V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Příprava podkladu pro pokládku parket

    Tento článek si přečetlo více než 800+ uživatelů
    Dobrou zprávou je, že parkety lze položit na jakoukoli podlahu. Lze je snadno instalovat na betonové desky, překližku, dřevěné spodní konstrukce, již existující keramiku, korek nebo pryž. Před pokládkou parket je nutné ubezpečit se, že je povrch podlahy rovný, pevný a čistý. Teplota v místnosti, kde jsou parkety instalovány, musí být mezi 15 a 25°C a relativní vlhkost mezi 50 a 65%.
    Odborný článek 800
    priprava povrchu parket
    Máme 179 realizátorů v oblasti Parkety:

    1. Kdy začíná pokládka parket?

    Instalace parket začíná, když jsou dokončeny všechny ostatní práce v místnosti. V prostoru, kde jsou parkety instalovány, se nesmí provádět žádné jiné paralelní práce. Povrch musí být řádně připravený, rovný, suchý, čistý a bez trhlin. Pokud je pod parketami podlahové vytápění, je nutné před instalací finální podlahové krytiny vyzkoušet a otestovat systém dle předepsaného protokolu: na maximum ve dvou cyklech.

    Pokud se parkety pokládají na cementový potěr, doporučuje se povrch nejprve obrousit, protože se tak odstraní měkčí malé nečistoty, které by se jinak začali drolit. Po broušení je nutné celý povrch natřít polyuretanovým nátěrem, který je doplňkovým pojivem a umožňuje lepší přilnavost parket k podkladu.

    2. Co je potřeba pro pokládku parket?

    K instalaci parket je potřeba metr, elektrická pila, distanční podložky a gumové kladivo. Mezi parkety a podklad se doporučuje umístit ochrannou vrstvu jako gastropen nebo podobnou fólii se stejnými vlastnostmi, korek nebo izolační desky různé tloušťky. Tyto materiály poskytují dodatečnou zvukovou a tepelnou izolaci, ale také ochranu. Obecně se nedoporučuje pokládat parkety pouze na elektrické podlahové vytápění.

    3. Pokládka parket

    Parkety se fixují dvousložkovým epoxidovým polyuretanovým lepidlem nebo jednosložkovým polyuretanovým lepidlem. Když je parketa položená, nemělo by se po ní chodit ani zatěžovat minimálně 24 hodin (doba sušení lepidla), aby se zabránilo mechanickému poškození. Ze stejného důvodu byste neměli dělat jiné práce, jako jsou vrtání, malování, přesazování květin, montáž nábytku a podobně. Teprve když je podle pokynů výrobce parketa dobře integrována a vysušena, můžete pokračovat v jednodušších pracích, jako jsou instalace pokojových dveří nebo zásuvek, vypínačů, montáž lustru apod.

    priprava-povrchu-parket.jpg
    Pokládka parket přes izolační desky

    Pokud se rozhodnete položit parkety, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další tipy související s tímto tématem, ale také parketáře a podlaháře, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 800
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Parkety?

    Máme 179 realizátorů v oblasti Parkety:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 179 realizátorů v oblasti Parkety
    9.2
    0

    Podlahy Group s.r.o.


    9.5
    0

    Linea podlahy, s.r.o.


    9.5
    0

    Podlahy Kubík


    9.2
    0

    Tomáš Voda


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena