V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Žaluzie a okenice: ze dřeva, kovu nebo plastu?

    Tento článek si přečetlo více než 2089+ uživatelů
    Žaluzie a okenice jsou tradičním typem venkovních stínicích prvků. Tato ochrana oken se používá po celá staletí. Obvykle jsou dřevěné, ale zákazníci stále častěji volí hliník a PVC. Chrání domov před různými povětrnostními vlivy, jsou vynikající ochranou proti vloupání a ideálním druhem ochrany před nežádoucími pohledy.
    Odborný článek 2089
    Okenice
    Máme 176 realizátorů v oblasti Okna:

    1. Typy žaluzií a okenic

    Tento typ vnější ochrany oken a často dveří se dělí na ty s pohyblivými / pevnými lamelami a na ty plné / perforované. Pevné lamely jsou připevněny pod určitým úhlem, což umožňuje nerušenou cirkulaci vzduchu, ale zabraňuje přímému pronikání slunečního záření a oslnění interiéru. Pohyblivé lamely jsou většinou polohovatelné, což prakticky znamená, že si je můžete nastavit do úhlu, který vám v danou chvíli nejvíce vyhovuje, od zcela zavřené až po zcela otevřenou, což umožňuje úplné zatemnění nebo prosvětlení místnosti.

    2. Dřevo

    Dřevo je považováno za velmi dobrý izolant, což znamená, že váš domov bude lépe chráněn před tepelnými změnami prostředí. Ve srovnání s PVC a ALU se dřevo na slunci mnohem méně zahřívá. Při správné údržbě je dřevo materiálem s dlouhou životností. Nejčastěji používaným dřevem pro výrobu žaluzií je určitě smrk. Smrkové dřevo je považováno za dostupnější než modřín nebo dub.

    3. PVC

    PVC žaluzie a okenice se snadno udržují, protože nevyžadují broušení a lakování. Oproti dřevěným stačí k pravidelné údržbě PVC pouze vlhký hadřík na odstranění nečistot. Pokud jsou žaluzie vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů, je u nich zaručena životnost a odolnost vůči všem druhům atmosférických vlivů.

    4. ALU

    Hliníkové žaluzie a okenice jsou považovány za extrémně lehké, trvanlivé a odolné vůči změnám počasí. Jejich použití a údržba jsou nenáročné a jednoduché. Jsou umístěny přímo na okenním rámu, což zajišťuje dokonalé utěsnění. Hliník je materiál šetrný k životnímu prostředí. Hliníkové žaluzie a okenice s pěnovým jádrem zajišťují kromě tepelné izolace také ochranu proti hluku.

    5. Žaluzie a okenice - cena

    Cena těchto prvků do oken či dveří se odvíjí od typu, materiálu a samozřejmě od výrobce či dodavatele. Cena žaluzií s lamelami do šířky 40 mm se pohybuje mezi 500 a 1000Kč / m2. U těch, které si objednáte na zakázku, si můžete vybrat šířku, výšku a barvu. Cena za speciální protivloupací žaluzie a okenice může vyšplhat až na 5000Kč / m2. V inzerátech různých poskytovatelů však lze nalézt mnoho typů a modelů, jistě si vyberete ty, které vám vyhovují ve všech ohledech.

    Žaluzie s pohyblivými lamelami
    Žaluzie s pohyblivými lamelami

    Pokud se rozhodnete pro montáž žaluzií nebo okenic, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také poskytovatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 2089
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Okna?

    Máme 176 realizátorů v oblasti Okna:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 176 realizátorů v oblasti Okna
    9.7
    0

    MKA Service s.r.o.


    9.3
    0

    Zdeněk Rožnovský


    10
    1

    GRESS CZ, s.r.o.


    9.4
    0

    OKNOMARKET s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena