V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Většina dlaždic se vyrábí z keramiky. Slyšeli jste však o těch porcelánových? Vyrábí se lisováním přírodního kamene a hlíny a nanášením speciální kompozitní glazury na jedné straně. Jejich vývoj začal v Itálii koncem 80. let a dnes se vyznačují četnými výhodami oproti běžné keramice.
    Odborný článek 367
    porcelanove dlazdice
    Máme 602 realizátorů v oblasti Dlažba:

    1. Porcelánové dlaždice

    Jednou z velkých výhod porcelánových dlaždic je jejich neporéznost - jsou velmi odolné vůči různým kapalinám. Tato vlastnost je činí ideálními do venkovních prostor, kuchyní a koupelen. Jsou mnohem tvrdší než klasické dlaždice. Výběr různých formátů (velikostí) a imitací různých materiálů jim umožňuje přizpůsobit se mnoha stylům, vkusům a trendům. Jsou odolné vůči kyselinám, zásadám a solím. Skvěle se hodí i do dílen, kotelen, prádelen, vinných sklepů a dalších místností určených k výrobě nebo zpracování potravin a dalších produktů. Navíc jsou skvělou volbou pro povrch podlahy na terasy a balkony, protože jsou odolné i vůči mrazu. Jejich lehká hrubost jim navíc dává protiskluzové vlastnosti. Vývoj porcelánových obkladů je v posledních letech v plném proudu. Díky propracovaným vzorům dřeva, kamene, mramoru apod. vypadají, jako by byly vyrobeny z originálních materiálů.

    porcelanove-dlazdice.jpg

    2. Porcelánové dlaždice - cena

    Ceny porcelánové dlažby se liší zejména podle toho, zda je vhodná pro venkovní nebo vnitřní použití. Velkou roli v jejich ceně hraje také velikost jednotlivých dlaždic. Ceny obkladů začínají na 200Kč /m2, ale pohybují se až do 1300Kč /m2. Jsou tedy o něco dražší než ty keramické, zejména ty speciálně designované. K této ceně samozřejmě musíte přičíst cenu pokládky. Cena instalace keramiky standardních rozměrů je kolem 350Kč / m2.

    Pokud se rozhodnete pro pokládku dlaždic, můžete nás kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další tipy související s tímto tématem, ale také dodavatele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 367
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Dlažba?

    Máme 602 realizátorů v oblasti Dlažba:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 602 realizátorů v oblasti Dlažba
    9.5
    0

    PSBI, s.r.o.


    9
    0

    Stavební práce Homolka


    9.6
    0

    HV-GRANIT s.r.o.


    9.4
    0

    Martin Brychta


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena