V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Domácí fotovoltaická elektrárna umožňuje uspokojit všechny potřeby domácnosti tím, že je energeticky soběstačná, k životnímu prostředí naprosto neškodná a na druhé straně velmi hospodárná. V tomto textu se budeme zabývat tím, jak obstarat proud pro svůj vlastní dům.
    Odborný článek 473
    montaz solarni elektrarny
    Máme 61 realizátorů v oblasti Solární elektrárny:

    1. Solární energie

    Život vyžaduje energii: chemickou pro potraviny a výživu, teplo na vytápění a v moderním světě elektrickou, která je víceúčelová a téměř nenahraditelná, pro všechny ostatní potřeby. Čím větší je energetická potřeba, tím větší je tlak na přírodní prostředí. Naše planeta má omezené zdroje, a proto není jedno, jak je spotřebováváme. Jediným, skutečně nevyčerpatelným zdrojem energie je Slunce. Kromě toho, že umožňuje fotosyntézu, poskytuje teplo a způsobuje vítr a vlny. Nejúčinnějším známým způsobem využití této energie je prostřednictvím solárních článků. S rozvojem specifické technologie a jejím rostoucím využíváním ceny solárních zařízení rychle klesají a již nějakou dobu nejsou výsadou bohatých a výstředních lidí. Proto je patrný nárůst počtu menších i větších solárních elektráren.

    2. Napájení

    Malé solární elektrárny plně pokrývají energetické potřeby průměrné domácnosti. Aby se dala zařadit do kategorie malých elektráren, nesmí být silnější než 11 kVA. Takto vyrobenou elektřinu můžete využít pro vlastní potřebu, uložit do baterií nebo přebytky přesměrovat do veřejné sítě, a dokonce na tom vydělat. V noci, nebo když je zataženo, odebíráte elektřinu z veřejné elektrické sítě stejným způsobem.

    Instalace solární elektrárny je rychlá a snadná
    Instalace solární elektrárny je rychlá a snadná

    3. Instalace solární elektrárny

    Možná přemýšlíte o vlastním napájení, ale nevíte, kde začít. Dá se říci, že firmy, které se tímto zabývají, vám mohou pomoci s návrhem a realizací a nabídnout kompletní plánování, dokumentaci, instalaci, údržbu a případně za vás podají žádost o dotace z fondů jako je Nová zelená úsporám. Řekněme si však, že podpora státu od roku 2021 mírně klesla, přesněji řečeno části slunečních elektráren se navýší daň o 10%. Solární elektrárny jsou nyní tak lehké, že je lze nainstalovat na jakoukoli střechu, snad kromě té doškové. Nejlepší je k tomu jižní strana, která má sklon cca 30°, ale lze použít jak jihovýchodní, tak jihozápadní stranu střechy. Nemělo by se zapomínat, že solární články lze umístit i na svislé plochy jako je jižní fasáda. Jediné, na co je třeba dbát, je, aby vyčnívající části fasády a střechy nebo stromy nevrhaly stín na panely, protože by jim v takovém případě bránily v práci. Samotné panely solárního systému jsou instalovány velmi rychle, během několika hodin. Solární elektrárna bez větších obtíží při správné údržbě vydrží třicet i více let.

    Se solární elektrárnou byste dosáhli výrazných úspor v rodinném rozpočtu, ale přispěli byste i ochraně přírody

    Domácí solární elektrárna
    Domácí solární elektrárna

    Pokud se rozhodnete pro instalaci solární elektrárny, můžete nás také kontaktovat na Daibau.cz. Na našich stránkách naleznete další rady týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na váš požadavek odpoví vhodnou nabídkou.

    Cenové informace si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Vaš tým,

    Daibau.cz

     

    Odborný článek 473
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Solární elektrárny?

    Máme 61 realizátorů v oblasti Solární elektrárny:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 61 realizátorů v oblasti Solární elektrárny
    9.2
    0

    REKOSTA Praha s.r.o.


    9.5
    0

    ELMATERM s.r.o.


    9.7
    0

    Slunce Invest s.r.o.


    9.5
    0

    BOMA Milevsko s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena