V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Kuchyně s ostrůvkem

    Tento článek si přečetlo více než 692+ uživatelů
    Kuchyně s ostrůvkem se v naší době stávají skvělou náhradou za tradiční kuchyňské prvky. Ostrůvek se stává středobodem dění v kuchyni, a pokud máte jednotný prostor (open space), který se skládá z kuchyně, jídelny a obývacího pokoje, můžete jej používat i jako jídelní stůl. Kuchyně s ostrůvkem je především velmi praktická a pohodlná a jistě jí docení všichni rodinní příslušníci.
    Odborný článek 692
    kuchyn s ostruvkem
    Máme 446 realizátorů v oblasti Kuchyňské desky:

    1. Proč zvolit kuchyni s ostrůvkem?

    Kuchyňský ostrůvek je širší a praktičtější než obvyklá pracovní plocha v kuchyni. Jeho rozměry v závislosti na dostupném prostoru mohou být výrazně větší než předepsaná standardní šířka 60cm. Větší šířka kuchyňského ostrůvku je vhodná pro každého, kdo rád vaří a často připravuje pokrmy, jejichž příprava vyžaduje více míst, jako jsou domácí těstoviny, sušenky, koláče, dorty, a podobně. Pokud kuchyňský ostrůvek umístíte do „open space-u“, tedy spojené kuchyně, jídelny a obývacího pokoje, budete se i během vaření cítit zapojeni do veškerého dění protože budete mít celou doby na očích své děti, partnery, spolubydlící… I vaši hosté mohou sedět u kolem ostrůvku, zatímco vy připravujete večeři nebo mícháte koktejly.

    2. Rozměry kuchyňského ostrůvku

    Kuchyňský ostrůvek může být mnohem větší prvek než klasické kuchyňské skřínky. Proto se do něj vejde veliké množství nádobí a spotřebičů. Navíc nabízí spoustu prostoru pro práci, třeba i vícero lidí najednou nebo i celé rodiny. Pokud na něm chcete mít varnou desku, neměl by být kratší než 150 cm. Délka 120 cm je dostačující, pokud je na něm pouze pracovní plocha bez dřezu a plotny. Pokud chcete, aby kuchyňský ostrůvek na druhé straně měl barové židle, jeho šířka musí být nejméně 100-120 cm a délka alespoň 150 cm. Abyste nemuseli sedět „našikmo“ zvažte, zda jednu jeho část vyrobit dutou, tedy ponechat místo pro nohy.

    Rozhodnutí o kuchyňském ostrůvku by mělo být učiněno během projektování celého domu
    Rozhodnutí o kuchyňském ostrůvku by mělo být učiněno během projektování celého domu

    3. Design kuchyně s ostrůvkem

    Kuchyňské ostrůvky mají některé zvláštní požadavky, které je třeba při plánování zohlednit. Kuchyňský ostrůvek je velmi specifický prvek, především proto, že je zcela samostatný a nezávislý. Existuje varianta kuchyně s poloostrůvkem (tvar písmene L) kdy je ostrůvek umístěn tak, aby se kratší strana dotýkala zdi, ale v tom případě se původní účel poněkud ztratil - nedá se k němu přistoupit ze všech stran.

    3.1. Kuchyňský ostrůvek s varnou deskou

    Pokud se rozhodnete pro plotnu nebo dřez, musíte to vědět před zahájením hrubých stavebních prací. To je důležité z důvodu instalací rozvodu pro ventilaci (digestoř), vodu, kanalizaci a elektřinu a případně dálkového ovládání, v závislosti na typu projektu. Na druhou stranu je to také důležité kvůli pokládání podlahových krytin přes instalace.

    3.2. Kuchyňské prvky s ostrůvkem

    Jaký druh prvků chcete na kuchyňském ostrůvku bude záviset především na vašich potřebách a životních zvycích, nicméně stojí za zmínku některá obecná pravidla. Je důležité zdůraznit, že rozměry ostrůvku je třeba upravit z hlediska počtu a druhů prvků nebo naopak - pokud rozměry kuchyně nebo samotného ostrůvku nelze vzhledem k půdorysu upravit, počet a rozměry prvků upravit lze. V zásadě platí, že veškeré nádobí je umístěno těsně pod varnou deskou, aby bylo snadno a rychle dostupné. Šuplík s příbory může být mělčí, protože vidličky, nože, lžíce, naběračky, vařečky apod. jsou víceméně ploché a mohou být naskládané na sebe. Pod tímto šuplíkem je obvykle umístěn hlubší prvek s hrnci, pokličkami, pánvemi, mísami a dalším větším nádobím. Pod varnou deskou lze umístit i troubu, což má opět smysl z hlediska využití kuchyně. Odpadkový koš a čistící prostředky se dají umístit pod dřez. Ostatní prvky jsou uspořádány podle vašeho uvážení.

    Pokud se rozhodnete pro kuchyňský ostrůvek, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další rady související s tímto tématem, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o cenách můžete vidět v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 692
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Kuchyňské desky?

    Máme 446 realizátorů v oblasti Kuchyňské desky:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 446 realizátorů v oblasti Kuchyňské desky
    9.3
    0

    Kefal-Interier


    9.2
    0

    Truhlářství Jirec


    9.5
    0

    K prostor.cz s.r.o.


    9.3
    0

    3T Wood s. r. o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena