V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Montáž oken: před nebo po omítce?

    Tento článek si přečetlo více než 770+ uživatelů
    Budoucí majitelé rodinných domů si často kladou otázku: v jaké fázi novostavby se montují okna a dveře? Podle dosavadní praxe se zdá, že montáž těchto prvků přichází téměř vždy ve 4. fázi výstavby, tedy v době, kdy je již dokončena nosná konstrukce objektu a střecha. Kdy přesně ale bude montáž provedena během 4. fáze, záleží na situaci a zhotoviteli.
    Odborný článek 770
    okna omitka
    Máme 161 realizátorů v oblasti Montáž oken:

    1. Montáž oken před omítkou

    Pořadí jednotlivých prvků na stavbě se určuje v souladu s posouzením aktuální situace nebo standardní praxí zhotovitele. Ve většině případů se však okna a venkovní dveře montují před omítáním. Často chtějí dodavatelé nejprve stavbu „uzavřít“, aby uvnitř nebyl průvan a teplo se alespoň částečně zadrželo, zvláště pokud se staví na začátkem jara nebo koncem podzimu. Mnozí řemeslníci se nechtějí pustit do práce, pokud nejsou na budově umístěna okna, především z čistě praktických důvodů - například kvůli pronikání vody v případě srážek. Nejen že nechtějí moknout, ale bojí se, že voda poškodí jejich práce a budou je muset předělávat. Jediným problémem montáže oken a dveří před omítáním a podlahovými krytinami je, že se okna mohou ušpinit od zaschlé omítky, která se později hůře odstraňuje, nebo rozbít kvůli neopatrnosti řemeslníků.

    Omitka-oken

    2. Montáž oken po omítce

    Okna lze případně namontovat i v době, kdy je budova již omítnutá, pak je však potřeba zvýšené opatrnosti. Okna a dveře se instalují po omítce a pokládání podlah a když dodavatelé potřebují silnější průvan v budově, pro rychlejší vysychání. V tomto případě lze provést omítání bez špalet; nejprve se namontují okna a poté se omítnou špalety. Stále však zůstává nezbytností instalovat okna před omítáním, zejména pokud jde o panoramatická okna / stěny.

    Pokud se rozhodnete pro instalaci nebo výměnu oken, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další tipy související s tímto tématem, ale také firmy, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 770
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Montáž oken?

    Máme 161 realizátorů v oblasti Montáž oken:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 161 realizátorů v oblasti Montáž oken
    9.3
    0

    Gabriela Janoušková GAFAstav


    9.2
    0

    Rekonstrukce BORN


    9.1
    0

    Bc. Miroslava Tužinská


    9.4
    0

    Petr Šíp


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena