V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Střešní okna: cena střešních oken

    Střešní okno je ideálním řešením, když chcete, aby se z podkroví stalo nové místo k bydlení, nebo když zkrátka chcete na půdě více světla. Stejně jako v některých jiných, tak i v tomto prostoru přinášejí střešní okna dostatek světla, tepla a čerstvého vzduchu. Na trhu je k mání mnoho druhů oken. Pokusíme se vám je představit a vysvětlit, co je třeba vědět při jejich nákupu.
    Odborný článek 331
    sklenena stena
    Máme 399 realizátorů v oblasti Střešní okna:

    1. Klasické střešní okno

    Nejběžnějším modelem střešního okna je ten s pevným sloupkem uprostřed. Tento sloupek umožňuje, aby se obě křídla otvírala a otáčela kolem své osy nezávisle na sobě a má i jistou bezpečnostní funkci z hlediska bránění vypadávání. Klasická střešní okna jsou vyrobena z impregnovaného dřeva, které přispívá k pocitu útulnosti a přirozenosti interiéru; taková okna jsou zvenku zpravidla chráněna hliníkovým rámem, a jsou proto ve většině případů první volbou českých zákazníků. K dispozici jsou i střešní okna z PVC a také celohliníková, která jsou vždy lepší, pokud je třeba zasklít větší rozměry. Díky moderním výrobním technologiím se objevila i okna, která mají otvory/kanálky pro ventilaci u kliky, takže čerstvý vzduch cirkuluje po místnosti i když je okno zavřené. Tato okna jsou populární hlavně ve Skandinávii.

    1.1. Střešní okna - cena

    Za kvalitní střešní okna zaplatíte 6.000 - 12.000Kč. Cena za montáž jednoho okna se pohybuje v rozmezí 1200 Kč až 2800 Kč. Střešní okna lze umístit i mezi nosné sloupky, které jsou ve vzdálenosti 70 až 100 cm.

    2. Panoramatická střešní okna

    Panoramatická okna jsou ideálním řešením do obytných prostor. Jejich velikost poskytuje otevřený výhled a hodně světla a tepla v podkroví. V podstatě se tato okna od standardních příliš neliší. Výhodou panoramatických oken (stěn) je otevírání na spodní straně a možnost klouzání po kolejnicích. Moderní varianty těchto oken disponují také funkcí větrání přes otvory/kanály se speciálním filtrem, který zabraňuje pronikání hmyzu a nečistot. Panoramatická okna se instalují ve výšce mezi 100 a 150 cm, aby se snadněji otevíraly a bylo přes ně lépe vidět.

    3. Balkónové okno neboli střešní balkóny

    V mansardě by si každý přál mít balkón. Díky speciálním způsobům montáže střešních oken se z nich dá udělat malý balkónek, který vám umožní vyjít na slunce. Známí výrobci střešních oken navrhli balkonové okno rozdělené na dvě části. Horní polovina se otevírá směrem nahoru a spodní směrem k bezpečnostnímu zábradlí. Za pár okamžiků se tak před vámi objeví skutečný balkon! Rozměry tohoto balkonu jsou cca 100x200 cm, a to postačuje pro řadu aktivit jako je slunění, čtení či vychutnávání si hrnku kávy na čerstvém vzduchu.

    Balkonové okno se jedním tahem kliky promění v balkónek!
    Balkonové okno se jedním tahem kliky promění v balkónek!

    3.1. Balkonové okno - cena

    Cena takového střešního balkonu se pohybuje kolem 50.000Kč, jeho montáž pak stojí dalších 8.000Kč.

    4. Střešní okna na míru

    V případě, že máte v podkroví vysokou parapetní stěnu a chtěli byste více světla a tepla, je možné jednoduše a funkčně kombinovat vertikální a šikmá okna. Vertikální okna jsou skvělá, protože umožňují přímý výhled, zatímco šikmá "zachytávají" světlo po celý den. Získáte tak střechu se spoustou prosklených ploch.

    Kombinací panoramatických oken byla získána celoskleněná střecha
    Kombinací panoramatických oken byla získána celoskleněná střecha

    Za kvalitní střešní okna vyrobená na míru zaplatíte podstatně více než za ta standardní. Jejich cena závisí na velikosti, materiálu, způsobu instalace, příslušenství apod. Spousta firem na svých stránkách nabízí kalkulačky ceny oken na míru, takže snadno získáte cenový odhad.

    Pokud se rozhodnete pro montáž střešních oken, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další rady týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 331
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Střešní okna?

    Máme 399 realizátorů v oblasti Střešní okna:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 399 realizátorů v oblasti Střešní okna
    9.2
    0

    Josef Novák


    9.2
    0

    Petr Brabenec


    9.2
    0

    Milan Horák


    10
    1

    Střechy Balaj


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena