferujete lenošení a polehávání a nemáte příliš místa, doporučujeme vybrat si radši zahradní lehátko. Verze na kolečkách umožní její snadnější přemisťování, což se hodí, pokud se chcete slunit nebo naopak před sluníčkem utíkáte.

    08.jpg
    Dobrá terasa nabízí co nejvíce možností: židle, křesla, lehátka…

    7. Rozsviťte

    Letní terasa se používá většinou ve večerních hodinách, kdy jsou teploty dostatečně příjemné na to, abyste chtěli zůstat venku co nejdéle. Jednoduchým trikem, který zapůsobí na hosty a přiláká vás každý večer na terasu, jsou dekorativní světla. Dejte však pozor, aby nelákala i hmyz. I proti tomu existuje řešení, např. pochodně proti komárům.

    09.jpg
    Se světlem nikdy neuděláte chybu

    8. Trochu jiná houpací síť

    Lenošení a houpání v síti zavěšené v příjemném stínu je snad jedním z největších letních potěšení. Ne každý však má možnost namontovat houpací síť, protože nemá dostatek vysokých a statných stromů nebo chce být v centru dění, co nejblíže terase a ostatním lidem. Na trhu je k dispozici mnoho inovativních řešení, včetně volně stojících sítí nebo křesel, které není nutné připevňovat na přírodní nebo umělé podpěry. Získáte tak možnost umístění kusů zahradního nábytku kdekoli na dvoře.

    10.jpg
    Závěsná křesla jsou dobrou alternativou k houpacím sítím nebo křeslům

    9. Krb pro romantické večery

    Atmosféru vaší terasy můžete obohatit krbem. Na rozdíl od všeobecného přesvědčení není takové řešení nutně drahé; stačí mít topeniště do krbu, které koupíte v každém železářství, do kterého vložíte nějaké to dříví a rozděláte oheň. Vždy lze samozřejmě uvažovat o zděném nebo vestavěném krbu, i když je to dražší varianta a pokud si to někdy v budoucnu rozmyslíte, bude její odstranění složitější. Na druhou stranu se terasa okamžitě stane romantickým místem, které vás jen tak neomrzí.

    11.jpg

    12.jpg
    Krb nemusí být drahý, aby dosáhl mimořádného efektu a atmosféry

    10. Nezapomeňte na deky

    Mějte po ruce deky a přikrývky. Zní trochu divně, protože mluvíme o jaru a letu, ale pozor; večery mohou být chladnější a teplota může klesnout pod 20°C. V takových případech je dobré mít po ruce deku, kterou se přikryjete a zahřejete. To platí zejména pro hosty, kteří přijdou během denního vedra oblečení lehce a po setmění jim může být chladno.

    13.jpg
    Nezapomeňte na deku - letní večery mohou být chladné!
    Odborný článek 375
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Úprava zahrady?

    Máme 222 realizátorů v oblasti Úprava zahrady:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 222 realizátorů v oblasti Úprava zahrady
    9.5
    0

    Pemi-zemní práce


    9.5
    0

    Martin Schwan


    9.6
    0

    Pavel Bořek


    9.3
    0

    Čvančara s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena