V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Moderní trendy v uspořádání bytových a kancelářských objektů vyžadují použití velkých skleněných ploch. Je vědecky prokázáno, že denní světlo a teplo mají velmi příznivý vliv na lidské zdraví. Proto je zejména během léta nutné mít dobré stínicí prvky. Jejich nejlepší formou se ukázaly být venkovní rolety nebo žaluzie, o kterých si více povíme v tomto článku.
    Odborný článek 404
    venkovni roleta
    Máme 293 realizátorů v oblasti Venkovní rolety:

    Venkovní rolety nebo žaluzie

    Venkovní žaluzie jsou určeny pro zastínění bytových prostor, průmyslových objektů a kanceláří. Žaluzie zcela zatemní prostor, přičemž jejich lamely lze regulovat. Jejich účelem je umožnit částečné nebo úplné zastínění nebo zatemnění místnosti, podle toho, jak se vám to hodí. Ochrana před sluncem je důležitá hlavně v létě, aby nedocházelo k přehřívání místnosti.

    Šikmost lamel u žaluzií, které mohou být vyrobeny z různých materiálů, umožňuje regulovat množství světla a tepla v každém prostoru.

    Nezanedbatelnou výhodou venkovních žaluzií je, že se umisťují zvenčí, před okno. To znamená, že se vyhřívá stínicí prvek, nikoli okno a s ním i vnitřek místnosti!

    Kromě těchto ochranných funkcí mají venkovní žaluzie ještě jednu důležitou roli - brání proti vloupání.

    Odborná rada ze společnosti VELLAR s.r.o.

    1. Jaké venkovní stínění nabízí vaše společnost VELLAR s.r.o. ?

    Společnost VELLAR s.r.o. nabízí kompletní sortiment venkovního stínění, který zahrnuje širokou škálu produktů, včetně žaluzií, rolet, screenových rolet a bioklimatických pergol. Naše žaluzie a rolety poskytují efektivní ochranu před slunečním zářením a zajišťují soukromí, zatímco screenové rolety jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají moderní a funkční řešení pro stínění venkovních prostor.

    Naše bioklimatické pergoly jsou inovativním způsobem, jak integrovat stínění do vašeho venkovního prostoru. Tyto pergoly jsou navrženy tak, aby reagovaly na různé povětrnostní podmínky a umožňovaly vám optimalizovat své exteriérové prostředí podle vašich představ. Bez ohledu na to, zda hledáte kvalitní žaluzie, praktické rolety, moderní screenové rolety nebo bioklimatické pergoly, VELLAR s.r.o. vám nabízí řešení, které vám pomůže užívat si pohodlí a soukromí ve vašem domě.

    2. Které venkovní stínění nejčastěji nabízíte svým klientům a proč ?

    Nejčastěji nabízíme našim klientům různé možnosti venkovního stínění, a není možné určit jeden konkrétní výrobek, který by odpovídal všem potřebám. U nás jde vždy o to najít optimální řešení pro každého zákazníka individuálně. Každý domov a exteriér je jedinečný, a proto věříme, že produkt by měl být navržen tak, aby co nejlépe vyhovoval konkrétním potřebám a vkusu zákazníka.

    Při výběru venkovního stínění klade naše společnost důraz na to, aby byl produkt nejen funkční a efektivní v ochraně před slunečním zářením, ale také uživatelsky pohodlný. Chceme, aby naši klienti měli možnost plně využívat venkovní prostory a pohodlí svého domova. Proto pracujeme s různými typy venkovního stínění a společně s klienty vybíráme to nejvhodnější řešení, které jim poskytne maximální komfort a uspokojí jejich individuální požadavky.

    3. Na co je třeba si dát pozor při montáži venkovních rolet a žaluzií do již existujících okenních otvorů ?

    Při montáži venkovních rolet a žaluzií do již existujících okenních otvorů je třeba dát pozor na celou řadu věcí, aby byla instalace prováděna správně a aby výsledek byl co nejefektivnější a esteticky příjemný. Ze zkušenosti víme, že nejčastější problémy mohou vzniknout v následujících oblastech:

    - rovinatost povrchů: Je nezbytně důležité zajistit, že povrchy, na které budou rolety nebo žaluzie montovány, jsou rovné a připravené pro instalaci. Nerovnosti mohou způsobit, že rolety nebo žaluzie nebudou správně fungovat.
     - velké překrytí fasády přes rám okna: Při plánování instalace je třeba brát v úvahu rozměry rolet nebo žaluzií a zajistit, že překrytí fasády je optimální. Příliš velké překrytí může vypadat neesteticky a narušovat vzhled budovy.
     - špatná dostupnost napájení elektrických pohonů: Pokud se rozhodnete pro elektrické pohony pro vaše rolety nebo žaluzie, je třeba zajistit, že elektrické napájení je dostupné na správném místě. To může vyžadovat úpravy elektrického zapojení, což je důležité plánovat dopředu.
     

    Celkově je důležité spolupracovat s kvalifikovaným odborníkem při montáži venkovního stínění, aby byla dodržena správná instalace a minimalizovaly se případné problémy.

     Odbornou radu poskytl pan Ing. Miroslav Michalica ze společnosti VELLAR s.r.o.

    Montáž venkovních stínicích prvků

    Existuje několik variant montáže rolet a žaluzií. Kryt lze instalovat zvenku, nad nebo před okno. Všechny díly jsou schované v krytu a lze přidat i sítě proti hmyzu. Kryty mají izolaci, takže se není třeba bát vzniku tzv. tepelných mostů. Izolace v místě prostupu je půlkruhového tvaru.

    Montáž žaluzií nebo rolet do novostavby má tu výhodu, že kryty lze integrovat do fasády, takže nejsou vůbec vidět. Fasáda tak zůstává plochá a rovná, nejsou zde žádné vyčnívající prvky. Velikost krytu je přizpůsobena tloušťce fasády. Před instalací takových žaluzií se však raději poraďte s fasádníkem.

    Foto Montáž žaluzií nebo rolet při rekonstrukci nelze provést pod fasádou. Tyto stínicí prvky však lze integrovat do okenních rámů nebo výklenků. Je třeba dbát na to, aby rolety byly umístěny tak, aby nevyčnívaly na fasádu.

    Díly venkovních žaluzií

    Kryt

    Hliníkový kryt na žaluzie je vyroben z lakovaného hliníkového plechu. Velikost závisí na výšce okna a tvaru profilu samotné žaluzie. Na trhu je mnoho variant.

    Lamely

    Existuje několik typů lamel pro žaluzie. Takzvané C lamely jsou nejlepším řešením, protože je zakřivení dělá pevnější. Jejich šířka se pohybuje mezi 5 a 8,5 cm. Jsou vyrobeny z hliníku a dodávají se v mnoha barvách.

    Ploché F lamely se hodí tam, kde je málo místa nebo když chcete, aby vše působilo kompaktně. Z a S lamely jsou určeny pro úplné zatemnění místnosti.

    Elektromotory

    Instalace elektromotorů má několik výhod. První z nich je dlouhá životnost - žaluzie nebo rolety vydrží déle, protože se vždy zvedají a klesají rovnoměrně a stabilně. Druhou je to, že se stínování dá nastavit na automatický režim. Elektromotor je navíc chráněn v pouzdře a jeho funkce a životnost nejsou ovlivněny vnějšími faktory.

    Ochrana

    Nejběžnější způsob vloupání do domů je přes okno, vytažením lišt z vodítek. Speciální lamely s polyuretanovou výplní a zesíleným vedením toto neumožňují, takže okna s těmito prvky se považují za bezpečná.

    Zajímavou možností jsou venkovní plátěné rolety.

    Venkovní ​​rolety musí být velmi odolné
    Venkovní ​​rolety musí být velmi odolné

    Pokud se rozhodnete pro instalaci rolet nebo žaluzií, můžete nás také kontaktovat na Daibau.cz. Na našich stránkách naleznete další tipy a rady související s tímto tématem, ale také dodavatele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 404
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Venkovní rolety?

    Máme 293 realizátorů v oblasti Venkovní rolety:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 293 realizátorů v oblasti Venkovní rolety
    10
    0

    Apokork Studio


    9.9
    0

    J&T SYSTEM s.r.o.


    9.7
    0

    Generia, s.r.o.


    9.6
    0

    PLASTOKNO s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena