V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Tepelné čerpadlo Daikin - snižte své účty za vytápění

    S každou novou generací si společnost stále více uvědomuje důležitost životního prostředí, vliv emisí oxidu uhličitého a dbá na celkovou efektivitu domácích zařízení a spotřebičů. Není proto divu, že se tepelná čerpadla stala oblíbeným řešením pro všechny, kteří hledají energeticky efektivní a cenově výhodný způsob vytápění svého domova. Tepelné čerpadlo Daikin se může zdát jako perfektní věc, ale než se pro něj rozhodnete, je dobré položit si několik otázek.
    Odborný článek 404
    7
    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo:

    1. Co bychom měli vědět před pořízením tepelného čerpadla Daikin

    Tepelné čerpadlo je velmi drahé. Ani jeho instalace není zrovna jednoduchá. Před instalací je důležité, aby si vámi najatý dodavatel prověřil některé velmi důležité skutečnosti jako jsou: aktuální spotřeba tepla, zateplení domu, stav podzemní vody (pro čerpadlo voda-voda), stav půdy (pro čerpadlo země-voda) apod. Faktorů, které je třeba před výběrem zařízení zvážit, je celá řada. Samozřejmě, že odborník, se kterým se poradíte, by měl také vědět vše o vašich potřebách a přáních, pokud jde o vytápění a chlazení vašeho domova.

    2. Proč je tepelné čerpadlo Daikin dobrou investicí?

    Abyste pochopili, proč je tepelné čerpadlo Daikin dobrou investicí, musíte nejprve zjistit, zda dlouhodobé výhody převažují nad počátečními náklady. Našli jsme pět relevantních důvodů, proč se do tepelného čerpadla vyplatí investovat.

    6.jpg
    Tepelná čerpadla jsou dobrým řešením pro každého, kdo hledá energeticky účinný a nákladově efektivní způsob vytápění svého domova; zdroj: Daikin

    2.1. Tepelné čerpadlo Daikin nabízí z dlouhodobého hlediska velké úspory

    Přestože jsou tepelná čerpadla velkou počáteční investicí, není pochyb o tom, že jsou z dlouhodobého hlediska rentabilní a ušetří vám spoustu peněz. Pokud hledáte levnější a jednodušší způsoby, jak se stát energeticky efektivnějšími a ušetřit na složenkách, pravděpodobně vám budou lépe vyhovovat jiná řešení, jako je např. nové zateplení střechy nebo fasády.

    Pokud navíc v současné době k vytápění domu a ohřevu užitkové vody používáte palivové dříví, tepelné čerpadlo vám v krátkodobém horizontu nemusí zajistit požadovanou finanční úsporu. Pokud však používáte topný olej, elektřinu, plyn nebo průmyslově vyráběná pevná paliva, je tepelné čerpadlo dobrým způsobem, jak snížit zvýšené emise uhlíku a ušetřit na účtech za elektřinu.

    2.2. Tepelná čerpadla Daikin vám mohou zajistit vytápění, chlazení i ohřev vody

    Obrovskou výhodou technologie tepelných čerpadel je jejich všestrannost. Způsob, jakým takové systémy čerpají energii z přírody, znamená nižší spotřebu elektřiny díky procesu přeměny tepla, takže tepelná čerpadla mohou být extrémně efektivním řešením pro potřeby vytápění, chlazení a ohřevu vody v domě.

    Ať už máte doma podlahové / radiátorové vytápění nebo elektrické ohřívače vody - za předpokladu, že zvolíte správný typ a výkon - tepelné čerpadlo je navrženo a zkonstruováno tak, aby se dalo připojit k jakémukoli systému a poskytovalo komfortní, teplo v obytných prostorách a vyhřívané vody, bez ohledu na počasí.

    2.3. Pro každý typ domu existuje vhodný typ tepelného čerpadla

    Přestože se na první pohled zdá, že všechna tepelná čerpadla plní stejný úkol, neznamená to, že se každé hodí pro jakýkoliv dům. Navíc různí lidé mají různé potřeby a požadavky. Nízkoteplotní tepelné čerpadlo vzduch-voda je zpravidla dobrou volbou pro novostavbu. Novostavby se totiž většinou staví podle moderních standardů a jsou tedy dobře izolované.

    Starší objekty budou vyžadovat určitou přípravu. Před instalací tepelného čerpadla se doporučuje zlepšit nebo vyměnit izolaci a pokud možno vyměnit dveře a okna. S trochou průzkumu a správným návodem jistě najdete výkonnější tepelné čerpadlo, které bude vyhovovat vašim individuálním okolnostem a požadavkům.

    7.jpg
    Pro každý dům se najde správný typ tepelného čerpadla; zdroj: Daikin

    2.4. Životnost tepelného čerpadla Daikin

    Hypoteticky může být životnost tepelného čerpadla až 50 let. V průměru se však pohybuje někde mezi 20-30 lety. Vzhledem k technologickému pokroku a změnám v legislativě může mít smysl vyměnit zařízení i o něco dříve. Bez ohledu na to za tu dobu ušetříte spoustu peněz a drasticky snížíte své emise oxidu uhličitého.

    2.5. Tepelné čerpadlo Daikin je bezpečnější a spolehlivější než tradiční topné systémy

    Tepelná čerpadla jsou bezpečnější než systémy spalovacího vytápění. Pracují na elektřinu, a tak nemusí spalovat žádné palivo. Tím se také zabrání riziku úniku paliva a vznícení. Tepelné čerpadlo také nevytváří kouř ani saze, což eliminuje riziko otravy oxidem uhelnatým. Přestože jsou plynové kotle mnohem bezpečnější, než bývaly, vždy existuje určitý stupeň rizika úniku oxidu uhelnatého a dokonce i výbuchu.

    3. Tepelné čerpadlo Daikin je dobrá investice

    Není pochyb o tom, že instalace tepelného čerpadla je velká investice z hlediska času i peněz. Pokud váš dům vyhovuje všem předpokladům pro optimální využití takového systému (dobrá izolace, dostatek místa, dostatek spodní vody...), může být dlouhodobý přínos investice do tepelného čerpadla obrovský.

    Odborný článek 404
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Tepelné čerpadlo?

    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo
    9.7
    0

    Josef Pejchal


    9.2
    0

    DaJoEnergy


    9.8
    0

    TERMO KOMFORT, s.r.o.


    9.3
    0

    Ing. Milan Stehlík


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena