V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Lemování

    Tento článek si přečetlo více než 588+ uživatelů
    Montáž střešní krytiny není posledním úkolem při konstrukci střechy. Práce na střeše provádí také klempíř, který vyrobí a namontuje různé kovové detaily jako jsou okapy, sněhové zábrany, hromosvod... Zkušený řemeslník vám doporučí cenově výhodný, ale zároveň kvalitní a odolný materiál. Lemování dotváří střechu nejen esteticky, ale i funkčně. Střechu můžeme dokončit hned několika způsoby.
    Odborný článek 588
    Lemovani
    Máme 657 realizátorů v oblasti Klempíř:

    1. Lemování střechy

    Lemování se provádí u okrajů střešních plášťů, tam, kde ze střešního pláště vystupuje svislá stavební konstrukce, resp. zeď, komíny, střešní okna, atika, vikýře apod. Kovové profily, které lemují okraje, jsou umístěny po všech stranách střechy, jak vpředu, tak vzadu i po stranách. Lemování může být jednodílné, dvoudílné nebo trojdílné.

    2. Lemování komínů a střešních oken

    Lemování (oplechování) by mělo být instalováno i v místě, kde komín prostupuje střešní konstrukcí. Provedení tohoto detailu je nesmírně náročné, vyžaduje přesnost, zručnost a jistě i odborné znalosti klempířského mistra, protože oplechování nesmí propouštět vodu. Oplechování komína lze provést různými způsoby v závislosti na sklonu střechy, střešní krytině a poloze komína. Podobně je třeba ze stejných důvodů provést oplechování střešního okna nebo vikýře. Oplechování kolem střešního okna musí dokonale splývat s povrchem střechy. Skládá se ze čtyř částí (horní, spodní a dvou bočních), aby bylo zajištěno dobré utěsnění celého okna. Pod oplechováním je instalován systém izolace a zateplení okna.

    3. Dilatace

    Střecha musí být dokončena také na styku obou budov. V tomto případě je velmi důležité, aby oplechování bylo vodotěsné, ale také dostatečně pružné.

    4. Volba barvy a materiálu

    Při dokončování střechy se můžete rozhodnout pro lemovací hrany různých barev a materiálů. Oplechování může být vyrobeno z hliníku, mědi nebo pozinkovaného plechu a materiál by měl odpovídat materiálu nebo barvě střechy budovy. Hliníkové nebo pozinkované oplechování může mít různé barvy. Můžete si vybrat téměř jakoukoli barvu, protože materiál lze později přetřít, nejčastěji se však volí odstíny šedé a cihlově červené.

    5. Montáž lemovacích plechů

    Okraje střechy mohou být dokončeny dvěma různými způsoby. V prvním případě se okraj montuje pod krytinou. Podélná lať musí být široká minimálně 60 mm, poté se na ní připevní deska, na kterou se zafixuje plech. Výhodou tohoto řešení je, že obruba má zároveň zabudovaný žlab, který odvádí dešťovou vodu.

    Další možností je, že hrana přechází přes střešní krytinu, což je standardnější přístup českých klempířů. V tomto případě se oplechování na jedné straně připevňuje přímo k horní části střešní krytiny a na druhé straně k desce. Po dokončení střešní krytiny je nutné okraje ohnout mírně nahoru, aby voda nezatékala za střešní krytinu.

    Precizně provedené lemování střechy; zdroj: www.zima-global.net
    Precizně provedené lemování střechy; zdroj: www.zima-global.net

    Pokud se rozhodnete oplechovat svou střechu, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další tipy související s tímto tématem, ale také dodavatele a klempíře, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 588
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Klempíř?

    Máme 657 realizátorů v oblasti Klempíř:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 657 realizátorů v oblasti Klempíř
    9.6
    0

    ČEČRLE - STŘECHA s.r.o.


    9.4
    0

    Pokrývačstvý-tesařství Vykysalý


    9.5
    0

    Václav Řežábek


    9.7
    0

    Pokrývačství Michal Packan


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena