V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Dřevěný přístřešek nebo pergola

    Tento článek si přečetlo více než 598+ uživatelů
    Přístřešky patří mezi nejpraktičtější, ale často opomíjené architektonické prvky, které mohou zdobit veřejné a obytné budovy. Dlouhou dobu sloužily zejména jako úkryt pro lidi a majetek. Dnes se s nimi nejčastěji setkáváme nad vjezdem do patrových budov a ve formě ochrany pro automobily a motorky. Moderní technologie a pracovní postupy poskytují nespočet možností ve všech oblastech stavebnictví, včetně situace, kdy přemýšlíte, zda by nebylo vhodné umístit přístřešek na vlastní dvorek. Pro tuto příležitost jsme vybrali dřevěný přístřešek, proto vás budeme podrobněji informovat o možnostech, které máte k dispozici a samozřejmě i o cenách.
    Odborný článek 598
    dreveny pristresek
    Máme 379 realizátorů v oblasti Dřevěné přístřešky:

    Dřevěné přístřešky mají dlouhou historii, proto jsou v naší době mimořádně oblíbené pro svou šetrnost k životnímu prostředí a snadné opracování dřeva. Vlastnosti dřeva umožňují snadnou skeletovou stavbu a nekonečné variace designu, tvaru, velikosti, barvy, struktury, povrchové úpravy, doplňkových prvků a možných kombinacích s jinými materiály. Je třeba zdůraznit, že pergoly jsou duté nebo mřížovité konstrukce geometrického tvaru, většinou vyrobené z dřevěných trámů, zatímco přístřešky mohou mít trámy a panely a mají střechu a sloupky. Některé z mála problémů, které se mohou při výrobě vyskytnout, souvisí především s ohýbáním konstrukce - ve skutečnosti je výběr dřeva, suchost (zejména pokud se jedná o silnější masivní dřevo), tedy množství vlhkosti v něm a kvalita zpracování. Většinu těchto problémů dnes řeší lepené podpěry, které jsou vhodné i pro větší rozpony.

    1. Střešní krytina

    Dřevěná pergola či přístřešek samozřejmě závisí především na vašich přáních, potřebách a možnostech, proto se podle toho plánují a navrhují. Přístřešek může mít jakýkoli typ střechy, který závisí především na projektovaném sklonu. Na střechu dřevěného přístřešku se používá klasická taška, tegola, trapézový plech nebo průhledné polykarbonátové panely s přihlédnutím k tahovým silám působícím na všechny konstrukce, potažmo i na střechu přístřešku.

    2. Tvar přístřešku

    Tvar přístřešku je dán materiálem a prostředím. Pokud má dům jednodušší design, redukované tvary a barvy, pak může být přístřešek extravagantnější, ale doporučuje se, aby byl přeci jen neutrálnější a nenápaditý, aby neodpoutával pozornost ze samotného domu. Totéž platí pro pergolu, zvláště pokud je masivnější. Moderní pergoly a přístřešky jsou většinou rovné a jednoduché, i když v estetickém smyslu dokonale pojaté, jelikož je návrháři dělají se zohledněním hlavní budovy.

    3. Stavební povolení na přístřešek

    Stavebního povolení závisí na velikosti stavby, kterou plánujete. Stavební úřad nemusíte navštěvovat, pokud: zastavěná plocha činí maximálně 25 m² a stavba dosahuje výšky do 5 m. 

    4. Cena přístřešku

    Ceny takových pergol či přístřešků se odvíjí od typu konstrukce, velikosti, materiálu a střešní krytiny. Konzolové přístřešky jsou zpravidla dražší než volně stojící, protože vyžadují rozsáhlejší přípravu a následné stavební práce na fasádě. Přístřešek pro dvě auta o rozměru 6x5m jehož konstrukce je vyrobena z masivního dřeva může stát až 75000Kč. Pořízení materiálu a montáž přístřešku s dřevěnými sloupy a kovovou nebo polykarbonátovou střešní krytinou se pohybuje v řádu 2000 - 2800Kč / m2.

    Krásně navržený přístřešek obohacuje exteriér
    Krásně navržený přístřešek obohacuje exteriér

    Pokud se rozhodnete pro instalaci dřevěného přístřešku, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další tipy související s tímto tématem, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 598
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Dřevěné přístřešky?

    Máme 379 realizátorů v oblasti Dřevěné přístřešky:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 379 realizátorů v oblasti Dřevěné přístřešky
    9.6
    0

    STAVOJ Čkyně s.r.o.


    9.4
    0

    Střechy Hnízdil


    9.5
    0

    MISTR TESAŘ spol. s r.o.


    9.7
    0

    Střechy Varga


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena