V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Ocelová konstrukce

    Tento článek si přečetlo více než 679+ uživatelů
    Kovové konstrukce svými přednostmi již léta úspěšně konkurují ostatním stavebním materiálům (beton, cihly). Používání kovových konstrukcí pro obchodní a průmyslová zařízení se stalo téměř pravidlem, ale trend růstu se objevil také v sektoru výstavby soukromých domů. Pokusíme se v tomto textu vysvětlit, jaké jsou výhody této konstrukce, jaké profily ocelových konstrukcí se používají a jaká je jejich přibližná cena.
    Odborný článek 679
    ocelova konstrukce
    Máme 132 realizátorů v oblasti Kovové konstrukce:

    1. Ocelová konstrukce

    Dá se s jistotou říci, že ocel je materiálem budoucnosti. To je podpořeno jeho technickými přednostmi, jako je pevnost v tahu, schopnost překlenout velká rozpětí, rychlá a přesná montáž, snadná údržba, flexibilita a elasticita. Ke všem těmto vlastnostem je třeba přičíst výhody z ekonomického, estetického a bezpečnostního hlediska a bezvýznamný není ani dopad na ochranu životního prostředí. Ocelová konstrukce je nesporně pevná, stabilní a odolná proti zemětřesení. Lze ji snadno a jednoduše kombinovat s dalšími stavebními materiály.

    ocelova-konstrukce.jpg

    1.1. Ocelová konstrukce

    Mezi hlavní přednosti oceli patří rychlá a ekonomická montáž, dlouhá životnost, flexibilita skeletu, snadná kombinace s jinými stavebními materiály, možnost překlenutí velmi velkých rozsahů, minimální údržba, a navrhování konstrukcí dle uvážení projektantů a architektů. V neposlední řadě si řekněme, že ocelová konstrukce nezatěžuje životní prostředí, protože jde o zcela recyklovatelný materiál.

    Konstrukce z oceli je tedy stejně rychlá a snadná. Před montáží na staveništi se jednotlivé prvky konstrukce vyrábí v továrně, bez vlivu výkyvu počasí a v řízených podmínkách, a proto je tento výrobní proces přirovnáván k výrobě dřevěných rámových panelů pro montované domy. Po dokončení procesu v závodě se ocelové profily, tedy sloupy a nosníky, přivezou na stavbu a tam se postupně smontují. Po sestavení skeletu objektu následuje montáž fasádních a střešních dílů.

    Ocelová konstrukce je velkou výzvou pro architekty, protože jim ponechává velkou svobodu projevu. Ocelové konstrukce jsou považovány za velmi elegantní - ba co víc, lze s klidem říci, že jsou trendem moderního architektonického designu a designu obecně. Estetika se projevuje především v možnosti použití velkých skleněných ploch, protože nosnost ocelové konstrukce takovéto řešení umožňuje.

    1.2. Druhy ocelových profilů

    Ocelová konstrukce se skládá ze sloupů, nosníků, průvlaků i příslušných spojovacích a doplňkových materiálů, které mohou být různých profilů. Používají se tak například za tepla válcované profily I, IPE a HEA se širokými paralelními rameny, profily HEB, HEM, U a L i různé konzoly a ocelové trubky. Všechny druhy ocelových profilů a všechny požadavky související s rozměry ocelových konstrukcí jsou uvedeny ve směrnici Eurokód 3: Navrhování ocelových konstrukcí.

    2. Cena kovové konstrukce

    Cena kovové konstrukce se většinou odvíjí od její velikosti, protože u velkých zařízení, jako jsou výrobní haly, je cena kalkulována za kilogram materiálu, nikoli podle rozměrů. V případě menších prvků jako jsou kovové přístřešky je cena kalkulována za m2. Kromě toho se zohledňuje typ ocelového profilu, ale pochopitelně největší úlohu hraje samotný dodavatel oceli.

    2.1. Cena kovových konstrukcí

    Orientační cena ponorem žárově pozinkovaných profilů se spolu s nákupem a montáží pohybuje kolem 90-110Kč/ kus bez DPH.

    2.2. Cena kovového přístřešku

    Orientační cena za pořízení a montáž kovového přístřešku 4x4 m s polykarbonátovou střechou se pohybuje kolem 5000Kč / m2.

    Pokud se rozhodnete pro montáž ocelové konstrukce, můžete nás také kontaktovat na Daibau.cz. Na našich stránkách naleznete další rady týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Cenové informace si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 679
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Kovové konstrukce?

    Máme 132 realizátorů v oblasti Kovové konstrukce:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 132 realizátorů v oblasti Kovové konstrukce
    9.5
    0

    PROMOS SOSNOVÁ spol. s r.o.


    9.6
    0

    HOPRA - kovoweld s.r.o.


    8.8
    0

    Milan Dušák


    9.5
    0

    Miloš Šimek Kovovýroba


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena