V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Často se stává, že vás k rekonstrukci podkroví přinutí okolnosti. Nemusíte však čekat až situace bude neúnosná, protože půdní prostory mohou být velmi zajímavé a jejich úprava je velkou výzvou pro každého, kdo se zabývá interiérem. V tomto textu si povíme pár věcí, které vám možná pomohou, pokud se chystáte do tohoto druhu práce pustit.
    Odborný článek 417
    Podkrovi
    Máme 269 realizátorů v oblasti Izolace podkroví:

    Při zařizování podkroví je nesmírně důležité věnovat pozornost osvětlení, uspořádání střechy a rozmístění nábytku.

    Ložnice s podkrovní koupelnou, zdroj: www.grysille.blogspot.com
     Ložnice s podkrovní koupelnou, zdroj: www.grysille.blogspot.com

    1. Design interiéru

    Podkroví je velmi zvláštní prostor, protože je ohraničen šikmou střechou. Musí být uděláno speciálním způsobem, zejména s ohledem na to, aby bylo zajištěno jeho maximální osvětlení.

    Designéři obecně radí nechat celý podkrovní prostor zcela otevřený, aby veškeré konstrukční prvky zůstaly viditelné. Pokud je střecha dřevěná, tím lépe! Je také dobré, když tam není beton ani sádrokartonové příčky, protože vše působí světleji, vzdušněji a prostorněji. Takový prostor nemá nic společného s klaustrofobickou a tmavou mansardou, kterou si často představujeme.

    2. Rozložení oken

    Je velmi důležité, aby uspořádání oken, tedy okenních otvorů na střeše, opticky zvětšovalo prostor a umožnilo pronikání co největšího množství přirozeného světla. Aby toho bylo dosaženo, střecha nesmí zůstat zatarasena. Střešní okna se montují hůře než klasická, ale je to něco s čím si zručný řemeslník poradí. Počet oken záleží na prostoru a na světových stranách. Okno na jihu dodá více světla než to, které „kouká“ na sever. Střešní okna se doporučuje umístit ve výšce ne menší než 90 cm, i když existují i ​​ta, která jsou pod samotným hřebenem. Tímto způsobem jsou získány zajímavější světelné efekty, zejména v noci.

    Pokud existuje možnost využít čelní stěny podkroví, má smysl do ní umístit obývák.  Pokud taková možnost není, doporučuje se, aby střešní okno v obytném prostoru bylo větší než 2 m2. Pro zajištění dostatku světla lze vytvořit také vikýř nebo někam chytře umístit neotvíravé okno.

    3. Uspořádání nábytku

    Dalším významným prvkem dekorace je výběr a uspořádání nábytku. Pokud je celé podkroví tak vysoké, že se v něm dá normálně stát a chodit, pak s ničím nebude problém. Pokud je parapetní stěna (stěna po stranách podkroví) nižší, lze ji využít jako místo pro menší kusy nábytku. Ostatní kusy nábytku standardních rozměrů se do podkroví většinou nevejdou a navrhnout je tedy může být náročnější úkol, který vyžaduje fantazii, odbornost a nápaditost. Možná by nebylo špatné si na to najmout architekta, protože ten bude vědět, jak kreativně vyřešit problém stísněného prostoru a jak do něj ideálně zasadit všechny potřebné prvky.

    Pokud se rozhodnete pro úpravu podkroví, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další tipy související s tímto tématem, ale také interiérové designéry, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    DaiBau trendy magazín 
    Autor: DaiBau trendy magazín 

    Odborný článek 417
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Izolace podkroví?

    Máme 269 realizátorů v oblasti Izolace podkroví:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 269 realizátorů v oblasti Izolace podkroví
    9.4
    0

    Klempířství - pokrývačství Heřman


    9.3
    0

    Sádrosklad Rožnov p. Radhoštěm


    9.5
    0

    Střechy Chocenský


    9.7
    0

    Pokrývačství Bušta, spol. s r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena