V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Výkaz výměr a položkový rozpočet stavby je podkladem pro výpočet a fakturaci provedených prací. Je-li ve smlouvě sjednána kalkulace na základě provedeného množství a dohodnutých jednotkových cen, vychází se z tohoto závazného zápisu. I v druhém případě, kdy je smlouva o výstavbě uzavřena podle systému „na klíč“, doporučujeme tuto knihu vést. Dodavatel tak bude moci investorovi prokázat odchylku od předpokládaných použitých množství. Obecně platí, že by výkaz výměr a položkový rozpočet stavby měl být veden zejména v případě, kdy jsou ceny ve smlouvě o výstavbě stanoveny za měrnou jednotku jednotlivých prací nebo když je nemovitost určena k prodeji. Kupující totiž bude chtít vědět, kolik a čeho bylo při stavbě použito.
    Odborný článek 396
    150046465 l
    Máme 27 realizátorů v oblasti Soupis prací / výkaz výměr:

    1. Co tvoří výkaz výměr a položkový rozpočet stavby?

    Tuto knihu tvoří titulní strana, obsah (seznam přiložených listů), účetní listina, fakturační přílohy a představební výkaz výměr. Každá položka předběžného realizačního projektu musí být zapsána na samostatném listu. Všechny listy musí být ve stejném pořadí a se stejnými kódy, jaké jsou uvedeny v rozpočtu zakázky. Všechny ostatní dodatečné a nepředvídané práce, které nejsou zahrnuty v rozpočtu a výkazu výměr, se popíší na konci knihy a doplní se fakturami.

    2. Co se zaznamenává do výkazu výměr a položkového rozpočtu stavby?

    Do této knihy se zaznamenávají měření a výpočty prací provedených v každém účetním období. Zaznamenávají se nebo kreslí náčrty všech odchylek a změn ve vztahu ke stavebnímu projektu, dále pak všechny rozměry a údaje o změnách v použití stavebních výrobků, instalací, zařízení a jiných materiálů. Zohlední se rovněž případné změny návrhu za účelem provedení určitých detailů.

    Do knihy se zaznamenávají také všechny práce, které nejsou po dokončení viditelné, a dočasné konstrukce, jako jsou lešení nebo bednění, které se odstraňují na konci příslušné etapy výstavby. Veškeré změny projektu musí být zaznamenány na odpovídajícím listu nebo zakresleny v další příloze v odpovídajícím měřítku. Změny musí obsahovat všechny relevantní informace nezbytné pro kontrolu investice. Všechny změny musí být rovněž vyznačeny na zvláštních technických výkresech zhotovitele v podrobném projektu. Všechny chyby a nesrovnalosti se vyznačí na výkresech, a vedle nich se umístí náčrt se všemi nezbytnými informacemi.

    3. Správné vedení výkazu výměr a položkového rozpočtu stavby

    Výkaz výměr a položkový rozpočet stavby vede k tomu oprávněný pracovník, kterého určí dodavatel stavby. V potaz se berou všechny práce provedené na staveništi od založení stavby až po předání klíčů. Pro správné vedený výkaz výměr a položkový rozpočet stavby je nutné používat propisovací tužku, která zanechává trvalou stopu a díky níž jsou všechny opravy viditelné a čitelné. Všechny nesprávné údaje musí být přeškrtnuty, aby byly tyto změny jasně viditelné a nezpochybnitelné.

    Kniha existuje pouze v jednom vyhotovení. Po úspěšném dokončení stavby je nejprve podepsána oprávněným zpracovatelem, poté odpovědným dozorem na stavbě, popř. i účetním. Všechny stránky této knihy musí být náležitě očíslovány, vloženy do příslušné složky a zapečetěny. Výkaz výměr a položkový rozpočet stavby musí investor uchovávat alespoň 10 let.

    Pokud potřebujete pomoci s výkazem výměr a položkovým rozpočtem stavby, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další tipy související s tímto tématem, ale také poskytovatelé vedení stavební dokumentace a stavební dozor, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 396
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Soupis prací / výkaz výměr?

    Máme 27 realizátorů v oblasti Soupis prací / výkaz výměr:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 27 realizátorů v oblasti Soupis prací / výkaz výměr
    9.4
    0

    Aust Jiří


    9.5
    0

    STAKK s.r.o.


    9.6
    0

    SPECTA s.r.o.


    9.3
    0

    Vavřička projekce s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena