V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Sklo je materiál, který umožňuje rozdělit vnitřní prostor „neviditelnými“ příčkami. Kromě klasických skleněných dveří lze k tomuto účelu využít interiérové dveře se skleněnými detaily, které kromě lepšího osvětlení slouží i jako nevšední a zajímavý dekor. V moderně řešených obytných prostorách lze sklo využít mnoha způsoby. Skleněné dveře opticky propojují a provzdušňují prostor, a přesto jej funkčně oddělují.
    Odborný článek 368
    sklenene interierove dvere
    Máme 468 realizátorů v oblasti Interiérové dveře:

    1. Druh skla

    Sklo, které se používá pro výrobu pokojových dveří, musí být tvrzené (vrstvené, lepené) aby se v případě poškození nebo rozbití neroztříštilo na tisíce ostrých kousků. Nejčastěji se kombinuje se dřevem, hliníkem, dýhou nebo MDF. Účel takových interiérových dveří může být různý, estetický i funkční, ale společné mají to, že uzavírají průchody mezi místnostmi, byť je díky skleněným doplňkům nezatemňují.

    O tom, jaký materiál bude kombinován se sklem, samozřejmě rozhoduje zákazník. Je velmi důležité, abyste věděli, čeho chcete dosáhnout: chcete jen více světla v místnosti nebo naopak více soukromí? Na základě odpovědi na tuto otázku se rozhodněte pro zcela průhledné nebo neprůhledné sklo, popř. kombinaci obou.

    2. Interiérové skleněné dveře

    2.1. Skleněné dveře s rámem

    Všechna běžná dveřní křídla lze vyměnit za skleněná. Skleněné křídlo lze bez problému umístit do dřevěné nebo hliníkové zárubně. Můžete si tak zakoupit i celý set (křídlo a zárubeň), ale zpravidla bude stačit koupit jen křídlo a využít starou zárubeň.

    2.2. Bezrámové skleněné dveře

    Posledním módním trendem jsou dveře se skrytou zárubní, díky čemuž působí moderně a minimalisticky. „Bezrámové“ skleněné dveře samozřejmě rám mají, ale je šikovně skrytý ve stěně.

    2.3. Posuvné skleněné dveře

    Když není dostatek místa pro křídlové dveře nebo je nemáte kam otevírat, jsou skleněné posuvné dveře správným řešením. Sklo pro takové posuvné dveře může být průhledné nebo zastřené, ale z bezpečnostních důvodů musí být vždy tvrzené.

    Skleněné dveře propouštějí světlo, ale zároveň zajišťují dostatek soukromí
    Skleněné dveře propouštějí světlo, ale zároveň zajišťují dostatek soukromí

    2.4. Skleněné lítačky

    Existují pasáže, které jsou velmi frekventované zejména ve veřejných prostorách jako jsou kuchyně v restauracích nebo propojení obývacího pokoje s kuchyní v domech, kde by běžné dveře mohly být překážkou. Mnohem lepší jsou tedy tzv. lítačky, otevíravé oběma směry a bez kliky, protože neomezují a nebrání v průchodu, a přesto od sebe místnosti rozdělují. Tyto dveře mohou být jednokřídlé nebo dvoukřídlé a zpravidla jsou vyrobeny z tvrzeného skla. Tyto dveře nepotřebují rám, protože je lze namontovat přímo na stěnu nebo na hliníkové panty.

    3. Skleněné interiérové dveře - cena

    Kolik stojí interiérové dveře ze skla? Ceny se liší podle vašich přání a potřeb, ale pohybují se kolem 3000 - 6500Kč za kus. Cenu ovlivňuje výběr a množství materiálů, způsob otevírání a montáže, ale i doplňkové prvky, které dveře musí mít - kliky, zámky, ozdobné lišty a další. Dveře s prosklenými díly jsou v průměru o 20-25 % dražší než klasické, i když i zde se cena liší podle druhu a množství použitého materiálu.

    Při nákupu dveří mějte na paměti, že doprava a montáž je obecně zpoplatněna. Záleží však i na počtu dveří, které jste si zakoupili a které dodavatelé budou muset demontovat a odvézt na skládku. Je velmi důležité, aby tuto práci prováděli zkušení řemeslníci, aby byla zaručena kvalita instalace.

    Pokud se rozhodnete pro instalaci skleněných dveří, můžete nás také kontaktovat na Daibau.cz. Na našich stránkách naleznete další tipy související s tímto tématem, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 368
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Interiérové dveře?

    Máme 468 realizátorů v oblasti Interiérové dveře:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 468 realizátorů v oblasti Interiérové dveře
    9.7
    0

    ObaHome


    9.7
    0

    Truhlářství Gargalíková


    9.5
    0

    Truhlářství Radek Klempa


    10
    0

    Jaroslav Vácha


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena