V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Barvy na stěny: jak můžete opticky zvětšit prostor malováním?

    Tento článek si přečetlo více než 1087+ uživatelů
    Barvy mají zvláštní vliv na náladu lidí, kteří pobývají v domě nebo bytě, zvláště, když v tomto prostoru přímo žijí. Pokud chcete, aby byl váš domov ještě příjemnější a pohodlnější, měli byste barvy na stěny vybírat se zvláštní péčí.
    Odborný článek 1087
    chroma barvy
    Máme 1251 realizátorů v oblasti Malování, malíř pokojů:

    1. Barvy stěn - optické zmenšení nebo zvětšení prostoru

    Barvy mohou opticky zmenšit nebo zvětšit jakýkoli prostor a zároveň jej učinit teplejším nebo chladnějším. Pokud chcete například zvětšit malý, tmavý pokoj, stačí jej vymalovat ve světlém a chladném tónu, jako je např. bledě modrá. Studené barvy tedy vždy opticky zvětší prostor.

    V opačném případě, pokud chcete místnost zmenšit, měli byste sáhnout po teplých tónech. Teplé, tmavší, podzimní barvy vždy dělají prostor menší, utlumenější a osobnější.

    V každém případě lze barvami dosáhnout spousty vizuálních efektů. Pokud je například strop natřen bílou, bude místnost vypadat vyšší. Tam, kde jsou stěny příliš vysoké, lze je opticky snížit vymalováním v tmavších tónech.

    Dlouhé chodby lze zkrátit teplejšími, tmavšími odstíny, a naopak krátké místnosti prodloužit světlými a studenými barvami.

    2. Vliv jednotlivých barev

    Vliv na vnímání prostoru, a především na pocity, které jednotlivé místnosti vyvolávají, velmi souvisí s barvami. Samozřejmě záleží na každém jedinci, jak na něj barvy působí, ale i zde platí určité zákonitosti.

    2.1. Žlutá

    Žlutá je barva světla, pozitivity a života a ovlivňuje kreativitu. Nejvhodnější je do dětských pokojů a do ateliérů a pracoven umělců.

    2.2. Zelená

    Zelená barva se na prvním místě spojuje s přírodou a přináší klid. Kromě toho, že uklidňuje a vede k trpělivosti, má i regenerační účinky. Hodí se do místností, kde studujete nebo pracujete, protože podporuje koncentraci.

    2.3. Modrá

    Modrá barva taktéž uklidňuje, protože připomíná oblohu a vodu. Označuje myšlení a vývoj. Velmi často se používá do koupelen, ale také do ložnic. Tmavší odstíny mají uspávací vlastnosti.

    2.4. Oranžová

    Kreativitu podporuje také velmi živá oranžová barva, protože je spojena s aktivitou, komunikací a inspirací. Často se používá pro kanceláře nebo obývací pokoje.

    2.5. Fialová

    Fialová je barvou inteligence a moci. V minulosti byla považována za znak luxusu a prestiže a používala se do honosných interiérů.

    2.6. Červená

    Červená je barvou vášně, odvahy a bojovnosti. Je to barva plná energie a dynamiky. V interiéru se nedoporučuje ve velké míře, ale pouze v detailech, neboť má silný vliv na pocity a nálady.

    2.7. Přírodní a béžové barvy

    V místnostech, kde se lidé zdržují déle, jako je obývací pokoj, se doporučuje kombinovat přírodní barvy jako béžová, jemná zelená, dokonce barva začínající rzi a podobné pastelové tóny, protože působí velmi blahodárně na tělo a vaši náladu.

    Chromatické barvy v interiéru
    Chromatické barvy v interiéru

    Pokud se rozhodnete vymalovat pokoje, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další rady týkající se tohoto tématu, ale také malíře, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 1087
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Malování, malíř pokojů?

    Máme 1251 realizátorů v oblasti Malování, malíř pokojů:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 1251 realizátorů v oblasti Malování, malíř pokojů
    9.5
    0

    Zednictví Karel Stehlík


    9.2
    0

    Petr Tvrdý


    9.5
    0

    Malířské práce Luboš Rychtecký


    9.3
    0

    Michal Hrzán


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena