V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Moderní dřevěné balkónové zábradlí

    Tento článek si přečetlo více než 612+ uživatelů
    Na balkóny se vedle kovových nejčastěji umisťují dřevěná zábradlí, a to jak kvůli bezpečnosti, tak kvůli estetice, protože stylově i atmosférou doplňují vzhled fasády, a vlastně celého domu. Vzhledem k tomu, že již nejsou výhradně ochranným prvkem, odborníci na exteriérový a interiérový design k nim stále více přistupují jako k segmentu, který lze navrhovat různými způsoby v souladu s koncepční představou stavby a pochopitelně s přihlédnutím k přáním klienta.
    Odborný článek 612
    02
    Máme 171 realizátorů v oblasti Dřevený plot:

    1. Dřevěné zábradlí

    Zábradlí je nezbytným prvkem každé terasy nebo balkonu. Člověk má dojem, že se odnepaměti vyrábělo ze dřeva. V městských oblastech je dnes dřevěné zábradlí poměrně vzácné, ale na vesnicích a menších městech je pořád relativně zastoupené. V novostavbě však bylo nahrazeno modernějšími materiály, jako je nerezová ocel a sklo, které si stále více zákazníků vybírá především kvůli snadnější údržbě. Dřevěná zábradlí však není třeba zatracovat! Jedná se o prvek který nelze srovnávat s žádným jiným, zejména proto, že nevyhnutelně přitahuje pohledy na fasádu, které dodává přírodní nádech zemitých tónů. Venkovní dřevěná zábradlí vypadají skvěle, zejména v případech, kdy se dřevo již objevuje na fasádě nebo na střeše, takže je dům stylistickým a architektonickým celkem.

    Design moderního dřevěného balkónového zábradlí se volí podle toho, aby se hodilo ke zbytku budovy
    Design moderního dřevěného balkónového zábradlí se volí podle toho, aby se hodilo ke zbytku budovy

    2. Dřevěné balkónové zábradlí - materiály

    Balkonová zábradlí mohou být vyrobeny z různých dřevěných materiálů, mohou být prefabrikované nebo vyrobené na míru.

    Pokud se rozhodnete pro montované zábradlí, je žádoucí, aby bylo vyrobeno z vhodného, ​​odolného a trvanlivého materiálu. Pokud jde o výběr dřeva, musí být odborně zpracováno a chráněno tak, aby dlouhodobě odolávalo nestabilním faktorům prostředí jako jsou změny počasí, ročních období, UV záření apod. Na balkónové zábradlí se v zásadě hodí různé druhy dřeva od smrku po buk, ale mnohem důležitější, než jejich přirozený vzhled je, že musí být výborně impregnovány a chráněny kvalitními laky a nátěry.

    Jednou z nejoblíbenějších možností je tradiční dřevěné balkónové zábradlí. Vyznačuje se atraktivním vzhledem a dlouhou životností. Jedinou slabinou tohoto typu zábradlí je, že vyžaduje pravidelnou údržbu. Dřevěné balkonové zábradlí se doporučuje natírat alespoň jednou za 1 až 3 roky.

    3. Moderní dřevěné balkonové zábradlí

    Vzhled moderního dřevěného balkónového zábradlí, tvar i materiály si zvolíte podle stylu celé budovy. Zábradlí mohou být docela rozmanitá: plná (pokud se chcete slunit na balkóně a ochránit před pohledy zvědavých kolemjdoucích), nebo se sloupky (pokud chcete, aby propouštělo více světla). Dřevěná zábradlí mohou být různých tvarů nebo barev, ale neměla by příliš odstupovat od záměru architekta, který měl, když projektoval dům.

    4. Instalace balkónového zábradlí

    4.1. Podkonstrukce dřevěného zábradlí

    Podkonstrukce dřevěného zábradlí musí být především dostatečně pevná, aby se o něj mohla bez obav opřít jedna nebo více osob. To v podstatě znamená, že musí být správně připevněno buď k podlaze balkónu, nebo k bočním stěnám, zvenčí i zevnitř. Pro který z těchto dvou způsobů upevnění se vy nebo architekt rozhodnete, záleží jak na samotné fasádě, tak na vašem přání a estetice budovy.

    4.2. Rozměry exteriérového zábradlí

    Aby bylo exteriérové zábradlí dostatečně bezpečné, jsou jeho rozměry předdefinovány. Musí být vysoké minimálně 100 cm, a pokud není plné, nesmí být vzdálenost mezi jednotlivými sloupky nebo lamelami menší než 10 cm! Pouze tak si můžete být jisti, že tento prvek ochrání děti a domácí mazlíčky před pády a zraněními. I pokud děti nemáte, mějte na paměti, že k vám může kdykoliv přijít nečekaná návštěva.

    5. Moderní dřevěné balkónové zábradlí - cena

    Kolik stojí dřevěné balkónové zábradlí? Cena takovýchto zábradlí závisí na druhu dřeva, způsobu upevnění, typu zábradlí (plné, děrované, vyřezávané, z prken…) a samozřejmě na dodavateli. Dřevěné zábradlí na míru a typové dřevěné zábradlí se cenově dost liší, proto si dobře rozmyslete, zda chcete lepší vzhled nebo příznivější cenu. Cena pořízení a montáže dřevěného zábradlí o výšce 100 cm se pohybuje mezi 800 a 1200Kč / m2.

    Pokud se rozhodnete pro instalaci dřevěného balkónového zábradlí, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další rady týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 612
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Dřevený plot?

    Máme 171 realizátorů v oblasti Dřevený plot:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 171 realizátorů v oblasti Dřevený plot
    9.5
    0

    Truhlářství Jiří Novotný


    9.9
    0

    A.K.T. s.r.o.


    9.5
    0

    David Středa


    8.6
    0

    wood servis.špinar


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena