V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Dekorativní a designové omítky

    Tento článek si přečetlo více než 572+ uživatelů
    Každého potěší, když žije v krásném a upraveném domě přizpůsobeném jeho vkusu. Detaily dělají obytný prostor domovem. Co nejvíce prvků by mělo být vyrobeno podle přání zákazníka. Platí to i pro omítku! Použití dekorativních omítek při provádění dokončovacích hrubých prací je jistě jedním z nejnápadnějších dekorativních prvků interiéru. Dekorativní omítky svou barvou a texturou dodávají domovu další vrstvu estetické hodnoty.
    Odborný článek 572
    dekor omitka
    Máme 292 realizátorů v oblasti Omítka:

    Strukturální - šlechtěná omítka 

    Tento typ hrubé omítky je rozpoznatelný podle zrnité struktury vytvořené křemennými granulemi. Strukturální omítka je tak velmi hrbolatá. Je to vynikající volba pro místnosti, kde stěny nejsou zcela ploché, protože její struktura a textura poněkud napravují nedostatky stěny. Strukturální omítky oživují prostor a dodávají mu hmatatelnost, kterou běžné ploché stěny nemají. Tyto stěny pak stačí pouze vybílit. Slabinou této malty je, že díky své nepropustnosti není vhodná do místností, kde se povrchy rychle špiní a vlhnou, tj. do kuchyní a koupelen, protože takovou stěnu bude obtížné čistit a odmašťovat.

    Texturovaná omítka

    Texturovaná omítka má jedinečnou reliéfní texturu, která dokáže napodobit drcený kámen, vytvořit obrázek mapy světa, marockou zeď, uhlíkovou strukturu, texturu dřeva nebo papíru. Nejdůležitější je, že tato omítka se vyznačuje plasticitou, která umožňuje provádění takových, řemeslných a technických, stejně jako uměleckých, velmi náročných děl. Je nenahraditelná v interiéru, ve kterém jsou povrchy stěn nejdůležitějším prvkem dekoru. Omezení texturované omítky spočívá v tom, že její aplikace vyžaduje zcela rovnou a hladce zpracovanou stěnu a v tom, že vlhké místnosti pro tento postup nepřicházejí v úvahu, neboť absorbují vlhkost a rychle chátrají.

    Benátský štuk 

    Jedná se o vícevrstvou dekorativní omítku, která je okamžitě rozpoznatelná podle toho, že napodobuje texturu mramoru. Benátská omítka je vyrobena z akrylových nebo přírodních barev, prášku z drahých kamenů a syntetických polymerů. Jedná se o extrémně elegantní omítku, která dodává prostoru záři luxusu a půvabu. Benátská omítka je tradiční druh, který se používal již ve starověku a vyznačuje se dlouhou životností.

    Minerální omítka 

    Minerální omítka je směsí cementu, minerálů a vápna. Vápno slouží jako dezinfekční prostředek, který zabraňuje tvorbě řas a plísní. Díky své paropropustnosti je tento typ malty vynikající volbou pro prostory, které vyžadují regulaci vlhkosti, protože minerály tuto vlastnost mají. Další výhodou je, že se jedná o nejzákladnější a nejlevnější omítku, jejíž použití je všestranné.

    dekor-omitka.jpg
    Dekorativní omítky zkrášlují interiér budov

    Cena dekorativních omítek

    Cena omítky se příliš neliší v závislosti na způsobu omítání. Dvouvrstvá štuková omítka (včetně jádrové omítky) stojí 250Kč / m2. Jednovrstvá štuková omítka stojí 80Kč / m2. Doplňkové služby jako jsou betonkontakt, penetrace nebo špric na jádrovou omítku stojí cca 20 - 25Kč / m2

    Odborný článek 572
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Omítka?

    Máme 292 realizátorů v oblasti Omítka:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 292 realizátorů v oblasti Omítka
    9.5
    0

    PAVKO compani s.r.o.

    5.
    9.4
    0

    OMÍTKYJM s.r.o.


    9.8
    0

    J&P stavby


    9.4
    0

    Jan Čermák


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena