V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Fotogenická, šmrncovní a moderní ložnice

    Tento článek si přečetlo více než 518+ uživatelů
    S nástupem nové profese, tvůrce digitálního obsahu, roste potřeba krásně a esteticky navržených prostor, které vypadají dobře na fotografiích a videích. Protože pokoj ve fotografii nebo videu ztrácí své klíčové vlastnosti - rozměry a objem - a funguje pouze jako pozadí pro osoby nebo předměty v popředí, existují určitá pravidla při jeho navrhování.
    Odborný článek 518
    12
    Máme 569 realizátorů v oblasti Ložnice:

    Jde-li o prostory designované pro tvorbu digitálního obsahu, je třeba zdůraznit, že jsou vnímány prostřednictvím dvourozměrného média. Základní vlastnosti místnosti - její objem a prostorovost již nejsou tím nejdůležitějším faktorem. Prostor musí také dobře vypadat, zejména na fotografii, a pro dosažení tohoto cíle platí jiná pravidla než platí pro klasický interiérový design. Zároveň bychom neměli zapomínat na to, že i estetizované a fotogenické moderní ložnice slouží ke spaní každou noc, že ​​se do nich lidé odebírají, aby si odpočinuli a cítili se pohodlně a bezpečně a ne jako v televizním studiu.

    Monochromatická barevná paleta

    Jedním z hlavních designových pravidel fotogenické moderní ložnice jsou klidné, monochromatické a neutrální barvy. To platí zejména pro povrchy, jako jsou stěny, podlahy, stropy, skříně, stejně jako lůžkoviny a koberce. Světlé barvy s mnoha akcenty nebo nedejbůh vzory působí matoucím dojmem; pozorovatel neví, kam se má dívat dřív. Jeví se, jako by vše v záběru bylo stejně důležité, a proto se na fotografii ztrácí význam skutečně zobrazeného předmětu nebo člověka.

    Vhodné barvy jsou bílá, béžová, odstíny světle šedé… až po mírně tmavší odstíny modré a olivově zelené. Doporučujeme vyhnout se živým barvám, jako je červená, oranžová a žlutá, a zejména tmavě hnědá, tmavě modrá nebo černá.

    Platí jedno pravidlo: Světlé barvy prostor opticky zvětšují a tmavé zmenšují. Tento vizuální efekt je na fotografii nebo videu mnohem méně patrný, ale ovlivňuje vnímání hloubky prostoru.

    Fotogenicka-loznice.jpg
    Ložnice by měla být světlá v neutrálních zemitých a pastelových barvách

    Kompozice - zlaté pravidlo dobré fotografie

    Jedním z nejdůležitějších faktorů, který rozhodujícím způsobem ovlivňuje kvalitu fotografie, je jistě její kompozice. Kompozice musí být vyvážená, to znamená, že jedna její část nesmí přebít druhou. Pro digitální tvůrce je to ještě důležitější, protože téměř nikdy nestaví do popředí prostor, ale sebe nebo předmět. Příliš nepřehledné a kompozičně nevyvážené pozadí by odvádělo pozornost a pro diváka by bylo těžké se soustředit.

    V kompozici vždy platí pravidlo symetrie: obě strany musí mít přibližně stejnou velikost předmětů a ploch, přičemž předmět by měl být umístěn uprostřed nebo ještě lépe „filmově“ jen mírně posunut vlevo nebo vpravo od středu. V ložnici to znamená, že uprostřed musí být postel nebo křeslo a nalevo a napravo od něj by měly být kusy nábytku nebo předměty podobné velikostí a rozměrů.

    13.jpg
    Příklad dobré prostorové kompozice a uspořádání nábytku: postel je uprostřed, levá a pravá strana jsou vyvážené; napravo je trochu více objektů, protože okno je vlevo a tyto objekty nejsou osvětlené, takže méně vyčnívají
    14.jpg
    Příklad špatné kompozice ložnice: nalevo je mnohem více věcí než napravo; otevřené spojené police vynikají svou velikostí a barevnými zelenými rostlinami a tento celek vypadá díky oknům mnohem světleji ve srovnání s objekty vpravo

    Osvětlení

    Bez kvalitního osvětlení dobrá fotografie nemůže vzniknout. Pokud máte zkušenosti s tvorbou digitálního obsahu, víte, že bez něj se to prostě neobejde. Hlavním pravidlem je, že fotografie nebo video by nikdy neměly být snímány proti oknu nebo přímému světlu. Ani boční osvětlení není žádoucí, protože jedna strana obličeje nebo předmětu bude jasnější než druhá.

    Pokud to půdorys ložnice umožňuje, doporučujeme umístit nábytek směrem k oknu. Tímto způsobem bude osoba nebo předmět v popředí vždy dobře osvětlený (protože před ním bude okno), zatímco pozadí bude jasně viditelné a udělá atmosféru krásnou a harmonickou. Pokud místnost nemá dostatek přirozeného světla, můžete jej nahradit stojacími, stolními a stropními světly.

    15.jpg
    Dobré osvětlení je klíčem k vytvoření dobré fotografie nebo videa. Ideální je, když má místnost několik oken na různých stěnách, protože prostor je tak rovnoměrně osvětlen; není-li tomu tak, je třeba přidat lampy nebo reflektory (zdroj: Zara Home)

    Buďte opatrní s dekorativními doplňky

    Osobní doplňky jsou tím, co dělá ložnici - nebo jakýkoli jiný prostor - skutečně výjimečným a jedinečným. Promění obyčejné a neosobní místnosti v opravdový domov. Pečlivě zvolené doplňky však samy o sobě nestačí; klíčové je také to, kde jsou umístěny. Pravidlo "seskupování" říká, že je vždy dobré sdružovat menší prvky do skupin po třech nebo čtyřech, protože kvůli své velikosti často nejsou patrné, pokud jsou izolované.

    Při tomto pravidle je třeba mít na paměti, že skupiny nejlépe fungují, jsou-li předměty velikostně a barevně vyvážené, což znamená, že sestavu tvoří jeden větší a jeden menší předmět a ostatní jsou přibližně stejně velké. Stejné pravidlo platí pro kombinování barev: dva objekty lze zvýraznit, zatímco ostatní by měly být monochromatické.

    Bez ohledu na to, jaké barvy použijete, je třeba dbát na to, aby celek byl vyvážený, harmonický a bez přebytečných a nápadných barevných akcentů, které by rozptylovaly pozornost diváka.

    17.jpg

    16.jpg
    Detaily dávají prostoru jedinečnost, takže si vyberte ty, které pro vás mají zvláštní sentimentální hodnotu nebo alespoň vztah k tématu, kterým se zabýváte; zdroj: Zara Home

    Zrcadla se zvýrazněným rámem

    Fotografování odrazů v zrcadle je oblíbené zejména proto, že odraz vytváří tajemnou a záhadnou atmosféru, ve které jsou vidět pouze obrysy jednotlivých předmětů, nikoli však celý prostor. Zrcadlo na fotografii nebo videu vypadá obzvláště dobře, pokud má zvýrazněný starožitný dřevěný rám. Působí tak téměř jako socha.

    18.jpg
    Obzvláště elegantní jsou zrcadla s rustikálním rámem; zdroj: Zara Home

    Polštáře a polštářky…není jich nikdy dost!

    Pravděpodobně jste si všimli, že všechny postele na sociálních sítích mají nějaké polštáře nebo podsedáky. Nejen, že je jich hodně, ale je jich zjevně až příliš, jelikož se na nich nikdo pohodlně neposadí. Polštáře zde však slouží jinému účelu. Nejedná se jen o všední předmět, který na posteli očekáváme. Stává se novým designovým prvkem, který zdůrazňuje trojrozměrnost prostoru a vytváří potřebnou hloubku pro fotografii nebo video.

    20.jpg

    19.jpg
    U polštářků platí pravidlo čím více, tím lépe!

    Přehoz na postel

    Přehoz najdete jen v lepších hotelech a apartmánech. Postel s přehozem se rázem stává luxusní a opticky získává mnohem větší objem. Překryje jak rám, tak vše pod postelí, což automaticky zvýrazňuje celý výjev. Pokud končí těsně nad podlahou, vzniká iluze plovoucí postele, která na fotografii působí obzvlášť exkluzivně a elegantně.

    21.jpg

    22.jpg
    Tištěné vzory povlečení lze pěkně doplnit dalšími pastelovými odstíny

    Nearanžované fotogenické povlečení

    Pravděpodobně jste se někdy snažili ustlat povlečení tak, aby vypadalo bezchybně a bylo napnuté jako na vojně. Za pár minut však bylo opět pomačkané a uvolněné. Tvůrci obsahu, kteří denně ukazují veřejnosti své postele, si uvědomují, jak těžké je vytvořit bezchybný vzhled. Používají proto jednoduchý, téměř banální, ale mimořádně účinný trik: nesnaží se povlečení udržet dokonale zarovnané, ale záměrně je ještě více mačkají.

    Záhyby jsou tak nejen méně nápadné (protože jich je tolik), ale povlečení se mění v dekorativní trojrozměrnou plastiku, hru světla a stínu, která vzniká mezi jejími prohlubněmi a vybouleninami. Takto se stává zároveň fotogenickým a vytváří dojem útulnosti a tepla.


    23.jpg

    Místo toho, abyste se neustále snažili, aby povlečení pro vaše fotografie bylo naprosto dokonalé, můžete jeho nedokonalosti využít ve svůj prospěch.
    Místo toho, abyste se neustále snažili, aby povlečení pro vaše fotografie bylo naprosto dokonalé, můžete jeho nedokonalosti využít ve svůj prospěch.

    Dřevěné akcenty, kterých se nikdy nenabažíte

    Dřevo přináší teplo a přirozenost do každého domova. Hodí se především do světlejších nebo bílých ložnic, které by jinak mohly působit až příliš sterilně. Masivní dřevo, připomínající staré venkovské domácnosti, působí v tomto prostředí obzvlášť okouzlujícím dojmem.

    Extravagantní dýhované čelo postele může díky své velké ploše působit i přes svou výraznost uklidňujícím a nenápadným dojmem. Takové čelo postele je zvláště žádoucí volbou v redukovaných, minimalistických a jednobarevných ložnicích, ve kterých představuje zvláštní akcent, protože do takového prostředí vnáší nádech tepla a domácí atmosféry.

    25.jpg
    Dřevo přináší do místnosti teplo a okamžitě ji oživuje

    Sušené květiny

    Zeleň v jednobarevné ložnici může působit agresivně a přitahovat veškerou pozornost. Existuje však alternativa, která dokáže barevně vyvážit a dobře ladit se zbytkem prostoru na fotce či videu: sušené květiny nebo tráva, která je na rozdíl od živých rostlin zlatobéžová. Tato barva se hodí k bílým nebo světle béžovým stěnám a přírodním materiálům ložnice, jako je dřevěný nábytek, parkety, některé textilie... Sušené květiny jsou také skvělou volbou do tmavších místností, kde by se kvůli slabému osvětlení hůře pěstovaly živé rostliny.

    26.jpg

    27.jpg
     Suchou floru, zejména trávu, lze snadno kombinovat s jinými materiály a barvami
    Odborný článek 518
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Ložnice?

    Máme 569 realizátorů v oblasti Ložnice:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 569 realizátorů v oblasti Ložnice
    9.5
    0

    Truhlářství Václav Větrovský


    9.7
    0

    FPM-BECON spol. s r.o.


    9.4
    0

    Truhlářství Drál


    9.4
    0

    Truhlářství Martin Chyle


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena