V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Kamenné prvky do kuchyně a koupelny - hit posledních let

    Jedním z nejprestižnějších materiálů, kterým můžete svůj domov vyzdobit, je jednoznačně kámen. Kromě pevnosti a snadné údržby (pokud je správně chráněn / impregnován) se vyznačuje nadčasovou krásou a elegancí. Možná i z těchto důvodů se v posledních letech stále více lidí rozhoduje pro kamenné pracovní desky, pulty, a dokonce i dřezy a umyvadla. Při této příležitosti jsme pro vás vybrali jedny z nejkrásnějších ukázek kamenných prvků, které našim kuchyním a koupelnám dávají punc honosnosti a prestiže.
    Odborný článek 439
    01
    Máme 502 realizátorů v oblasti Koupelna:

    Kamenné umyvadlo z kusu skály

    Jedním z nejodvážnějších řešení je rozhodně kamenné umyvadlo, vytesané z kusu surové skály. Taková umyvadla jsou moderní a rustikální zároveň; na jedné straně je tento výrobek výsledkem nejmodernější technologie a statusovým symbolem, na druhé straně drsnost a syrovost jeho neupravených povrchů připomíná jeskyně a pravěk.

    Kamenná umyvadla nabízí více možností při úpravě vnějších povrchů. Mohou být ponechány drsné nebo být zcela vyleštěné. Vnitřek je však potřeba kompletně vyleštit.
    Drsný vnější povrch je originální řešení, které nikoho neponechá bez emocí
    Drsný vnější povrch je originální řešení, které nikoho neponechá bez emocí

    Umyvadlo vytesané do kamenné desky je jednou z náročnějších, a tudíž i nejdražších variant umyvadla. Je to jistě jeden z nejkrásnějších a nejelegantnějších designů, protože celý kus je monolitický: nemá žádné hrany ani spoje.

    Další verzí tohoto designu jsou kamenná umyvadla, která jsou od kamenné desky oddělena minimální spárou. Taková verze je levnější, protože není třeba jednoho velkého kusu kamene. V tomto případě se umyvadlo vyrábí samostatně a poté se oba kusy spojí na místě instalace, což značně zjednodušuje práci a následně snižuje cenu.

    Umyvadlo vytesané do kamenné desky je jedním z nejkrásnějších, ale také nejnáročnějších a nejdražších provedení
    Umyvadlo vytesané do kamenné desky je jedním z nejkrásnějších, ale také nejnáročnějších a nejdražších provedení
    Dalším způsobem provedení je umyvadlo s minimálním spojem s pultem; je to poměrně levná verze
    Dalším způsobem provedení je umyvadlo s minimálním spojem s pultem; je to poměrně levná verze

    Kombinace kamene a dřeva

    Pokud chcete do prostoru vnést trochu tepla a jemnosti, může být skvělá kombinace kamenného pultu a dřevěných skříněk pod a nad ním. Tato syntéza se nejvíce vyskytuje v kuchyních a v posledních letech stále častěji v koupelnách. Tvarováním a umístěním úložných prvků můžete vytvářet zajímavé a inspirativní kompozice. Skříňky tak mohou být různě velké nebo umístěné v několika výškách. Navíc můžete mísit různé odstíny a textury kamene a dřeva - potenciálních výsledků je opravdu nespočet.

    Kombinace kamene a dřeva vnese do prostoru styl a teplo
    Kombinace kamene a dřeva vnese do prostoru styl a teplo
    Kamenný obklad kuchyně -krásné a inteligentní řešení
    Kamenný obklad kuchyně -krásné a inteligentní řešení

    Kuchyňský ostrůvek, který jsme vybrali, se skládá ze dvou částí: kamenný rám a dřevěné skříňky. Taková forma je velmi zajímavá, protože kombinuje nejlepší vlastnosti obou materiálů. Rám kuchyně musí být pevný a snadno čistitelný a skříňky musí být z dostupnějšího a teplejšího materiálu, které celý prostor zjemňuje a zútulňuje.

    Toto řešení nabízí ještě jednu výhodu: vzhledem k tomu, že skříňky jsou mechanicky spojeny s pultem, tedy nejsou k němu přilepeny, lze je v případě poškození či opotřebení snadno vyměnit.
    Kamenný ostrůvek s vloženými dřevěnými skříňkami kombinuje nejlepší vlastnosti obou materiálů
    Kamenný ostrůvek s vloženými dřevěnými skříňkami kombinuje nejlepší vlastnosti obou materiálů

    Klasické kamenné desky jsou vždy dobou volbou

    Pulty, které najdete ve starých koupelnách a které lze nazvat klasickými, jsou ve skutečnosti tlusté kamenné desky, na které lze umístit umyvadlo. Tato verze je velmi elegantní a vždy moderní; taková koupelna bude vždy svěží a šik. Tloušťka pultu má velký vliv na prostor a obzvláště atraktivně vypadá monolitická pevná deska, kterou jsme vybrali jako příklad.

    Pokud se rozhodnete pro kamenný pult, nezapomeňte zkontrolovat nosnost stěny a popř. ji zpevnit podle pokynů statika. Kamenné desky jsou velmi těžké, a proto se nehodí do každého objektu.
    Tlustá kamenná deska nikdy nezestárne!
    Mohutná mramorová deska (vpravo) nikdy nezestárne!

    Kamenné pracovní desky: dva způsoby použití

    Někdy stačí malé rozdíly ve způsobu použití materiálu, aby zcela proměnily charakter kuchyně. V této kuchyni je toho dosaženo dvěma způsoby použití kamene - u zdi se kámen objevuje ve formě pracovní desky, zatímco kuchyňský ostrůvek je umístěn uprostřed místnosti jako socha. Díky tomu je kuchyně rozmanitější.

    Kamenný pult pro odvážné

    Kámen byl v této kuchyni použit jednou jako pracovní deska, podruhé jako celý kuchyňský ostrůvek
    Kámen byl v této kuchyni použit jednou jako pracovní deska, podruhé jako celý kuchyňský ostrůvek

    Pokud chcete, aby vaše kuchyň upoutala pozornost, přesněji řečeno, aby byla středobodem celého prostoru, pak jsou pro vás výrazné kamenné kuchyňské pulty tou správnou volbou. Určité druhy kamene mají přirozeně velmi rozmanitou, dynamickou strukturu, která přechází z jednoho odstínu do druhého a tvoří složité vzory.

    Tento druh kamenné desky je stylovým prvkem, který upoutá pozornost i těch nejnáročnějších zákazníků, jen si musíte dát pozor na to, aby byl kombinován s neutrálními kuchyňskými prvky. Nejkrásnější je kombinace výrazného kamenného pultu s dřevěnými skříňkami. V takovém uspořádání by však typ zvoleného dřeva neměl mít výraznou texturu, protože by to vypadalo, že konkuruje struktuře kamene a vytváří nasycený, chaotický prostor.

    11.jpg

    Výrazné kamenné povrchy se nejlépe kombinují s neutrálnějšími skříňkami
    Výrazné kamenné povrchy se nejlépe kombinují s neutrálnějšími skříňkami

    Co radí odborníci?

    Technický kámen

    Technický kámen je relativní novinkou na trhu. Je to velmi dobrá alternativa k přírodnímu kameni. Kromě toho, že je mimořádně elegantní a ihned připoutá pozornost, vyznačuje se také výbornými fyzikálními vlastnostmi.

    S jistotou lze říci, že je to jeden z nejuniverzálnějších a nejhezčích materiálů pro dřezy a pracovní desky. Pro koupelnové a kuchyňské prvky se často používá kompozitní kámen. Jelikož kámen nenasává vodu, snadno se udržuje a čistí. Dva prvky z technického kamene můžete sestavit pod úhlem 45°, což umožňuje, aby umyvadlo a pult byly ze stejného materiálu.

    Pulty z technického kamene jsou stále oblíbenější díky dobré kvalitě a přijatelné ceně (zdroj: Klesarstvo Granim d.o.o.)
    Pulty z technického kamene jsou stále oblíbenější díky dobré kvalitě a přijatelné ceně (zdroj: Klesarstvo Granim d.o.o.)

    Pokud se rozhodnete pro instalaci kamenných prvků ve vaší kuchyni, můžete nás kontaktovat také na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další rady a tipy související s tímto tématem, ale architekty a interiérové designéry, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým

    DaiBau.cz

    Odborný článek 439
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Koupelna?

    Máme 502 realizátorů v oblasti Koupelna:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 502 realizátorů v oblasti Koupelna
    9.6
    0

    Interiéry Šesták


    9.8
    0

    VH MONT - STAV s.r.o.


    9.7
    0

    Koupelny AZ s.r.o.


    9.5
    0

    Radek Tegel - Truhlářství RATEG


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena