V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Nejmodernější černá armatura do koupelny

    Před několika lety byl zaznamenán nový trend - černé armatury v koupelnách. Takové prvky mohou udělat prostor velmi elegantním, dokonce odvážným, ale pozor: nejsou vhodné pro každou koupelnu! Pro ilustraci vám ukážeme některé koupelny, ve kterých byly černé armatury použity účelně a v souladu s celkovým designem.
    Odborný článek 365
    cerna armatura
    Máme 502 realizátorů v oblasti Koupelna:

    Černá armatura jako akcent prostoru

    Ve světlé koupelně černá barva hodně vynikne a působí jako akcent prostoru. Černé baterie nepochybně okamžitě zaujmou. Doporučuje se je kombinovat je alespoň s některými dalšími černými kusy nábytku a vybavení - například s černým rámem zrcadla, černými ručníky či věšákem na ručníky, případně se stěnou obloženou černou keramikou. Získáte tak vyvážený interiér a prvky se budou smysluplně doplňovat.

    cerna-armatura.jpg
    Černá armatura vynikne zejména v kombinaci s neutrálními odstíny; Armatura Hansgrohe, série Metropol, zdroj: Topdom d.o.o.

    Černé baterie nad vanu nebo umyvadlo

    Je běžné, že všechny baterie v koupelně jsou stejné. To znamená, že baterie do sprchového koutu, vany a umyvadla jsou od jednoho výrobce a zpravidla ze stejné série. V tomto případě to znamená, že všechny tyto prvky budou černé. Před nákupem si dobře rozmyslete, zda není lepší zvolit například sprchovou hlavici nebo černou sprchovou kabinu (jak je vidět v koupelně na fotografii). Nakonec samozřejmě vše závisí na vašich osobních přáních a touhách.

    3 (1).jpg
    Pokud uvažujete o černých koupelnových bateriích, měli byste si být vědomi toho, že toto řešení funguje dobře jen ve větších koupelnách; Armatura Hansgrohe, série Pulsify, zdroj: Topdom d.o.o.

    Kombinace černé a šedé

    Černá barva je mimořádně elegantní. Zároveň se neleskne a nepřitahuje pozornost a hodí se ke všem odstínům šedé. Kombinace černé a šedé je věčná. Tyto dvě barvy se velmi pěkně doplňují, protože šedá zjemňuje černou - černé armatury však v šedé koupelně nevyniknou tolik jako v bílé.

    4.jpg
    Šedé zdi a černé výztužné prvky se hezky doplňují; Armatura Paffoni, série Jo, zdroj: Topdom d.o.o.

    Černé obklady a černé baterie

    Černá však není oblíbená pouze na armatury. V poslední době jsou stále populárnější celé černé koupelny. Samozřejmě je nutné zdůraznit, že koupelny s černými keramickými obklady nebo černými stěnami jsou vhodné pouze do velkých místností s velkým množstvím přirozeného světla. Černé stěny opticky zmenšují prostor a tento efekt lze zmírnit jen tehdy, pokud je prostor opravdu velký a má velký zdroj přirozeného světla (okenní nebo stropní). Pokud se rozhodnete pro černou koupelnu, pak černé armatury nedoporučujeme, protože splynou s pozadím. V tomto případě je mnohem lepší rozhodnout se pro nerezové nebo dokonce zlaté baterie. Ty budou vypadat obzvláště elegantně a vnesou do koupelny nádech půvabu a luxusu.

    Pokud opravdu chcete kombinaci černých stěn a černé armatury, vymalujte pouze jednu nebo dvě klíčové stěny černou barvou, jak je vidět na fotografii.
    5 (1).jpg
    V koupelně s černými stěnami armatury splývají pozadím; Armatura Hansgrohe, série Pulsify, zdroj: Topdom d.o.o.

    Kombinace s jinými materiály

    Mezi koupelnovými materiály převládá keramika a kámen, ale často se setkáme také s teracem nebo dřevem. Dřevo není vhodné na povrchy, které budou v přímém kontaktu s vodou, ale lze jej použít na určitá místa, která jsou od ní dále. Černé baterie se perfektně hodí ke všem expresivním kamenům a terakotě, protože neodporují intenzitě těchto materiálů. Kameny jsou většinou tmavě šedé a černé a černé baterie se k nim tak náramně hodí. Skvěle vypadají také se dřevem, zejména se světlým, které působí jako protiváha k černé.

    6.jpg
    Černé koupelnové prvky se také dobře hodí k tradičním stylům; Armatura Hansgrohe, série Metropol, zdroj: Topdom d.o.o.

    Černobílý minimalismus

    Pokud vás uchvátil japonský minimalismus, můžete jej využít i v designu koupelny s černými prvky. Koupelnu radíme navrhnout co nejneutrálněji, převážně v bílých a světle béžových odstínech (jako na fotografii), na klíčových místech ji pak zdůraznit černou armaturou. Kontrast bude ohromující a mimořádně elegantní.

    7.jpg
    Černobílý minimalismus nikdy nevyjde z módy; Baterie a sprchová hlavice Alpi, série Fred, zdroj: Topdom d.o.o.

    Barevná keramika a černé baterie

    Koupelny s barevnými keramickými obklady jsou obzvláště roztomilé a působí mladistvě. Své oblíbené barvy můžete kombinovat v zajímavých vzorech. Přitom stačí dbát na harmonii jednotlivých odstínů a vyváženost kompozičního celku - neutrálnější a světlejší barvy je vhodné opakovat vícekrát a tmavší a výraznější jen sem a tam. Dobrým příkladem je koupelna na fotografii, kde převládají pastelové růžové, zelené a bílé odstíny se zvýrazněnými čokoládovými obklady. Koupelnu stylově dokončuje černý sprchový set s černým držákem na mýdlo.

    8.jpg
    Více možností máte i při výběru barev spár. Do menších koupelen doporučujeme neutrální barvy; Armatura Paffoni, model ZSAL135NO, zdroj: Topdom d.o.o.
    Odborný článek 365
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Koupelna?

    Máme 502 realizátorů v oblasti Koupelna:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 502 realizátorů v oblasti Koupelna
    9.2
    0

    Miroslav Batelka - Truhlářství Kolín


    9.6
    0

    LIGNUM H&J s.r.o.


    9.5
    0

    Truhlářství Štrobach


    9.6
    0

    Oldřich Bednář


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena