V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Stává se, že kompletní výměna keramických obkladů v kuchyni či koupelně není z různých důvodů možná nebo se nevyplatí. Velké změny však lze dosáhnout i jejich jednoduchým vymalováním. Malování obkladů je snadný a levný postup. Stačí určité množství speciální barvy, nějaké ty nástroje a trocha času.
    Odborný článek 333
    barveni obkladu
    Máme 450 realizátorů v oblasti Dekorativní malba:

    1. Proces malování obkladů

    Dříve nemělo smysl malovat obklady např. v koupelně nebo kuchyni, protože vlivem vlhkosti barva rychle chátrala. Protože se však technologie výroby barev a laků neustále posouvají kupředu, jsou dnes k dispozici speciální voděodolné základní nátěry i barvy, které vydrží extrémní vlhkost a díky kterým místnost okamžitě „prokoukne“.

    Před malováním je třeba obklady dobře připravit a očistit. Pokud jsou poškozené, musíte je opravit polyesterovým tmelem. Poté je třeba všechny keramické povrchy důkladně omýt neabrazivním prostředkem k odstranění mastnoty a usazenin. Pokud se tam vyskytují plíseň nebo usazeniny mýdla a vodního kamene, měly by být také odstraněny. Když jsou zcela očištěny a odmaštěny, začíná broušení; lze použít kotoučovou brusku (např. aku šroubovák s variabilním nástavcem) a brusný papír, který by měl mít zrnitost 220. Lze to dělat i ručně, což však bude obtížnější a pomalejší. Musíte dát do pořádku i spárovací hmotu. Pokud ji nelze umýt, odstraňte ji a naneste novou.

    Na závěr se můžete pustit do malování s tím, že obklady nejprve natřete speciálním základním nátěrem. Pomocí vhodných nástrojů, pěnového nebo houbového válečku a ochranných rukavic se nanese první vrstva barvy. Všechny povrchy, které se mohou při lakování ušpinit, je nutné chránit. Celou plochu obkladů je možné natřít barvou nebo použít speciální malířskou lepicí pásku na ochranu spár tak, aby se natíraly pouze obklady. Můžete tak vytvořit velmi zajímavý vzor.

    2. Jaké nástroje jsou potřeba?

    K natírání bude zapotřebí následující vybavení: vanička na barvu, štětec, váleček, rukavice, ochranná fólie, lepící zakrývací páska a samozřejmě plechovka či dvě barvy.

    Pokud se rozhodnete pro profesionální barvení keramických obkladů, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také lakýrníky a obkladače, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,
    Daibau.cz

    Odborný článek 333
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Dekorativní malba?

    Máme 450 realizátorů v oblasti Dekorativní malba:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 450 realizátorů v oblasti Dekorativní malba
    9.2
    0

    Kreativní malby


    9.3
    0

    EXPRESS COLOR s.r.o.


    9.4
    0

    Bohdanecký Petr - VALEX


    9.1
    0

    Zdeněk Zima


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena