V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Solární sprcha - nejlepší typ venkovní sprchy s teplou vodou

    Tento článek si přečetlo více než 1865+ uživatelů
    Venkovní / zahradní sprcha je nepostradatelnou součástí úpravy okolí domu, zvláště pokud je v blízkosti bazén nebo moře. Venkovní sprchování nabízí mnoho výhod, i když se lidé často domnívají, že jeho největší nevýhodou je studená voda. Tento problém je úspěšně vyřešen instalací solární sprchy.
    Odborný článek 1865
    21
    Máme 24 realizátorů v oblasti Odhad nemovitostí:

     

    1. Venkovní sprcha

    Venkovní sprchy jsou stále populárnější. Jsou zvláště dobrým a praktickým řešením, pokud máte na pozemku bazén a po koupání chcete z těla smýt chemikálie, popř. převléknout se do čistého a suchého oblečení. Venkovní sprcha je také vítána, pokud je váš dům blízko pláže. Nemáte-li v zahradě sprchu, děti vám do domu zanesou spoustu písku, bláta a kamínků.

    Solární sprcha je nejlepší volbou ze všech typů venkovních sprch. Budete tak mít neustále k dispozici dostatek teplé vody bez nutnosti instalace dalších zařízení nebo rozvodu potrubí.

    2. Co je to solární sprcha?

    Solární sprcha je venkovní sprcha, která se vyznačuje četnými výhodami. Tou hlavní je, že ohřívá vodu pomocí solární energie. Teplou vodu lze přivést i z domu, ale je to dost nákladná varianta. Dobrou alternativou je solární sprcha, která vyrábí teplou vodu zcela nezávisle, bez dalších zařízení. Princip, podle kterého solární sprcha funguje, aby mohla využívat energii slunečního záření, si představíme níže.

    3. Jak solární sprcha funguje?

    Stejně jako u jiných solárních systémů solární sprcha ohřívá vodu v nádrži pomocí energie slunce. Sprchu umístíte jej na požadované místo a poté jednoduše připojte gumovou zahradní hadici. Každá solární sprcha má nádržku tmavé barvy a najdeme i sprchy, jejichž celé tělo je vlastně nádrž na vodu. A proč tmavá barva? Protože tmavá přitahuje slunce a lépe ohřívá vodu. Na základě využití tohoto prastarého a základního principu solární sprcha využívá sluneční energii.

    21.jpg
    Solární sprcha může mít samostatnou nebo integrovanou nádrž (na obrázku); zdroj: Stotinka d.o.o.

    4. Solární sprchy různých barev a tvarů

    4.1. Solární sprchy s integrovanou nádrží

    Venkovní sprchy mohou mít různé tvary a velikosti. Nejjednodušší jsou ve formě trubek většího průměru. Tento typ sprchy má většinou nádržku integrovanou do samotného těla sprchy. Nádrž není vidět a tudíž neruší vzhled, na druhou stranu si ale nemůžete vybírat mezi mnoha barvami, protože díky principům, na kterých sprcha funguje, musí být tmavá (tmavě zelená, tmavě modrá, šedá nebo - nejčastěji -  černá).

    4.2. Solární sprchy se samostatnou nádrží

    Pokud se rozhodnete pro solární sprchu se samostatnou nádržkou, bude vám k dispozici více barev a tvarů, ale musíte vzít v potaz, že nádrž umístěná na horní straně sprchy bude velmi nápadná. To může být nepříjemné zejména v případě, že sprchová kabina není obklopena zelení nebo umístěna v rohu, ale v samém středu prostoru.

    5. Solární sprcha v zimě

    Dobrou zprávou je, že solární sprchu v zimě lze snadno odstranit. Voda v ní tak nebude moci zamrznout, takže nedojde k nežádoucímu poškození.

    6. Cena solárních sprch

    Průměrné ceny solárních sprch se pohybují mezi 5000 a 7000Kč, ale mohou se vyšplhat až na 15.000. Cena se odvíjí především od velikosti nádržky. Nejlevnější modelz seženete za něco málo přes 250

    Odborný článek 1865
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Odhad nemovitostí?

    Máme 24 realizátorů v oblasti Odhad nemovitostí:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 24 realizátorů v oblasti Odhad nemovitostí
    9.4
    0

    STATICAL Aplikace s.r.o.


    9.7
    0

    PROFES PROJEKT spol. s r.o.


    9.6
    0

    NET Development, s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena