V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Montované mini domy

    Tento článek si přečetlo více než 1208+ uživatelů
    Montované mini domy jsou velmi praktickou volbou, pokud vám postačí malý obytný prostor. Obvykle mají velikost asi 30 - 40 m2 a pokud jsou funkčně a prakticky vybaveny, může to být velmi pohodlné a příjemné prostředí pro život nebo pro trávení volného času. Proto jsme se rozhodli prověřit, jak je to s výstavbou těchto mini domů a posvítit si na jejich ceny.
    Odborný článek 1208
    Vybavena kuchyn
    Máme 40 realizátorů v oblasti Montované domy:

    1. Montované miny domy

    Rozhodnutí o koupi nebo stavbě montovaného mini domu je dobrou volbou v případě, že nemusíte mít veliký obytný prostor. Díky mini domu vám navíc zůstane k dispozici větší plocha pozemku. S touto investicí hodně ušetříte, protože si tento domek pořídíte v podstatě za zlomek ceny velkého rodinného domu.

    Montované mini domy mají všechny potřebné místnosti a veškeré vybavení, které se nachází ve standardních domech. Ložnice mají většinou 10 m2, obývací pokoj spolu s jídelnou a kuchyňkou může mít asi 20 m2. Cca 10 m2 je určeno pro koupelnu a úložný prostor. Dohromady má tak zhruba 40 m2, což rozhodně stačí na uspokojení základních životních potřeb.

    Poskytovatelé standardních nebo montovaných domů obvykle nemají ve své nabídce mini domy, takže budete muset zaplatit určitou částku za architektonický návrh. Obecně lze říci, že mini domy musí být velmi nápaditě navržené a extrémně dobře naplánované, protože prostoru je tak málo, že se počítá doslova každý centimetr. Pomoc architekta tedy určitě nebude nadbytečná. Nezapomeňte, že i mini domy potřebují stavební povolení a stavbu základové desky se všemi inženýrskými sítěmi, což dohromady může stát zhruba 70.000Kč / m2.

    Pohled ze spací části k obývacímu pokoji uprostřed domu
    Pohled ze spací části k obývacímu pokoji uprostřed domu

    1.1. Montované miny domy jako přístavba

    Montované miny domy jsou vynikající volbou, pokud chcete udělat přístavbu nebo přestavět stávající dům. S minimálním stavebním zásahem můžete rychle přidat obývací pokoj nebo kompletní křídlo domu. Věnujte pozornost tomu, abyste nepřesáhli povolenou zastavěnost pozemku a správnému propojení nové a staré budovy, zejména v základech. Vzniknou-li při stavbě tzv. tepelné mosty, zvýší se vaše dlouhodobé náklady na vyhřívání celého domu.

    1.2. Mini domy jako chaty

    Montované mini domy jsou skvělým řešením zejména pro chaty a chalupy. S montovanou konstrukcí rychle dosáhnete na příjemné a pohodlné místo k odpočinku, ať už se nachází v horské oblasti nebo třeba u moře. Je důležité, aby byl základ vyroben profesionálně, podle všech pravidel a odpovídal zemině, a aby byla dobře odvedena také hydroizolace a izolace. Pamatujte, že mini dům potřebuje stejnou, ne-li větší pozornost při plánování všech detailů exteriéru i interiéru, v porovnání s klasickým zděným domem.

    2. Příklady mini domů

    2.1. Mini domy Escher

    Mini mobilní dům Escher je přizpůsoben a plně vybaven pro každodenní život tříčlenné rodiny. Díky propracovanému designu a atraktivnímu vzhledu uspokojí i ty nejnáročnější uživatele. Můžete s ním tedy cestovat a každé ráno si vychutnat východ slunce a snídani na novém místě. Volba přírodních materiálů a nenápadných barev zajišťuje, že objekt dokonale zapadne do jakéhokoliv prostředí.

    2.2. Vybavení montovaného mini domu

    V minidomku (i toho na kolech) najdete prakticky vše, co můžete potřebovat: kuchyni, jídelnu, maličký obývací pokoj, ložnici a koupelnu. V horní části mini domu je umístěn spací prostor. Podlaha kuchyně je vyzdvihnuta a je v ní ukryt jídelní stůl. Obývací pokoj mini domu může být zároveň obývákem i jídelnou. V obýváku se nachází velké okno, které působí jako rozšíření obývacího pokoje.

    Montované domy Escher jsou vhodné pro rodinné výlety, protože budete mít vše, co k životu potřebujete, na dosah ruky. Kuchyně a koupelna jsou plně vybaveny veškerým moderním nádobím, na které jste zvyklí. V mobilním domě nechybí pohodlí a dostatek úložného prostoru na oblečení a potraviny a obecně vzato je tam nepřeberné množství vychytávek.
    Mobilní mini domy Escher dělají dojem svým pohodlím a praktičností. Samotná budova je velmi zajímavě řešena, protože její otevřená centrální část zanechává dojem transparentnosti. S jistotou lze říci, že otvory mini montovaného domu jsou umístěny na správných místech, což umožňuje dostatek světla, tepla a přímý kontakt s vnějším prostředím. V letních měsících je dům ideálním místem k posezení. Vždy je kolem něj prostor pro více míst k sezení, rekvizity pro sport a nejrůznější hry. Můžete do něj vtěsnat montovaný bazén, a dokonce může plnit funkci letní kuchyně.

    Bohatě vybavená kuchyň
    Bohatě vybavená kuchyň

    3. Mini montované domy - cena za metr čtvereční

    Metr čtvereční montovaného mini domu stojí kolem 30.000 Kč / m2. Obecně platí, že menší domy na metr čtvereční nestojí tolik jako větší, protože jejich dodavatele nelze žádat o žádné slevy. Procento investice do architektonického řešení mini domu je o něco vyšší. Měli byste však mít na paměti, že montované mini domy jsou jako celek mnohem levnější než ty klasické, protože jsou v průměru tři až čtyřikrát menší.

    Pokud se rozhodnete pro stavbu montovaného mini domu, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další rady související s tímto tématem, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na váš požadavek odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o cenách můžete vidět v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 1208
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Montované domy?

    Máme 40 realizátorů v oblasti Montované domy:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 40 realizátorů v oblasti Montované domy
    8.8
    0

    positive design s.r.o.


    8.6
    0

    pexadomky


    8.6
    0

    TESPO STAVEBNÍ, s.r.o.


    9.7
    0

    VIKYMONT stavby, s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena