V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Kovové schody v interiéru i exteriéru

    Tento článek si přečetlo více než 645+ uživatelů
    Kovové schodiště jsou ideálním řešením pro funkční a elegantní přemostění výšky mezi jednotlivými podlažími budovy. Schody se dnes dají navrhnout a postavit velmi rychle. Posvítili jsme si na vše, co o tomto prvku potřebujete vědět.
    Odborný článek 645
    kovove schody
    Máme 92 realizátorů v oblasti Kovové schody:

    1. Ocelové, nerezové nebo železné schodiště?

    Protože schody překonávají velká rozpětí a výšky, měly by být vyrobeny z lehkého materiálu s vysokou nosností. Kovové schody jsou proto ve většině případů ideálním řešením. Architekti je rádi vkládají jak do exteriéru, tak do interiéru, jsou tak víceúčelové. Základní materiály, ze kterých se vyrábí, jsou ocel, nerezová ocel a železo. Jejich specifikum je, že musí být výborně chráněny před korozí. Za tímto účelem se používá žárové zinkování, práškové lakování, pískování a leštění. Kromě nosné konstrukce mohou být z kovu vyrobeny i další části schodiště. Nášlapy mají zpravidla síťovaný nebo žebrovaný povrch, aby se zabránilo uklouznutí. Kovové schody v exteriéru slouží především jako spojení s podkrovím, pro průmyslová zařízení nebo jako požární schody. Výhodou interiérového kovové schodiště je, že nevyžaduje antikorozní ochranu. Velmi často se vyrábějí v kombinaci s jinými materiály, jako jsou dřevěné nášlapy nebo zábradlí z plexiskla.

    2. Výroba

    Kovové schodiště musí být navrženo architektem. Existují sice i hotová, ale většinou se vyrábějí na míru a modelují se podle rozměrů prostoru a přání zákazníka. Když si najmete architektonickou kancelář, nejprve s nimi určíte základní typ schodiště a poté se společně rozhodnete pro variace a detaily, jako jsou tvary a barvy, styl nebo vzhled. Takto vytvoříte model, který se vám nejvíce líbí, je technicky proveditelný a není zbytečně drahý. Schody se instalují rychle, protože většina řemeslných prací (řezání, svařování) se provádí v dílně. U vás doma se dělá pouze instalace a upevňování. Pokud byly dobře navrženy a provedeny, obvykle je lze sestavit během jednoho dne.

    Kovové schody v interiéru vypadají moderně
     Kovové schody v interiéru vypadají moderně

    3. Cena

    Cena samotného schodiště závisí na mnoha faktorech. Nejdůležitější věcí je velikost - jaký je celkový výškový rozdíl, jak vysoký bude každý schod a jaké rozpětí by měla konstrukce překlenout. V závislosti na tom, zda je schodiště pro interiér nebo exteriér, tj. zda potřebuje antikorozní ochranu nebo ne, se provádí dodatečné lakování barvou nebo práškem, pískování nebo žárové zinkování. Dalším důležitým faktorem určujícím konečnou cenu je kombinace prvků z jiných materiálů. Chcete například, aby nášlapy byly kovové, dřevěné nebo dokonce kamenné? Chcete kovaný plot nebo vám postačí plexisklo? Na běžné schodiště s jedním ramenem byste měli vyčlenit 30.000 - 45.000Kč. V každém případě mějte na paměti, že takové schodiště je prakticky nezničitelné a může vydržet déle než celý dům.

    Odborný článek 645
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Kovové schody?

    Máme 92 realizátorů v oblasti Kovové schody:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 92 realizátorů v oblasti Kovové schody
    9.6
    0

    Pagan s.r.o.


    9.4
    0

    V H L, s.r.o.


    9.4
    0

    Jaroslav Buřič


    9.5
    0

    Miloš Šimek Kovovýroba


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena