V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Termostat - jaká je ideální pokojová teplota?

    Tento článek si přečetlo více než 752+ uživatelů
    Bývá vám snad v létě příliš horko a v zimě příliš chladno? Nevíte, jak správně nastavit termostat? Při plánování systému vytápění a chlazení objektu musíte vědět, jaká je požadovaná teplota místnosti. Teplota v místnosti by se měla ideálně pohybovat okolo 20 °C. Zdravý člověk se ale cítí pohodlně i při 18°C. Mění se to však podle jednotlivých místností a v závislosti na ročním období.
    Odborný článek 752
    Termostat
    Máme 884 realizátorů v oblasti Topení:

    1. Nastavte termostat na zimní režim

    Předpokládá se, že v zimním období je optimální teplota v obytných místnostech 22°C. Tato teplota by se měla udržovat konstantní v době, kdy se lidé v daném prostoru aktivně zdržují. Pak nedochází k žádným negativním následkům na zdraví. Výpočtová teplota vnitřního vzduchu (teplota, které se snaží dosáhnout teplárny zodpovědné za teplotu ve vašich domovech) se nemění v závislosti na oscilacích během zimy. Při stanovení hodnoty výpočtové teploty je třeba zohlednit rozdíly mezi vnějším a vnitřním prostorem. Teplotu určuje způsobilý personál, který ví, jaké jsou vhodné teploty pro běžnou práci a jaký je doporučený rozdíl v teplotě místnosti a venkovního prostředí. V každém případě je nejlepší přes zimu udržovat termostat na zmiňovaných 22°C.

    Termostat.jpg
    Za pomocí termostatu je snadné docílit ideální pokojové teploty

    2. Ideální teplota v létě

    V letním období jsou za ideální považovány teploty mezi 26° a 28°C. Pokud je teplota vyšší, měly by být místnosti ochlazovány. To se provádí přiváděním studeného vzduchu přes klimatizaci nebo větráním, popř. zatemněním vnějších skleněných povrchů. Jako dobrý doplněk k podlahovému vytápění lze zvolit stropní chlazení.

    3. Energetická sanace budov

    Pokud nelze zajistit letní ani zimní optimální teploty, pak to znamená, že je nutné objekt sanovat, tedy najít a opravit místa, kde jsou energetické ztráty největší. Energetická sanace zařízení je velmi složitá záležitost a vyžaduje komplexní a odborná řešení. Doporučujeme proto obrátit se na profesionály, kteří vám, někdy za pomoci moderní technologie, pomohou najít a odstranit všechny tepelné mosty.

    Pokud se rozhodnete nainstalovat nebo vyměnit ventilační či topný systém, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další rady týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na váš požadavek odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 752
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Topení?

    Máme 884 realizátorů v oblasti Topení:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 884 realizátorů v oblasti Topení
    9.6
    0

    David Přech


    9.5
    0

    STT s.r.o.


    9.3
    0

    Klimaintop s.r.o.


    9.6
    0

    REDL - servis s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena