V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Cementovláknité desky

    Tento článek si přečetlo více než 726+ uživatelů
    Cementovláknité desky ve stavebnictví mají mnoho využití. Mimo jiné se z nich vyrábí fasáda nebo střešní krytina, která patří mezi kompozitní materiály vysoké pevnosti v tahu a tlaku.
    Odborný článek 726
    Cementovlaknite desky
    Máme 633 realizátorů v oblasti Střešní krytina:

    1. Složení cementovláknité desky

    Střešní krytina z tohoto materiálu je ve skutečnosti vyrobena z portlandského cementu, písku a vody, s výztuží z polyvinylu a zpracovaných celulózových vláken. Všechny tyto složky jsou šetrné k životnímu prostředí.

    Dříve se jako pojivo pro cementovláknité desky používala azbestová vlákna, to je však nyní zakázáno, protože se mezitím zjistilo, že azbest je mimořádně zdraví škodlivý. Dnes se jako pojivo používá asfalt (bitumen), sklolaminát (PVC), kov, sklo (průhledná vlákna), dřevo a podobné materiály. Nejčastěji se však k tomuto účelu používají celulózová vlákna.Cementovlaknite desky.jpg

    Uvedené prvky jsou ve výrobě smíchány a protaženy přes speciální válce. Několik vrstev směsi se nanese na výrobní pás, vytvaruje se pod lisem a poté se takto lisované pásy řežou a suší.

    2. Jaké jsou výhody cementovláknité střešní krytiny?

    Moderní cementovláknité tašky jsou především přírodního složení, a proto jsou šetrné k životnímu prostředí. Jejich montáž je velmi jednoduchá a rychlá a jsou vhodné pro střechy s různým sklonem. Protože jsou tyto tašky velmi pevné, jsou odolné vůči mechanickému poškození stejně jako proti ohni a povětrnostním vlivům. Navíc je tento druh střešní krytiny také paropropustný.

    3. Rozměry a tvary cementovláknitých desek

    Cementovláknité desky mohou být ploché nebo vlnité a mohou být různých barev, takže si budete moci vybrat podle svých potřeb a přání. Střecha může být pokryta i dvojitými plochými cementovlánitými deskami. Klasické desky 40x40 cm jsou však samozřejmě levnější a žádanější. Střecha pokrytá takovými taškami vypadá elegantně a dynamicky. Samozřejmě lze položit i střešní krytinu ze dvou vrstev cementovláknitých desek, aby byla střecha ještě odolnější a trvanlivější. Na takovou práci se používají desky buď 40x40 cm nebo 40x72 cm.

    4. Montáž cementovláknitých desek

    Instalace takové střešní krytiny vyžaduje podrobnou přípravu, protože se hřeben střechy a spoje desek se musí překrývat. Doporučujeme, abyste si přečetli všechny pokyny výrobce pro vámi zvolený typ krytiny. Kromě správného pořadí prací a pokládky desek je v tomto případě důležitý i speciální způsob šroubování. Pokud s takovými pracemi nemáte zkušenosti, bude nejlepší přenechat je profesionálům.

    5. Cementovláknité desky na fasádu

    Cementovláknité desky se používají i na obklady fasád. Kromě toho, že jsou velmi odolné, dobře vypadají a jsou k dispozici ve více než 70 barvách a odstínech. Často se z nich vyrábí tzv. větrané fasády. Cementovláknité desky se vyrábí v různých velikostech, aby bylo použití co nejpohodlnější - od několika centimetrů až po 3 m a více. Jejich standardní tloušťka se pohybuje mezi 0,8 a 1,2 cm. Aby mohly být použity na fasádu, musí být vyrobena kovová podkonstrukce.

    6. Cementovláknitá střešní krytina - cena

    Kolik stojí cementovláknité desky? Cementovláknité desky stojí kolem 70Kč, záleží však na rozměrech a na dodavateli.

    Pokud se rozhodnete pro instalaci cementovláknitých desek, můžete nás také kontaktovat na Daibau.cz. Na našich stránkách naleznete další rady týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Cenové informace si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 726
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Střešní krytina?

    Máme 633 realizátorů v oblasti Střešní krytina:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 633 realizátorů v oblasti Střešní krytina
    9.5
    0

    Emil Karlík


    9.5
    0

    Karel Šmarda


    9.5
    0

    Zdeněk Toman


    9.6
    0

    Radim Přibyl - Kompakt


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena